Dags för vårkläder

Idag har jag börjat förbereda mig lite inför våren. Jag har smörjt in min skinnjacka som jag tänkt börja använda imorgon med klackar till. Vädret är ju som det är men om jag byter ut min vinterjacka så kanske våren kommer snart. Hoppas bara att det blir finare väder i helgen för just nu ser det bara tråkigt och grått ut utanför fönstret.
Jag har massor av plugg och ännu mer som ska göras på påsklovet eftersom jag och Basse drar till Mallorca veckan efter lovet. Jag borde verkligen plugga nu men istället hittar jag på annat som behövs göras som att sy dit en knapp på jacken som håller på att ramla bort. Ikväll ska jag och syster träna två pass Core och Box, ska bli riktigt kul och jag är glad att jag lyckats få med henne, roligare att alltid ha någon att träna med. Min Glamour tidning kom idag med så ska kanske sätta mig och läsa lite (ska bara plugga först ;). Ha en bra kväll allihopa!

Fritatta

Denna veckans maträtt blev Fritatta som är en Italiensk omelett. Den här maträtten var lite svår så man får göra sitt bästa men med lite fantasi så går allt att lösa. Det som är så bra är att man kan välja vad man vill ha i helt själv.
Ingredienser för 2 pers:
2 paprikor skuren i bitar
1 gul lök skuren i bitar
4 ägg
4 dl vatten
lite olja att steka i
ca 4 potatisar, skivade och kokta som ska vara svalnade
2 tomater i skivor
salt och peppar
1 pakt Bacon

Gör så här:
Börja med att koka potatisen i skivor, skiva även grönsakerna. När det är gjort så värm upp stekpannan och häll i olja, vi börjar med att steka paprikan och löken och bacon tills de blir mjukt. vispa undertiden ihop ägg staningen av vatten och ägg, tillsätt salt och peppar. Häll på staningen i stekpannan och lägg efter det ut potatisen och tomaterna som är skivade i ett jämt lager. När den börjar steka ihop sig så ska den in i ugnen och då kan man förslagsvis lägga upp den på en ugnsäker plåt/form. I ugnen ska den vara i 15 min och sedan smaklig måltid!



Linköping i helgen

I helgen blev det Linköping för att träffa Anton, Malin och Micke. Anton och Basse brukar tydligen se igenom alla "Sagan om ringen" filmerna varje år och denna gång så lurade han med mig upp. I början kändes det enormt tråkigt men sedan kom man in i filmerna ganska fort så då blev dom bättre. Killarna nöjde sig heller inte med dom vanliga filmerna utan det var dom förlängda som vi skulle se. Trean hann vi inte med eftersom varje film är typ 3,5 timmar. Vi gick också ut för att käka på Hamlet innan det blev fest i Linköping! Väldigt gott och här kommer lite bilder från helgen.

Tjej kväll

Igår var vi på tjej kvällen och rusade runt bland alla kläd kåta människor. Alltid mysigt att trängas lite, otur bara att jag inte fått pengar än för det var många fynd som jag missade igår. Massa snygga linnen, tröjor och byxor, det är väldigt skön stämning när man går runt där bland kläder, dricka och godisskålar. På vero moda fanns det även levande skyltdockor som var jätte läskiga när man kom på att det var människor som satt där. Såg också modevisning. Vi stannade inte så länge för efteråt gick vi hem till mamma och kollade in hennes nyrenoverade lägenhet, väldigt snygga tapeter och jag älskade badrummet som är helt nytt. Hon hade allt blivit brun från sin vecka på Mallorca och det gör bara så att jag längtar dit ännu mer! Annso fick smycken av Mallorca pärlor och jag fick en fin ring och 200 kr i euro. Om två veckor åker vi!!

Korvgryta för 4 pers

Den här korvgrytan hade jag aldrig gjort innan utan det var helt nytt för mig med men mums så god den var!

Ingredienser:
500g makaroner
700g falukorv
2msk smör
3dl creme fraiche
1 röd paprika
1/2 purjolök
3 morötter
salt och peppar vid behov

Börja med att koka makaroner enligt anvisningen som finns på paketet. Sedan medans den kokar skär grönsakerna och korven, stek korven, paprikan och purjolöken i smör. Tillsätt efter det creme fraichen och smaka av med salt och peppar. Riv morötter till. Om du vill kan man ha i makaronerna i korvgrytan då blir det mer gryta av det!




Kiwi/banan smoothie

Veckans smoothie den här veckan är en god och fruktig en. Det bästa tycker jag är att man lätt kan byta ut frukter och testa nya saker. Jag älskar att prova nya saker i köket och med smoothies är det både lätt och enkelt att tillaga, det är även mättande och perfekt till frukosten, mellanmålet eller kvällsmat. Det känns även fräscht och nyttigt.
Ingredienser till två pers:
6 kiwi
2 bananer
2 tsk vaniljsocker
ungefär 2 dl lätt fil, eller fil med smak
Skala av skalet på frukterna och dela dom i lagom stora bitar, häll i vaniljsockret, frukt bitarna och filen i mixern. Ni kan använda både mixer, mixerstav eller vad ni har hemma att mixa allt med. Smaka av och om ni vill ha den sötare så häll i lite mer vaniljsocker. Häll sedan upp i två glas och garnera frivilligt med en liten fruktbit för synens skull.




Promenad på gränsö

Hårfärgningen blev bra men det blir ju aldrig som på förpackningen eftersom att jag hade blondare hår än på bilderna innan. Nu är det mer askblond med blondare slingor och jag är ganska nöjd med förändringen, känns alltid kul att göra någon ändring med färg även fast man har samma frisyr som innan. Tack Annso för bra resultat.
Basse och jag åkte ut till Gränsö och promenerade lite på dagen i det fina vädret. När vi kom dit insåg vi båda att vi hade valt helt fel skor, för det är fortfarande snöigt på stigarna i skogen. En fin runda iaf och vi fick även se några jätter som var ute, jag tog massor av bilder så några av dom kommer jag att lägga upp. Helt perfekt dag för efter promenaden åkte vi hem så jag hann med lite plugg och att göra oss iordning innan vi gick ner till Gusto och käkade. Har alltid viljat äta där för det ser så mysigt ut, maten var jätte god och till efterätt åt vi sorbet. Det lär bli fler gånger

Hårfärgning

Hej alla som följer bloggen! Just nu sitter jag och väntar på att färgen i mitt hår ska bli klar, Annso har färgat och jag hoppas att det blir bra för jag är faktiskt inte så orolig. Färgen kommer göra mitt hår lite jämnare förhoppningsvis och sedan lite snygga slingor. Just nu är jag i fasen där håret har börjat svida aj aj men ska skölja bort det om 10 min. Ni får se en bild senare på resultatet för det kommer ta ett tag med slingor och torka håret och massa. Jag måste erkänna att det var typ 1 år sedan jag färgade håret sist men aja de växer långsamt, på tisdag blir det även klippning.
Idag har Basse och jag ett år!! Känns så bra så ikväll ska vi gå ut och käka för att fira och om bara två veckor drar vi även till Mallorca. Jag längtar så jätte mycket! Mamma är där nu och kommer hem på tisdag och hon sa att hon hade bränt sig lite i solen även fast det inte är så jätte varmt. Nu ska ja se klart "teen mum" innan färgen ska tas bort.
Innan färgning

Champange flickan

Gör en ond handling en ond människa? Vad tror ni för den frågan kommer upp i boken och är ganska intressant. I början av boken tyckte jag att den var sådär samma saker hände men i slutet tog det verkligen vändning och det var verkligen så spännande att man inte kunde sluta läsa, man läste fortare bara för att hinna med att och läsa det som stod på andra sidan. Ett baktips för de som gillar lite verkligare böcker och som man kan tänka sig in i.
Idag hade jag utvecklingssamtal för sista gången tror jag, så skönt att slippa ta sig tid för dessa samtal! Den här gången gick det ganska snabbt för varken läraren eller jag hade så mycket att säga, det ända som jag oroar mig för i skolan nu är att plugga upp den helvetes Engelska B, jag håller på att försöka plugga upp det hemifrån men måste sedan göra prov i skolan och det kommer inte gå bra. Ikväll blir det träning - Core och Step up och sedan ikväll plugg :(

Kattvakt

Snart sprängs mitt huvud av plugg intag. Har skrivit arbeten om b.l.a. ADHD i snart 3 timmar och är i stort behov av en paus. Ser fram emot lite rygg massage ikväll i 20 min av Basse! Vi turas om typ varannan kväll att knåda och det blir så mycket bättre faktiskt, alla borde få ha en personlig rygg massör. Dom sista månaderna nu i skolan öser lärarna på med uppgifter så att man drunknar i papper, just nu roar jag mig iaf med att lyssna på Telenor låten som går på reklamen med "Daft punk" - technolicic väldigt skön låt! Måste fixa lite bra musik nu som man kan ha när man går ute i solen. Eftersom mamma ligger på mallorca nu så är vi kattvakt åt lilla Petsson, han är så söt men ingen sitta i soffan och gosa katt direkt. Igår sov han iaf i min säng hela natten så det var jätte mysigt. I går morse hade han ner en lampa, blomkruka och en del av fönsterbrädet. Alla som har små kissar känner nog igen sig i hur kul det är ;)

Studentfest

På lördagen så var studentfesten som jag och några från klassen skulle gå på, jag hade inte sett fram emot den så jätte mycket därför att jag kände att jag verkligen skulle behövt en hemma kväll. Men festen var redan betalad och klar så det var bara att få upp humöret och gå dit, Föst så var vi hemma hos Sabine ett tag innan det var dags att gå ner till stan. Först så var det modevisning och inte alls student inspirerat som dom hade lovat. Hela kvällen kändes lite stel med jag försökte ju såklart anstränga mig. Det vad en god mat och namnplaceringar! Blev kanske inte blev helt bra men aja vi gick vidare till Palladium och dansade där istället, drack godare och billigare drinkar. En "sådär" kväll är min åsikt. Så jätte fint och soligt väder det varit hela helgen, ja nästan hela veckan. Jätte skönt så att man bara längtar ut! imorgon ska jag försöka ge mig ut på en långpromenad med lurarna i och solen som värmer mig.
Ny klänning från H&M

Remember me

Igår var vi på premiären av "Remember me" med Robert Pattinson och Emelie de Ravin, Pierce Brosnan och flera.
En romantisk drama, mest tycker jag att det var drama. Robert Pattinson var i huvudrollen och spelade en bror som verkligen brydde sig om sin lillasyster! Hans lillasyster blev mobbad i skolan av dom elaka tjejerna i klassen som b.l.a. klippte av hennes hår. Dom hade även en pappa som inte verkade bry sig om dom i början men i slutet försökte han att ta sitt ansvar. En bra film och jag ska inte avslöja slutet men allt kom så plötsligt tyckte jag, förstod först inte vad som hände riktigt. I Västervikstidningen kallar dom den "Den märkligaste filmen jag sett iår." Dom skriver också att Robert Pattinson inte kunde tänka på annat i filmen än att fundera ut vinklar så att han ser så snygg ut som möjligt. "Ta om scenen, jag var inte tillräckligt snygg" Enligt mig så verkar det som att tidningen var med när dom spelade in filmen eftersom dom verkar veta exakt hur han är och beter sig.. Se den! **

Grill debut

Ännu ett sommarjobb idag som jag har lämnat in ansökan till "vikarie i äldreomsorgen" hoppas bara att jag får något, har skickat in till 10 jobb nu och jag skrev dessutom att jag kunde jobba både kvällar och dagar, nätter med om det behövs. Vad gör man liksom om man inte får något, att stanna i stan och leva på föräldrar hela sommaren är inte så roligt. Grill debut ikväll med för Basse skulle fixa maten, fläskfile, sallad och hasselbacks potatis till. Super gott! Den godaste doften som finns är verkligen kött i marinad som håller på att grillas. Så mysigt med när allt är helt svart ute och jätte stjärnklart så står man bara där och värmer sig, tittar på stjärnorna och pussar på sin älskling. I den stunden kan inte livet bli mycket bättre! Ikväll blir det att boka en resa med till Malliorca 10 april, jag har varit sugen så länge nu och även om det inte är stek hett där så vill jag bara komma bort ett tag och inte tänka på skolan.

Väska

Tog en sväng på stan efter skolan för att leta efter min älskade väska som jag sett på Åhlens men tyvärr var den redan slut. Jag hittade en annan fin istället som var lite större och är hur nöjd som helst över den! Jag har alltid problem med att välja väska för den måste vara lite speciell, den här var inte så dyr heller typ 400 kr kostade den.
I Stockholm så har Åhlens till och med vunnit i mode diamanten för sina väskor som kvinnor har röstat fram, dessutom är det andra året i rad nu på Modette.se och det har varit en  undersökning där 1100 tjejer i åldrarna 18-35 över hela landet har fått tycka till om svenska butikskedjor i 16 olika kategorier.
På H&M köpte jag också fondation, svampar och rouge borste, bara bra och ja saker idag för att kompensera en tråkig skoldag. Ikväll blir det body pump och plugg, ser inte fram emot de sista. Tyck gärna till om den!

19 år nu då!

Handling sista inför kvällen, party hattar, cider och ballonger. Stress stress stress för att alla kom en halvtimme tidigt så brått blev det att fixa en hemmagjord potatissallad, kyckling, pommes och vitlöks sås, jätte god blev maten iaf och alla var nog nöjda även om jag sprang runt som en skållad höna där ett tag. Vi dansade upp oss lite inför Palladium och drack  med i öl spelet men slutade tidigt för hur många varv ska man behöva klara egentligen, jag tror att vi alla fuskade lite och hällde i oss vatten då och då. Palladium var okej förutom att Emelies mobil blev stulen och att hon blev misshandlad av en galen brud som bara flög på henne, man kan undra hur fan folk beter sig egentligen!
Söndag eftermiddag kom mamma och Roger på besök för att gratta mig och mormor ringde från Malliorca och sa grattis med. Fick fina presenter och åt Rogers godaste exotiska planka till middag, ikväll blir det ätt käka resterna!

Lugn Fredag, party imorgon

Jo vad händer ikväll? förmodligen blir det en lugn kväll och vila upp sig för imorgon. Syster och jag funderar på ett film maraton ikväll och läsa klart min Glamour tidning, jätte skönt att det kom en till tidning eftersom jag beställde typ 10 nummer, jag vet inte hur många jag fått nu men alltid kul att beställa några och kunna byta tidning sen ett tag. En fin present får man ju oftast också på köpet. Blir väldigt sugen på nya kläder när man läser den men sen kommer man på att pengarna behöver sparas. Imorgon blir det födelsedags party med mat, öl spel innan Palladium! Kommer att bli riktigt kul men synd bara att inte alla ville komma, dom i stan tycker man ju iaf att dom kan komma eftersom jag bara fyller år en gång om året. Aja hoppas väl att dom kan hitta på något annat kul för mina party hattar kan dom iaf inte toppa! Nu ska jag spela lite Frizzle Fraz så ha det bra så hörs vi imorgon! :D

Student

Vilken bra dag det är idag! Det bästa var att student mössan har kommit, ni ska få bild på den och min student penna kom också som man ska skriva i inuti typ alla i klassens namn vill jag ha men det fixar vi precis innan när det är dags. Nu väntar jag bara på mjukis byxorna som var mörk blå med texten student 2010 på sidan, det kommer bli jätte snyggt så längtar verkligen nu! Dagen blev mycket roligare efter att vi hämtat mössorna och jag provade så fort jag kom hem men den kanske kändes lite tajt jag vet inte. Jag får ha den på mig så att den plängs ut eller nåt haha.
Ikväll ska jag laga en sweet sour maträtt av fläskfilé, olika grönsaker och ris,en stor sallad med så hoppas att det blir jätte gott och att alla kommer älska den! Om ni har tråkigt någon dag kan jag rekommendera att börja spela på spela.se, roligaste spelet är 5-dice och man träffar samtidigt många roliga personer att prata med och spela emot.


Hej och hopp

Idag gick skolan väldigt segt även fast vi slutade vid 12 så kändes det som att vi slutade 4 typ. Vi hade iaf roll-spel som var ganska underhållande, jag spelade en assistent till en utvecklingsstört i rullstol. Vi går ju barn och fritid så typisk grej. rollspelet handlade om hur dåliga assistenter kan vara och hur samhället ofta behandlar utvecklingsstörda på ett dåligt sett. Många känner sig faktiskt väldigt utelämnade och utanför av samhället.
Efter skolan så drog vi ner till stan för att käka på Mc Donalds, jag har börjat tröttna på det efter att Basse fick en hamburgare som var helt fryst inuti så ska det inte vara! Skönt att åka bil ner eftersom Linnea har fått körkort, förut hade hon bil och jag hade bara körkort men nu har hon iaf båda. Jag såg en jätte snygg väska på Åhlens som var blå för 300 kr. Dags att börja önska eftersom jag fyller år på söndag :D hoppas med jag får pengar och en ny mobil.

RSS 2.0