Hemmnet

Idag skiner solen igen, precis som igår då Basse och jag tog en sväng på stan för att shoppa lite och äta lunch på Stångebro. Idag sitter jag hemma och kollar efter lite inspiration från hemmnet.se. Trasmattor har alltid varit en favorit sedan jag såg ett reportage i en tidning från Sofia Wistams hem. Där har vi en person som älskar trasmattor och som inreder vackert med dem. Jag hittade även en balkång bild som skulle kunna vara vems som helst. Just de här sakerna har jag på min balkång bara att jag måste ta ut möblerna för iår, börjar bli dags att snart sitta därute.

Vaknar upp bland fågelkvitter

Hej på er! Vilket underbart väder att vakna upp med när solen lyser rakt in genom springorna i persijennen. När jag kollade på termometern så såg jag att det var minus tre grader, lite konstigt när solen lyser på. På dagens shema står först frukost och ett avsnitt med gossip girl (som laggar). Två timmars föreläsning, fyra timmars läsning av litteratur hemma. Jag ska även åka till pysselbutiken Med mera för att köpa saker till min nya drömfångare som jag tänkte göra. Dagen avslutas förmodligen med tacous till middag. Bilden är av vindruvor i ett glas skumpa.

Vår!

Nu känns det verkligen som vårväder och det har även bekräftats på Aftonbladet. Så skönt och mycket gladare blir man, lite tråkigt bara att jag sällan kommer ut eftersom jag måste sitta inne och plugga. Igår tog jag en promenad på lunchen och fick ta av mig både halsduk och vantar för det var 15 grader där solen lyste som starkast. På kvällen igår blev det även ett medel pass på friskis och idag ska jag satsa på ett pass med bodypump och konditionsintervall. Klockan 14.00 - 18.00 är det tenta som gäller idag så önska mig lycka till.

Snart tenta

Bara en dag kvar! Den här veckan är riktigt jobbig med mycket plugg och nervöst inför imorgon. Provet imorgon handlar om litteraturen i samhället och det jag har på fredag handlar om endast grammatik. Dagarna går ändå ganska fort och även fast jag har pluggat åtta timmar per dag den senaste veckan är jag ändå osäker på vissa saker. Klockan är halv åtta och min frukost är slut, dags att ta fram böckerna. Here we go!
Igår gjorde Basse oxfilé på planka med hemmagjord bearnessås för att pigga upp mig :)

Bara massa snö

Idag är det en tråkig dag som är grå med massa snö som faller ner. Fasar redan för att gå ut, sätta mig på cykeln och åka till ica för att handla. Man måste ju tyvärr tillbaka med och då är det desuton massa påsar fulla av mat på styret och i cykelkorgen som ska halka omkring. Efter det ska jag åka ut en till sväng till friskis för att träna, var ett par dagar sedan nu och jag vill inte halka efter. Bara så mycket annat som tar av tiden. Jag har lärt mig en sak och det är att om jag skriver upp i min kalender att jag ska träna så blir det inte av. Om jag inte skriver nåt, då blir det.


Nytt från Himla

Den nya kollektionen från Himla bjuder på färger och ett lugn som inbjuder avslappning. Det är tur att alla själva får välja hur de vill ha det i sina hem och det är även svårt att göra en förändring på en gång. Möbler behöver inte bytas ut så ofta medans det är lättare att byta ut och variera textilerna. Nya kuddar, sängkläder eller duchdraperier. Roligast är om man skapat något själv eller får något av någon annan som denne gjort själv. Himla erbjuder olika material som linne, siden eller bomull och det är just det som finns med i kollektionen 2012 (väldigt naturnära).

Alla hjärtansdag

Alla hjärtans dag handlar verkligen om att spendera tid för personen/personerna vi älskar. Jag tycker att vi alltid försöker ha sådana stunder men den här gången blev det lite speciellt med övernattning på Sky hotell i Linköping. Först här hemma så gjorde Basse plankstek med fläskfilé på och så gjorde jag en blåbärspaj som vi hoppade över att äta för vi blev för mätta. Sedan begav vi oss till hotellet och vi fick ett jättefint rum som jag gillade färgerna i. Sedan var det bara att ta fram jordgubbarna och det mousserande vinet! Jätte mysig alla <3 dag!

Lexington

Idag har jag klickat in på Lexington och längtar extra mycket efter sommaren. Efter alla nya inrednings kollektioner som kommit måste jag blogga om några ialafall. Det är roligt att skaffa sina egna favoriter av alla stilar och prylar och när jag läser en tidning klipper jag ut de ideér som jag vill förverkliga och sedan när jag har tid över så gör jag det. Den blåa duken och allt smaskigt på bordet påminner mig om tovehult förra sommaren när jag var där med Basse, Annso och Robert och fikade. På den andra bilden skulle man vilja ta en bok, slänga sig i soffan och läsa.

Mot Västervik

I eftermiddag ska jag åka till Västervik, har inte varit där sedan syrrans födelsedag första januari. Jag kommer försöka läsa lite plugg med men är lite svårt när man ska vara social samtidigt, får börja hårdplugga när jag kommer hem för då är det bara en vecka kvar till tentan. På lördag ska vi till mormor och äta mat och på söndag ska jag käka med pappa på stan. Vad ska ni göra i helgen? Här saknar vi även vår lilla kisse som vi var kattvakt åt förra veckan. Så liten och gosig och ville ha mycket uppmärksamhet. Lilla ragdollen/norsk skogskatt Allister!

Lilla lördag

Idag eftersom det är mini lördag så köpte jag min godispåse idag istället för på lördag. Något måste jag belöna mig med i plugget. Veckans bakverk som jag delar med mig av här blir mazarinkakan på bilden som man skär i rutor. Glasyren ser lite brunare ut eftersom den inehåller lite kaffe förutom allt florsocker och det som sätter mazarinsmaken mest är bittermandeloljan som jag inte visste tidigare. Resten av dagen ska jag plugga bisatser, verbpartiklar och positionsshemat. Börjar få lite ont i halsen så mamma kanske har smittat mig över telefonen.

Sköna hem inspiration

Om ni letar efter bilder som dessa, så gå in på Sköna hems hemsida och få massor ideér som ni kan förverkliga i era hem. Kopparna är så gulliga och olika färger även om det är i samma stil på dem.
Idag ska jag plugga (så fort jag druckit upp mitt te) och träna skivstång och ett medel pass ikväll. Jag börjar bli ganska trött på plugget och att ha så mycket på en gång med det. Ibland kan det verkligen kännas som att man rasar ihop och ger upp men då är min älskling där och tar emot mig när jag faller. Så skönt att alltid ha honom nära!

Passion for cockies

Igår var jag igång och bakade igen och då blev det glutenfria Masarinkakor. Jag tyckte inte de blev speciellt bra, degen blir aldrig som jag tänkt mig med ett annat mjöl men Basse gillar dom. För ett tag sedan gjorde jag även Tovehultare och Rågbullar som visas på bilderna. Bra när man kan äta sitt eget bröd och välja allt som ska vara i.
I rågbullen valde jag solroskärnor eftersom jag inte är jätte förtjust i allt grovt bröd. Fredagens planer består av plugg, träning, någon god middag ute och så bio som avslutning med Basse. (Vi ska se Mission impossible).

Plankor

Hej! Innan jul så letade jag runt på Önska och servera efter planksteksplankor som Basse gärna ville ha. Nu efteråt när jag surfade omkring såg jag att det finns på http://www.kitchenlab.se. Kolla där om ni är intresserade av en, det kan bli så gott med kött och mos på och även exotisk planka. Till vissa för man köpa till en bricka att ha den på och de finns i ek och bok. Någon som vet vilken av den som är bäst? Basse funderar på att beställa och lite skillnad i pris är det mellan den. Storleken finns också varierad.

RSS 2.0