Underbara du<3

Min älskade sambo ställer alltid upp och försöker göra små romantiska inslag i vardagen som jag bara älskar. Vi var inte tillsammans på alla hjärtans dag och det gör mig inte något. Istället blev hela veckan mysig med frukost på sängen två dagar, ost och vinkväll samt middag ute på restaurang. Jag vill hellre ha varje dag med dig än en ros en gång om året. Av våren blir man extra kärleksfull och vill hitta på saker tillsammans. Vi får se vad det bli i mars när vi firar 5 år tillsammans.

Våffelmys

För några veckor sedan fyllde Alexandra år så då bjöd vi hit henne på våfflor. Hon fick även en gosig filt som jag köpt till henne. Våfflorna blev goda men jag skulle lagt dem på ett galler så de kunde svalna. Jag lade alla på en tallrik i hög som med pannkakor så de längst ner hade blivit lite mjuka, aja man lär sig alltid något nytt. Den här veckan och tre veckor framåt har jag praktik i en förskoleklass. Tyvärr är det mycket uppgifter nu under den sista praktiken så man hinner inte njuta direkt. Jag har även börjat söka lite jobb samtidigt som Rebeca och jag skriver vår c- uppsats, som sagt det är mycket på gång!

Helgen i södra vi

Det blev en annorlunda helg än den vi hade tänkt. Basse och jag skulle åkt till Västervik för att fira Roger som fyller år men precis innan tåget gick fick vi höra att det verkade vara kräksjukan där så vi ändrade planen och tog ett annat tåg till Basses föräldrar istället. Vi åkte till stallet och skulle ta hand om hästen när vi kom fram och tyvärr så var hästarna arga på varandra i hagen, jag hamnade emellan och fick en spark på låret och ramlade baklänges. Det gick bra som tur var och blev inte mer än ett blåmärke och ett ömt lår. På kvällen tog vi det lugnt och åt en god plankstek och drack vin till. Vi åkte hem på söndagsförmiddagen så vi skulle hinna handla, städa och greja inför veckan. Benet känns hyfsat idag så jag ska snart iväg på jympa medel på friskis. Visst får man energi av det fina vädret?!

Blommorna är jordens ögon

blommor från Mallorca

Definition på mental mognad av Thulin

Vara den man är och inte bry sig så mycket om vad andra tycker. Göra det man trivs med i det man trivs med. Jag ska komma ihåg dessa ord idag då jag ska till simhallen med familjen och simma, leka samt hänga i bubbelpoolen. Simning är verkligen bra träning eftersom man belastar kroppen minimalt och ändå ökar förbränningen.

Mat för veckan

Tips på mat som jag fotat under senaste tiden kommer här. Sushi, som jag inte åt av själv för jag gillar inte fisk men det såg väldigt fint ut. Det gjordes hemma hos syster utan min hjälp. Köttgryta lagade jag en dag med mycket persilja på, tänk på att ha i köttet minst en timme i grytan. Pasta med broccoli, ost och cremefraiche, lagom snabbt att kasta ihop när jag är ensam hemma. Sista rätten är rostbiff med potatisgratäng och avokado som blev gott och fungerade även som matlåda dagen därpå. Till frukost blir det nästan alltid te, någon frukt, vatten och knäckemackor. Idag ett ägg till också.

Vintersport del 2

Skridsko med Rebeca och Hampus på Isovallen. Rebeca och jag går en idrottskurs där vi examineras i skridskoåkning så därför kände vi att träning behövdes. Jag är dålig på hockeystopp och det ska man tydligen klara av, vi får se hur det gick.. Det är roligt att åka och det är bra motion för svettig blir man.

Vintersport del 1

Ni kanske vill se bevis på att vi faktiskt kom iväg till tolvmannabacken i Kisa. Det var en väldigt glad dag med mycket bra sällskap av Basse, Alexandra och Erik. Vi betalade för en åtta timmarsdag och åkte nästan hela tiden. Det blev lunch vid grillplatsen där vi grillade korv med bröd och pizzabullar. Vädret var milt och backarna var fina. Allra roligast var backen med alla hopp och flyg i där jag fegade lite men den var härlig. När vi kom hem på eftermiddagen igen njöt jag av en varm dusch, tacos till middag och häng framför tv. Jag hade skaplig träningsvärk dagen efter!

skidor i Kisa

Idag har vi gått upp tidigt för att förbereda oss inför dagens träningspass: skidåkning i Kisas tolvmannabacken. Det kanske inte riktigt kommer se ut som på bilden men det ska bli riktigt roligt! Alexandra, Erik och Basse åker med. Man ska passa på med uteaktiviteter nu för det känns som det börjar bli mildare väder ute, men vem vet, det kan lika gärna frysa på igen. Den kommande veckan har jag praktik i en förskoleklass och ska bunkra upp med mycket goda mellanmål att ta med mig. Jag laddar också ner en del mindfulnes appar nu för att lättare koppla av på kvällen innan natten, lika bra att börja bli mer livsmedveten genom avslappningsformen. Ha en bra dag och gå ut i snön nu.

RSS 2.0