Inflyttat och klart

Nu börjar det likna något här, alla kartonger står uppradade i hallen och lite pappers skräp här och där på golvet. Min händiga sambo har byggt ihop alla möbler och hänger nu upp tavlor som ska pryda väggarna. Jag är så nöjd med lägenheten! Eftersom vi bor i en etta så har vi vardagsrum, sovrum och kontorsdel i samma rum men det funkar bra. idag gick vi upp tidigt och åkte till Ikea, Ica maxi och Biltema för att inhandla lite saker med Anton och Malin. Ikväll blir det bio "Inseption" och det ska bli skönt som paus från allt flyttstök. Tiden går så snabbt att man nätan inte hinner med allt. Är det någon som har något förslag på utrymme? Min ide för att få det att se större ut är genom korgar och lådor mest. Jag vill inte behöva kasta under massa saker under sängen som jag gjorde förut. Här kommer bilder!








Godnatt för ikväll, jag sitter och käka...

Godnatt för ikväll, jag sitter och käkar en polkagris för 5 kr på ica maxi och dricker ett glas vin. Känner efter hur det känns i nya lägenheten och det är.. Helt okej. Det känns som mitt eget men ändå lite ensamt eftersom jag inte har familj och vänner runt knuten längre. Basse är så bra! Han håller på att skruva upp en byrå och det är så bäst att jag har han. Nu ska ja få i mig mitt vin innan jag somnar, sedan fortsätta plocka. Vi har det snyggast men saknar er annso och emelie som fan! Kramar


Slut på jobb..

Sista jobb dagen idag och jag har ett kvällspass som avslut, hoppas det inte blir så stressigt. Det mesta är nu packat inför morgondagen så vi bor mest i ett hus fyllt med lådor, jag fick lite panik igår när jag tänkte på hur många kartånger det ska gå in i en etta hehe men lådorna tar ju plats och det får inte plats så mycket i en banan kartong. Jag hoppas vi hinner med en lunch på Chili för buffen där är så jäkla god! På Måndag tar vi en paus i kartong plockningen och drar till Öland med Anton och Malin. Vi vet inte vart än men ska boka idag, någon som vet någon bra camping för ungdomar? Det kanske bara är Köpingsvik   som gäller men Böda sand verkar kul med. Imorgon börjar mitt bild race med bilder från lägenheten men får se när bred bandet kommer igång, det skulle vara klart tills Fredag men får se. Några tips på vad man kan göra i Linköping? jag tar gärna emot lite tips ;)

Shopping

Hej alla glada läsare! Jag har just kommit hem från en liten shopping tur runt alla affärer som Rusta, Karlssons och Öb, hittade faktiskt en del fin fina saker som passar bra till lägenheten och eftersom det ska bli en ny kategori så måste man ju börja någon stans. Mycket av det som är köpt eller kommer köpas kommer att visas upp här. Jag har också precis börjat läsa boken "Elsas mode" som är jätte bra och man kommer direkt in i den så den kan ja rekommendera fast jag bara är på kapitel 7. Ikväll ska jag träffa Linnea, var ett tag sen nu för sommaren går fort fort.
Vattenkokare grön 85 kr från Rusta

Kaffebryggare mini vit 100 kr Ö&B

Mikrovågsugn metallfärgad 480 kr Karlssons


Myskväll

Idag var jag otroligt trött när jag kom hem så att jag somnade i soffan en timme, så skönt men tyvärr hjälpte det inte. Nu är det bara två hela dagar kvar innan jag slutar för gått.. eller för den här sommaren ialafall. Basse fick nog några klag sms för att jag inte stod ut längre och var tvungen att beklaga mig lite hehe. När jag kom hem så väntade iaf en överraskning, Det stod ett bord i badrummet med olika sorters kex, smör, ost, nötter och vindruvor och allt var omringat av massor av doft ljus. För att toppa allt så hade han blandat två drinkar till oss, så himla underbart att komma hem! Du är verkligen helt underbar älskling och jag är så glad att jag har han som hjälper mig med allt när jag ber han. Det är så jäkla skönt att alltid ha någon att stötta sig emot när man har en dålig dag. Nu ska jag nog ta tag i packandet och lägga ner lite kläder innan det blir mat. Älskar att sluta tidigt så att man hinner med saker :)

Redan höst?

Så jäkla tråkigt det är ute när man går upp tidigt på morgonen och ser att det är helt grått av dis ute, idag blir det säkert också regn bara för att jag har ett sånt sommarjobb som man måste cykla runt i. Jag är glad att jobbet snart är över för nu är jag i det stadie att deras rutiner blivit en vana för mig, det är inte längre spännande. Jag sover väldigt dåligt med och drömmer konstiga jobb relaterade drömmar som om jag inte hade gått hem än, helt konstigt. Jag antar att många har kollat igenom H&M höstkatalog 5 gånger eller nåt nu, även jag så några favorit plagg/smycken är på bilderna nedan. Jag slutar kl 14.00 idag och det ska bli så jäkla skönt, Basse är hemma och packar för fullt och jag önskade att jag med kunde vara hemma och hjälpa honom men på Onsdag är jag ledig så då ska det bli mycket gjort. Vi hörs nog efter jobbet, jag har ju lite att berätta om och bilder att lägga upp!

Lunch på stan

Idag så ska vi äta lunch på stan för pappa lovade att bjuda oss alla så man passar väl på. Passar bra nu eftersom pengarna börjar ta slut och ja får inte nya förens lönen kommer den 20 Agusti typ. Får klara mig på en hundring..
Den här veckan är vi kattvakt åt lilla Pettson och idag har han spytt på golvet bredvid sin mat så nu ska jag damsuga och skura. Vi håller även på att packa en hel del för nästa helg gäller det, flytt påväg. Lite sorgligt är det allt men livet måste fortsätta. Jag har blivit dålig på att uppdatera mina kategorier men jag lovar er att fler roliga mat rätter och efterätter kommer läggas upp när jag kommit iordning lite mer. Jag ska även börja med en inredningskategori där jag kommer lägga upp alla mina inköp till lägenheten! Imorgon ska jag lägga upp mina favoriter från H&Ms höstkatalog, det kommer att vara mycket rea tips där så får se om jag inhandlar något. Hoppas ni orkar vänta på allt

Oriflame

Hej igen! Nu har jag gjort en ny beställning till Oriflame som jag säljer för så om det är någon som vill beställa nåt säg till hehe. På deras hemsida kan man även kolla i den kommande katalogen för dom som inte vet så man behöver inte ha själva tidningen hemma. Det roligaste med att köpa olika produkter därifrån tycker jag är att man får ofta en gratis produkt till när man beställer. I nästa nummer kommer alla dushkrämer att vara ner sänkta till 19 kr istället för 35 så det är ju bra. Jag kommer också få lite gratis hand krämer och sånt om ja beställer. Man tjänar på att beställa från en konsulent istället från hemsidan ;)  Nog om det! nu är det ju Båt festivalen eller nåt liknande i Västervik så på stan står det mängder av stånd med massa provsmak som man kan gå runt och äta. Hasselö rodden har just varit så det är därför och nästa helg så är det Mc dagarna så åk hit då. Massor av folk och campingliv. Nu ska ja baka seya

JobbjobbJobb

Hej alla underbara bloggläsare vilka ni nu är för många är ganska dåliga på att kommentera så jag kan ju heller inte läsa era bloggar. Idag är det Måndag och det innebär att jobbet i Gamleby fortsätter som vanligt och på dit vägen tänkte jag hela tiden "vill inte" men sedan kom jag dit och hann knappt andas mellan passen så allt gick jätte snabbt och bra. Om man inte har något att göra så springer ju tankarna ifatt än och det är inte alltid bra. jag gillar alla tanter och gubbar mycket och alla är så snälla, nu har hälften av min jobb period gått och om två veckor så slutar jag. Och det innebär flytt till Linköping som ska bli spännande, roligt och tråkigt. Allt med CSN bidrag är fixat nu så att pengarna kommer börja rulla in sedan. Jag vet ännu inte vilket datum som jag börjar skolan och som uppropet är men det löser sig. NI ska få lite vackra bilder från Tovehults cafe, hoppas ni kollade in hemsidan med !

Tovehult

Snart så ska jag och älskling bege oss till Tovehults fina natur och fika, det är så vackert där och bredvid cafét så har dom en liten butik med massor att fina hemma gjorda saker och andra små prylar som man blir otroligt förälskad i. Vi går nog en liten sväng runt också och tar en del bilder. Hönsen är ju så söta och det bästa är att dom har kakor och bröd som är laktos och glutenfria. Dit måste ni åka om ni besöker Västervik eller Verkbäck/Gunebo. http://www.tofvehult.se/ Igår så gick vi på stan ett tag efter att vi hade ätit mat på Viktoria men bara en snabbis för efter pizzan så orkar man inte gå så långt. Vi bokstavligt talat lunkade hem igen innan jag började ta itu med tvätten och panta massor av burkar. 70 kr fick vi för alla burkar och dom var inte bara sedan i Fredags jag lovar .
Ullared outfit från top till tå, strumpor, linne och jeans som är grymt sköna!





Dags att börja plugga igen

Nu har både Basse och jag kommit in på våra linjer på högskola så snart är det dags för ännu mer plugg. Men vi får iaf en regelbunden inkomst hehe, Mitt mål är ju att kunna jobba med det jag vill och redan bestämt mig för,  altså förskollärare som jag bestämde för länge länge sedan.  Idag har vi tagit ett svalkande dopp på Nossen badet i Vimmerby och nu om ett tag så kommer det bort lite folk som ska vara med och festa. det är ju trots allt Visfestivalen i Västervik nu så då är det partyy. NU kom Emelie hit med och hon har ju varit borta på Kreta i en vecka nu så ja har allt saknat henne även fast ja jobbat ganska mycket så har haft fullt upp. Nu ska jag fortsätta vara lite social så hörs senare.

Hej nu sitter jag på tåget till gamleby ...

Hej nu sitter jag på tåget till gamleby och klockan är 06.27. Det ska bli så jäkla skönt med helg kan jag lova! Varje morgon måste ja gå upp så tidigt för att hinna med bussar och tåg. Jobbet trivs jag med, kunde ju varit sämre. Jag cyklar eller åker bil ut till gamlingarna och hjälper till med typ tvätt och städ. Idag åker vi till södra vi så jag bloggar när jag kommit hem idag ses


jobb dag 2

Idag är det min andra jobb dag som jag inte går bredvid och den har gått bra. Ni ska idag få lite tips på hur ni får en enkel spa känsla i erat eget badrum. Det kan behövas när man kommer hem från en stressig dag men ändå har kvällen fri. 1. Det första är att göra rent och skrubba så att hela badrummet lyser och känns fräscht och rent.
2. Sätt på lite bra musik som ändå är  avslappnande, det behöver inte vara typ Betoven utan nåt du gillar.
3. Stäng av mobil, tv och datorer m.m så att du inte släpper in någon utanför spat i ditt huvud. Tiden är till för tankar. 4. Fixa stämningen med doft ljus, dofter och dushkrämer.  Såklart kan du om du vill ta med din partner och göra kvällen till eran. 5. Ställ fram lite gröna växter eller blommor som du gillar så ger det också en skön stämning.
6. Ta fram lite dricka med fina citron bitar och en skål med ex vindruvor eller exotiska frukter på. Lycka till



gud vilken hetta

Bäst på hela dagen har absolut varit att ligga på stranden och svalka sig med jämna mellanrum. 30 till 35 grader tror jag att det har pendlat emellan och i vattnet var det helt underbart skönt. Martin, Ida och lilla Leon var i stan så vi passade på att åka ut med dom till Lysingsbadet och   bada ett tag. Leon har blivit så stor sedan jag sist träffade han. Efter så drog vi ner till stan och käkade middag på Sahara och för min del blev det Kycklingsallad (någon som blir förvånad?). Bästa maten enligt mig nu är sallader grekiska till vanlig med kyckling i. Till det blev de en kall citron Loka, innan jag träffade Basse så hatade jag Loka med nu älskar jag det mer än någonsin!
I går kväll när Basse och jag tog en promenad så kom han på den smarta iden att sova på balkongen för att slippa hettan så vi bar upp madrasser och täcken och sov där inatt. Så jäkla skönt och bra man sov när det var lagon temperatur.

Veronika bestämmer sig för att dö

Är altså boken jag nyss läste ut och jag har en tendens att börja på flera böcker samtidigt men nu har jag iaf läst klart den. Otroligt bra tyckte jag och den är skriven av Paulo Coelho. Jag fick även filmen av min älskling några dagar senare som också var väldigt bra! Tack hun bun. Boken handlar om en tjej som på utsidan tycks ha allt. Hon är vacker, ung, har fast anställning på ett biblotek, en familj som tycker om henne, vänner och beundrare. Men Veronika är inte nöjd med sitt liv, hon är inte lycklig. Hon hyr på ett rum på ett nunnekloster, väljer att inte skriva något avskedsbrev, tar en överdos med sömntabletter och lägger sig i sin säng och inväntar döden. Men döden kommer aldrig. Istället vaknar hon upp på ett sjukhus. Veronika hamnar på mental sjukhuset Villvete och där får hon sakta tillbaka livs gnistan.  Den här boken får 4 solar av 5, så läs den eller se filmen.



Ej hungrig i värmen

Man blir nästan aldrig hungrig tycker man när värmen stiger uppåt 30 grader och då kommer istället små ätandet fram (iaf för mig). man orkar ingen riktig middag utan värmer en varm macka kanske och käkar glass till efterrätt. viktuppgång för en del kan vara som ett skydd om man har varit utsatt för sexuella övergrepp eller liknande så äter en del mer mat för att dom inte ska se attraktiva ut. Om man har tråkigt så leder det också till i vissa fall att man börjar äta istället för att gå en sväng eller hitta på något annat och det kan leda till övervikt. Övervikt kan också vara en ursäkt om man är lat för att slippa hänga på vid utflykter och aktiviteter som kräver lite motion. Resonerar du att godis och kakor är ett måste vid besök, när du går på bio, hyr en film eller ser på tv så är inte det heller bra men oftast är det omedvetet. Sånt är ganska intressant vad man gör saker utan att veta om det eller tänka det.



Andra jobbdagen

Eftersom det är extra viktigt med handhygien och så på äldre boendet så blir man lite extra noggrann med händer särskilt och nu ska ni få lite extra tips på hur man fixar iordning händerna både för hygienen och för mjukheten.
1. Michlin Koluman, hud- och nagelterapeut på Scratch Nails säger att händerna har mycket lättare för att ta upp krämer om dom är mjuka och gosiga. Det räcker med att peela en gång i veckan för att få bort döda hudceller.
2. Ställ en handkräm på handfatet och gör det till en vana att smörja in händerna efter du tvättat dom, det håller fukten i händerna. Innan du går och lägger dig så smörj in en nagelbandsolja som får verka under nattens lopp.
3. Tänk på att använda en nagelfil som inte är så grov utan en som är lite finare.
4. Använd ett bra solskydd för händerna så att du slipper pigmentfläckar som kommer tack vare solens strålar.

Godmorgon från överlida nu har vi ätit ...

Godmorgon från överlida nu har vi ätit frulle på hotellet och tagit en varm dush. Så härligt det är inne i krigs zonen "ullared". Man springer där fram och tillbaka med sin pansarvagn och försöker få tag i dom finaste sakerna först. 6 timmar höll vi på och tyvärr så hann vi inte gå till nedevåningen men skit samma. Vi fick 1500 kr var att handla för men annso gick över prislinjen så jag ska få en mikrovågs ugn med. Massor med kläder och inrednings prylar, kan det bli bättre?!


Halla balla

Snart ska vi bege oss till Ullared och inrednings fascinerad som jag är så kommer det säkert bli en hel del sånt med hem i billen. Säkrast är ju att ha på sig typ jumpa skor så man slipper bli trampad på tårna i shopping vimlet.  Jag råkade ju ha det på krogen en gång och det var inte roligt när alla dansade.. Frågan är om man ska ta med sig datorn för på hotellet som heter Överlida hotel och resturang ska ha trådlöst nät. Det kanske verkar lite nördigt eller? vi ska iaf vara borta en natt och dag 2 har vi inte bestämt någonting för än så länge. Annso vill ju till Liseberg så det kanske de blir, har bara så jäkla ont i halsen så får gå omkring och viska typ. Bilderna är på saker som jag vill ha och ska kolla efter i Ullared! Min första jobb dag igår var helt okej bara att dom typ inte visste att jag skulle komma men jag blev noggrant visad allting så det blev bra. Jag var altså i hemtjänsten och åkte runt till gamlingar.
överlida hotel


Ikväll blir det grill med annso, robert o...

100522_181724 (MMS)

Ikväll blir det grill med annso, robert och emelie som kommer hit. Hela dagen har det varit 28 grader ute vilket är väldigt hett och plågsamt. Vad gör man igentligen om dagarna? Ingenting och på måndag börjar jobbet. Om typ två veckor får jag veta om jag kom in på skolan i linköping eller norrköping, så börjar bli spänd nu! Ska väl gå och handla lite nu och hämta vin tills ikväll. Ta det lugnt i värmen :-D


Twilight

Som dom flesta andra brudar så är jag ett fan av Twilight treologin och ska se den tredje filmen Eclipse ikväll. Hoppas den är bra för alla som jag har pratat med säger att den är kanon. Jag ska gå med syrran och Emelie men en fågel viskade i mitt öra att även mamma och Roger ska gå. Enligt böckerna så verkar det inte hända så mycket i den här filmen förutom att Bella fortfarande blir jagad av den onda vampyren (som jag inte kommer ihåg vad hon heter) Jag har inte bloggat nu på typ två dagar för vi har varit i Södra vi hos Basses föräldrar och plockat med saker som vi vill ha med oss till lägenheten. Medans Basse var på jobbet så rensade jag och Gunilla ut allt skräp och åkte ut för att slänga på tippen. Det är ju inte direkt lite skräp man samlar på sig hemma. Som tack för att jag hjälpte till så fick jag en flaska vin och en fika. Nu måste jag altså skaffa mig ett vinställ till köket med hehe. Rolig dag det där.


RSS 2.0