Mat från veckan

Idag ska ni få lite goda tips på vad man kan äta i veckan, det måste gå ganska fort att laga, se fint ut och smaka gott. En dag gjorde jag Risotto med ris, majs ärtor paprika blandning och cremefrache Jag skippade vitt vit och sådant mumsigt eftersom det var en enkel måndag utan något vin i skåpet. Basse gjorde smörgåstårta en dag för att fira att han fått jobb! Han börjar på måndag och det ska bli så spännande. Vi har också ätit potatis och purjolökssoppa. Nu ska jag cykla till skolan för en föreläsning innan plugget hemma fortsätter. Idag ska Basse laga mat så jag vet inte alls vad det blir för smaskigt, en god efterrätt ska jag göra iallafall med varm banan, sirap och glass. Ha en bra dag!

Brödkastare

Igår tog jag och pojkvännen med oss det gamla brödet vi hade hemma för att mata ankorna här nere vid ån. Det var bara tre hungriga ankor som fick mycket bröd, så någon annan såg vi inte till även fast vi gick längs ån och tittade. Idag har jag än så länge städat, sorterat återvinningen samt pluggat till seminariet imorgon. Nu ska vi gå och handla inför kommande veckan och jag ska se till att köpa mycket frukt så jag kan göra smooties på mornarna, har en bra bok med massa recept i. Ikväll ska Annso och jag träna box på Friskis som ska bli riktigt roligt. En skön effektiv dag som gör humöret bra. Extra bra för att. - jag blev godkänt på hemtenta + opponeringen i skolan - jag har fått praktikplats i en förskoleklass - ikväll efter träningen ska jag ta ett avkopplande skumbad med bra musik i bakgrunden!

Hög arbetsbelastning

Den här veckan var den första i skolan efter julen. Det är min sista termin på lärarprogrammet innan det är dags att kasta sig ut i arbetslivet och jag längtar! Vill bara bli av med pluggandet nu, men den tuffaste biten är kvar. Jag vet inte hur mycket jag tvivlat på mig själv den här veckan för allt är mycket nu. Så fort jag börjar få koll på läget så öser man på mer arbetsbelastning på mina axlar som har svårt att bära allt. Min kurs på 100% är Pedagogiskt arbete 3, det är hela tiden läsning till seminarier, grupparbeten och förberedelser inför VFU. Sedan läser jag 50% idrott som är två kurser: Motorik, lek och lärande och Fysisk aktivitet och hälsa. Jag började få kontroll idag Lördag men den höll bara någon timme.. Tills jag loggade in på mailen och såg att man måste börja med examensarbetet så fort som möjligt och skriva ett pm på 5 sidor så att handledaren kan hjälpa en att komma igång. Man får bara 14 timmar med handledaren och i dem ingår alla gånger han läser igenom arbetet och ger oss råd. Den duktiga stabila personen som ville vara hälsosam och träna 4 gånger i veckan försvann illa kvickt. Här gäller det arbete 7 timmar om dagen ink helger för att klara allt, dessutom är det svårt att släppa arbetet på kvällar, nätter då huvudet fortfarande vill arbeta. Trött? jajamensan!
nya kaktusblommor från Ikea
Från tulpanens dag

nytt träningspass ca 45 min

När jag inte går till Friskis och tränar så har jag tränat ett pass som jag satt ihop här hemma med fokus på styrketräning. Prova gärna och skriv vad ni tyckte. Vissa övningar svider i musklerna och det är då kroppen verkligen jobbar. Variera vikt och reps efter dig själv och inled gärna med någon uppvärmning ex hopprep, jympaövningar eller dans. Som material använder jag en pilatesmatta, två hantlar med 3 kg styck och en pilatesboll. Starta: 30 benböj - 30 knäböj (på varje ben) - 15 benböj med ett ben upp (mer tyngd på ett lår och rumpa i taget 30 kissande hunden (på varje ben) - 15 rygglyft - 15 rygglyft av annan sort (ex händerna sträckta framåt) 50 långsamma situps (variera med sneda) - 50 cykeltag med benen (variera med sneda), händerna bakom höften för stöd - 1 min planka + 1 min sidoplanka åt varje sida - 15 drag med vikterna, raka armar rakt fram till axelhöjd - 15 drag med armarna utåt - 50 bicepsreps - 15 stående flyes - 30 bergsklättraren - 15 reps fällkniven - 50 höftlyft - 30 klättra ut och in på bollen med händerna i marken - 50 sitt ner med båda vikterna i händerna, lyft dem sida till sida för att träna bål, för mer tyngd lyft upp benen i luften - 50 armhävningar (jag gör på knä).
bild från: alltomlopning.se

ommöblering

Det är mycket möbler och förvaring jag behöver i lägenheten så när vi fick hem arvegodset var det bara att plocka ner det andra och ställa i förrådet som redan är fullt. Basse fick städa och rensa lite i förrådet så att allt skulle få plats. Istället för vardagsrumsbordet med glasskiva står där nu ett liten runt handsnidat bord från Kina med utdragna små pallar under. En glasskiva ligger ovanpå för att inte skada det snidade motivet och även för att kunna ställa en kopp på. Skrivbordet från Ikea är utbytt mot ett stort äldre skrivbord i ek. Mycket tungt att bära så det tog ett bra tag att få in. Basse och jag bar varje del tillsammans och det är tre delar: två sidoskåp och en bordsskiva. Istället för en liten svart byrå som vi haft filmer i bredvid tv-n finns det nu ett pottskåp. Filmerna har fått flytta och skåpet fungerar nu som barskåp, därför står vinkaraffen ovanpå.

veckans maträtt

"Mat blir god om man äter den på något trevligt ställe med någon man tycker om"

minnen

Det är inte bara mina ögon som ser. Bilder möts inne i min hjärna, förvandlas och återskapas inom mig. Den egentliga bilden av ett minne kan för länge sedan försvunnit och nu bara finns kvar som ett minne. Det mina ögon såg var då ett intryck, nu en sinnesbild. På så sätt blandas verkligheten hela tiden med mina upplevelser och känslor. Vad jag minns behöver inte vara det jag såg, vad jag berättar behöver inte vara det jag upplevde. Och egentligen, vet jag ens själv vad som verkligen hände? / Elin Lindqvist ur boken Tre röda neckrosor. Jag är livrädd för att glömma något

Julklappar

Jag tänkte visa er en liten del av alla julklappar jag fått. Det var mycket användbara saker och jag har redan använt allihopa som exempelvis dammsugaren och strykjärnet. En liten handgjord hustomte fick jag av mamma som nu får sitta i soffan. Till en början tyckte katten att den var väldigt intressant men nu bryr han sig inte. Jag fick produkter till hemmaspá av mamma såsom tvålar, handkrämer, badskum och badsalt. Jag provade badskummet häromdagen och råkade nog ta för mycket för det skummade nästan över kanten. Av Roger fick jag D- vitamin som jag äter varje dag och hoppas på att det ska hjälpa immunförsvaret nu när jag ska jobba på förskolan i veckan. Av Markus fick jag och Basse ett gulligt änglaspel som en ljuslykta med katter på. Har ni andra fått något extra roligt som ni önskade er? Ha en bra dag i solen!

träningsstart

Nu har jag kommit igång med träningen igen efter julen och tänkte sätta upp ett mål att träna minst tre gånger i veckan. Jag ska försöka lägga in träningspassen direkt efter skola/jobb så att jag inte hinner hem och bli trött innan. Efter bara några veckor kommer träningsglädjen och inspirationen tillbaka även att jag redan blivit taggad nu efter bara tre pass. Målet får bli att springa en mil eller mer igen och att öka vikterna i styrketräningen (känns som jag fastnat lite) men det krävs bra musik i lurarna för jag blir lätt uttråkad av löpning. De tre träningspassen ska jag boka in en vecka i förväg så att tiden redan är avsedd för det. Rutin är det bästa för att klara mitt mål. Till ett annat ämne.. om ni inte redan gjort det så gå in på donationsregistret och fyll i om ni vill donera era organ eller inte. 90% av svenskarna vill donera sina organ efter sin död och ge andra människor ett fortsatt liv enligt livetsomgava.nu och för mig är det självklart att jag vill det!

Nyår

Nu är de röda helgdagarna snart över och jag känner mig helt trött i kroppen av psykiska ansträngningar. Det har varit skönt att slippa stress och mycket saker att göra om dagarna. Nu fyller jag dem bara med det som jag väljer själv och vill göra. Idag fyllde min syster 21 år så vi med pojkvänner möttes upp på Coop för att handla mat till raklettgrillning. Det var roligt att plocka vad man ville av alla ingredienser och grilla. Kött, massa grönsaker och bröd till. Till efterrätt gjorde jag frukter i ugnen med riven vit choklad över som vi åt med glass bredvid. Imorgon ska vi på bio alla fyra och se "Catching fire". Ettan "Hunger games" är mycket bra och för att minnas allt som händer i den såg vi på den nu ikväll. Vad tycker ni om filmerna? Nu ska jag snart dricka lite te och ta en till penicillin tablett till, kanske blir en brödbit från maten också. Ha det bra

RSS 2.0