Promenad till krönsborg i södra vi blev de...

mms_img62065 (MMS)

Promenad till krönsborg i södra vi blev det idag i solen, emellanåt regnade det men vi fortsatte. Över en timmes promenad. Vi har börjat jobba i restaurangen morgon och kvällspass nu och det går riktigt bra! Jag trivs verkligen:-) vad gör ni andra på semestern? Kramar


Cypern - Paphos 2012

Nu är vi hemkommna från semestern lagom till midsommar! Vi har haft en underbar resa och utforskat Paphos reält med utgrävningar från 200 år e.kr, utgrävningar från kungarnas gravar och bad i medelhavet samt vandringar vid hamnen. Framförallt så har vi svettats mer på en vecka än vad vi annars gör under ett år.. typ. Det var upp till 35 graders värme så vi stektes ordentligt. Mycket häng vid poolen på hotellet och lite shopping. Jag har köpt en solhatt, handväska, örhängen och kryddor. Åk dit för att sola och känn på en härlig miljö men åk inte dit för shopping Kram.

Bloggpause

Hej på er! Nu kommer det blir en liten bloggpause för imorgon ca 02.00 åker Basse och jag bil till Skavstaflygplats för att åka till Cypern - Paphos för en vecka. Efter midsommar kommer jag tillbaka med nya inlägg. För er som inte vet något om Paphos så är det staden i Cypern där man tror att kärleksgudinnan Afrodite föddes. På grekisk - romersk tid så var Paphos öns huvudstad. Det är berömt för ruinerna av det gamla guvernörspalatset och kungagraven. Jag tycker om att det är en hamnstad som även har massa stora butiker och affärer. Glad midsommar

veckans mattips

Idag får ni veckans mattips och det är en del blandade rätter som passar, middagen, fikat och frukosten. Det är inte bara middag man äter på dagen så det blir altså en varierad meny för en dag eller en stor del av dagen. Smaklig måltid! Frukostbricka med fil, mussli, frukt, kokt ägg, te, juice och mackor med ost på. En bra frukost som håller mig mätt länge. Till lunch blir det en god frasvoffla med både sylt, grädde och glass att välja mellan samt hallon på. Till avslutande middag serveras kycklingklubbor som är färdigmarinerade med ris, sallad och currysås.

Sommarfest

Idag ska jag med tåget till småland igen men denna gång mot Västervik till föräldrarna. Ikväll är det sommarfest på Slip Naxos där pappa jobbar så jag ska följa med och gå tipspromenad och äta någon god mat. Vi ska vara på lysingsbadet. På lördag blir det ev en fika på stan med en gammal barndomsvän innan vi ska åka ut till torpet och sova över en natt hos mormor och morfar. De har äntligen hittat ett trådlöst bredband som fungerar därute i skogen så snart kanske de börjar läsa min blogg och maila. Det var lite om vad jag ska göra, vad gör ni andra i helgen?


Mina örter

Idag är det nationaldagen och om ett tag så kommer mamma, mormor och Annso på besök. Vi  ska äta spagetti med köttfärssås, fika och åka ut till Valla gård där det är massor av nationaldagsfiranden idag. Lisa Miskovsky ska spela och så kommer vi nog att fota och klappa på alla djuren. När jag cyklat förbi påväg till skolan de senaste dagarna har jag sett ett liten föl som springer bredvid sin mamma i en hage. På bilderna kan ni se mina örter som jag odlar, det är persilja, gräslök och dill. Hoppas att de inte dör när jag är i cypern i en vecka..

Grillmiddag

Hoppas eran helg har varit bra! Jag ska ge er ett tips på en grillmiddag idag med en efterrätt till. Maten består av klyftpotatis som är gjord i ugnen med olja över, jag gillar att ha den välgrillad. Köttet är en fläskkarré om jag minns rätt som serverades med små gurkstavar, vattenmelon och bearneissås.  Till efterrätt bakade jag en tigerkaka. Det är ungefär som en sockerkaka men när man blandat ihop smeten så häller jag över hälften av smeten i en separat bunke och tillsätter 1msk kakao. Häll kakaosmeten över den andra i ugnsformen och ta en gaffel och dra runt lite i formen så får den ett fint tigermönster när den är färdig.

RSS 2.0