Mat från veckan

Lite matuppdatering nu igen. Idag blev det rotfruktssoppa som går väldigt snabbt att göra, bra om man är hungrig.
från vänster: kött som är stekt i ugnen tillsammans med hasselbakspotatis, tomat och äppleskivor.
Spagetti med salami, ost, oliver och soltorkade tomater i grädde. En variant av spagetti carbonara. Till efterrätt passade fruktsallad med glass. 
En annan maträtt blev köttgryta med potatis, kokta morötter och sallad som är en favorit hos oss.
Vad ska ni äta på nyårsafton? Här blir det tre rätter med vännerna

H&M sommar 2013

Idag kom senaste katalogen från H&M och jag har redan hunnit titta och valt ut favoriter som ni ser där uppe. Snart är det dags att uppgradera sig för våren och jag kommer plocka fram en del kläder som  har hängt orörda ett bra tag. Det jag skulle vilja ha mer av är färgglada plagg men det är svårt att slita sig från det säkra svarta ibland. Mönster är inte fel det heller och det som finns mest av i min garderob är nog blommor. Klackarna är 10 cm höga så jag vet inte om jag kan gå i dem men provar gärna när jag går förbi H&M. Vad gillar ni bäst?

Julafton

Hej på er! Hoppas ni haft en bra jul. Jag var i Västervik och firade med familjen. Vi åt god mat, öppnade paket och spelade spel. Basse fick sverigespelet och mamma fick ett rita och gissa spel som vi spelade. Båda var roliga och kluriga. Idag på juldagen åkte vi hem till Linköping igen och har plockat upp alla väskor och ser nu på Victoria´s secret show. Imorgon börjar jobbet i andra lägenheten som blir att spackla och måla över fettfläckar samt måla alla väggar i rummet. Ska bli skönt när allt är klart i slutet av veckan! Puh

Julbord

Första julbordet var hos Erik ochvi blev bjudna av han och Alexandra. Väldigt duktiga kockar och mycket god mat! Först fick vi glögg att dricka tills maten var färdig och jag gillade Eriks "glöggservis" på bilden till vänster, allt i samma stil. Till efterrätt blev det massa frukter och bär som hade varit i ugnen med vit choklad över och serverades sedan med glass. Nu är det bara att invänta julbord nummer två som blir hemma hos mamma i Västervik. God jul på er som läser!

Jullov!

Nu är min praktik slut och sista seminariet var idag. Jag ska bara ägna mig åt att börja skriva på portfolion som ska vara färdig efter ledigheten. På onsdag ska jag till praktken en sista gång för att få mitt omdömme, jag var sjuk i slutet av förra veckan så jag hann inte få det då. Jag måste också byta praktikplats efter jul eftersom min handledare ska sluta men det har löst sig jätte bra. Jag ska få följa med min handledare till hennes nästa arbetsplats som ligger närmare där jag bor och är ett privat föräldrakooperativ, spännande! 

Bowling

Rebeca och hennes bror drog ihop ett gäng för lite bowling! Just det är alltid kul eftersom alla har olika erfarenheter av det. Någon säger "jag har spelat mycket bowling på sista tiden med min pojkvän" och någon annan " Det var i högstadiet som jag spelade sist". Jag själv spelar kanske en gång per år men skulle vilja att det blev oftare! Timmen som vi bokat med bowling, snacs och öl gick väldigt fort så efteråt gick vi bort till Steves café och hängde lite med fika. Man hinner inte prata med alla när man spelar eftersom vi var uppdelade på två banor. På fiket satt vi ända till 00.00 när det sedan stängde. Bra kväll och värd att blogga om!

Nya mjukisbyxor

Sist jag var på stan hittade jag dessa mjukisar. Jätte sköna att lufsa omkring i hemma efter en lång dag på praktiken. Jag köpte dem på New yoker för ca 150 kr och det fanns en tröja till i samma stil. Tröjan hade ingen dragkedja och det vill jag gärna ha. Praktik perioden på förskolan slutar idag men jag är sjuk, missade lucian också som jag längtat till. Jag får gå dit någon dag nästa vecka istället så jag kan få mitt omdömme. Det var det jag hade kvar att genomföra. Nu ska jag titta lite på julkalendern här i från sängen, ha en bra helg !
 

Pyssel

Varva julklapparna du köper med dem du gör själv så blir det lite roligare och billigare. Någon dag här tänkte jag prova att göra blåbärsmarmelad, får se om den blir bra. Gott att ha på pannkakan. Basse och Anton satt och målade warhammar häromdagen medans jag gjorde servettringar som man kan ha till nyår. Jag klippte av några toarullar på mitten och målade blå med akrylfärg (finns bra och inte för dyr på Biltema). Innan de torkat rullade jag dem i glitter så det fick ett fint mönster av sig självt. Om de inte ska glittra av sig är det bättre med lim innan. 

Franskt medelhavsbröd

Hej på er! 
Idag tipsar jag om ett bröd som är väldigt lätt att göra och som blev väldigt bra. Det enda du behöver köpa är: 
  • fransk brödmix
  • jäst

Blanda allt med vatten i en bunke (står på paketet). I bröden kan man ha olika fyllning (om man vill). Jag hade oliver och soltorkade tomater i mina och det blev bra. Alla kan baka med hjälp av den här.
 

Julpyssel

Eftersom vi är inne i december nu så kan jag börja med lite julinlägg. Här är vi hos Tina och har julpysselkväll. Vi bakade lussekatter och snickersgodis och pysslade ihop julkort. Tina hade massor med stämplar, olika saxar som klipper mönster och tjocka papper i olika färger. På Ica maxi köpte vi tomteklistermärken också. När det var färdig pysslat så tog vi paus med glögg och fika. Mycket fick vi också med oss hem. Lussekatterna gick åt väldigt fort även fast det bara är jag hemma som äter dem.

RSS 2.0