Alla hjärtans dag

Såhär såg min alla hjärtans dag ut! På eftermiddagen när jag kom hem väntade en vacker bukett med blommor och bredvid stod Zeta oliver i vitlök. Älskar min pojkvän som är lyhörd för vad jag tycker. Av mig fick han geléhjärtan. Ändå hade vi bestämt att vi inte skulle köpa något till varandra. Vi lagade förrätt med sesamsticks och huvudrätt av kycklingfilé, stektpotatis och sås samt sallad. Till efterrätt blev det en inte helt lyckad citron dessert med glass.  Aja glassen var ju god iaf :P. 

Hemma hos mig

Här har ni lite bilder på hur det ser ut hemma hos mig från olika vinklar. I vardagsrummet finns det en liten kontorshörna där Basse har sin stationära dator och alla sina papper. I sovrummet ska jag hänga en stor tavla och jag har också sett ett överkast på Rusta som jag förälskat mig i. Får se om det blir något köp så småningom. Till vardagsrummet har jag önskat mig en snygg ryamatta när jag fyller år, har kollat ut en fin som skulle passa bra här. Alltid finns det saker man vill fixa till och förnya, jag har flera saker jag vill göra i varje rum. 

Tisdag

Ytterligare en vanlig tisdag, men idag ska jag till skolan och avsluta min grupps barnbok som vi har författat och tecknat. Den heter En ovanlig vänskap. På torsdag åker jag till Ullareds shoppinghus och shoppar loss! Längtar. Ser ni de små ljuslycktorna på bilden? De är från Ikea och nu när de brunnit ut har jag funnit ett annat användningsområde till dem, nämligen att lägga sin tepåse i efter att tet fått smak. Ytterligare en tavla har jag målat och det blev en riktig kärlekstavla till alla hjärtans dag. Den representerar kärlek på olika sätt. Kramar

Alexandras födelsedagsfest

Förra helgen var det firande av två födelsedagstjejer och därmed två födelsedagskalas. Det första var hemma hos Alexandra som fyllde 23 år. Jag tog bussen dit med paket, dricka och en marängtårta och gick till och med vilse på vägen dit. Erik visade upp sin roliga zebraonepice som han köpt när han och Alex var utomlands, hon har en likadan fast en älg. Det blev en trevlig kväll med ballonger, tårta och såpbubblor. Roligt också att jag blev bekant med en Västerviking, det visade sig att vi hade många gemensamma vänner. 

Kökssoffa

Ni som inte sett min nya kökssoffa, här är den! Väldigt fin och praktiskt med ett litet förvaringsutrymme under locket. Jag köpte den begagnad i en affär i Västervik för bara 200 kr. Min första tanke var att den såg ut som en kyrkbänk, men det ändrade jag snabbt. Den var träfärgad med ett fult blått tyg på sitsen. Mamma hjälpte mig att häfta på det nya tyget och sedan tvättade jag av alla trädelar med målartvätt innan vitlackningen började. Soffan är tillverkad i Sverige och kostar mycket mer än vad jag köpte den för i affärer. Den är mycket gammal och miljömärkt. 

På promenad

Ytterligare lite promenadbilder. Idag har jag anmält mitt lag till blodomloppet 2013, så nu är det bara att träna och peppa sig. Den 23 tredje maj tror jag att det är i Linköping där vi ska springa 5 km. Alltid bra att ha ett mål med något att genomföra. Nu ska jag cykla bort till friskis och träna skivstång/intervall pass. Ha en bra vecka!

Bilder från mina promenader

Här är lite bilder från mina vinterpromenader. Jag har några favoritställen men ibland går jag också någonstans där jag aldrig varit. Eklandskapet är en fin plats med även runt strandpromenaden och runt ån där jag bor. Om jag saknar hobby någon gång är det bara att börja fota ankor och fåglar för det finns det gått om här. Ibland när jag tar upp kameran så tror dem att det är mat påväg och börjar springa mot mig, lite läskigt och det har hänt att jag snabbt ropat hjälp och sprungit åt andra hållet. Då är det inte de små gulliga ankorna jag talar om nu utan de stora dumma gässen som bajsar överallt.

Förändring hemma hos mig

Nästan alltid är det något pyssel som pågår här och det är ganska skönt att hitta nya projekt när det första är avslutat. Det är alltid roligt att få nya tips och inspiration från diverse tidningar och att måla möbler är jag inne på nu. Bordet tvättade jag bara av med målartvätt innan det var dags för första lagret grundfärg (vit lackfärg) från Nordsjö. Två lager behövdes av den här färgen innan jag målade med den vanliga vita färgen över. Två lager blev bra till den med  men jag kan även tipsa om bra möbelfärg från Biltema som är billigare. 

RSS 2.0