Mot Småland

Idag efter skola och plugg ska vi dra till Södra vi för att hälsa på Basses familj, det var väldigt länge sedan nu och det verkar ha hänt en del. De har ju nämligen hyrt ett sommarhus som jag hoppas att vi får besöka och även fiska är vår önskan. Ingen sommar utan fiske! Vi ska också få lite infofmation om sommarjobbet, både Basse och jag ska jobba i resturangen på Nossens camping i Vimmerby. Dit får ni åka så kanske vi ses! Dagarna går fort nu och efter midsommar börjar jobbet men mycket ska hända innan dess. Ska ni andra jobba något i sommar?

Elle interiör

Tidningen jag prenumerar på Elle interiör kan jag lugnt rekommendera för alla som vill drömma sig bort med en extra tjock tidning som visar upp olika människors hem och mycket annat. Jag får väldigt mycket tips från tidningen, så lite pyssel gör jag då och då. Det mesta kommer upp här på bloggen. Rekomendera mig gärna fler bra tidningar för nu på sommaren blir det mycket läsning! En bok jag har köpt är på engelska så får se hur det går att läsa den, jag kanske rekomenderar den till er sedan. Nu ska jag snart åka till skolan för redovisning om min praktik, kramar.

Tillbaka till vardagen en sväng

Nu ska jag tillbaka till skolan och kämpa i två veckor till innan vi slutar inför sommaren. Fyra veckors praktik är avklarad. Hoppas att alla såg i helgen när Loreen vann Eurovision, så jäkla bra! Jag var på en födelsedagsfest som blev väldigt intressant men vi såg röstningen och hejade som bara den. Vi hade riktigt roligt, synd bara att Martina fick super stopp i avloppet, när man spolade i toaletten så rann vatten ut ur golvbrunnen. Vi ringde till gubbarna på stångostaden som fick tillkalla rörmockarna som drog upp slangar. Till sist kom vi till krogen !

Slut på praktiken

Idag var det min sista dag i klass fyra A och fyra B. Jätte tråkigt att lämna dem men samtidigt skönt att ha en uppgift avklarad och att ha kommit lite närmare sommaren. Jag åt en god kycklingsallad på café Berget med Alexandra som lunch och vi kollade även runt lite på stan. Tyvärr fanns inget av det jag ville köpa i min storlek vilket är skit! Såg en snygg klänning och en bh. Anton är påväg hit för en ny grillkväll, (har blivit några gånger nu) det ska bli gott och med ett glas svalkande vitt vin till. Ha en bra helg och glöm inte era mammor på söndag!

Ralph Lauren

Nu är det verkligen sommar! Det är så härligt att man bara går och njuter och man blir genast lite lyckligare. Vi kan äntligen kasta jackan och gå ut och bara gå. För att ta vara på ljuset inomhus så hänger jag upp vita nästan genomskinliga gardiner och använder så mycket ljusa textiler jag kan inomhus. När jag tittar på bilder är det alltid de ljusa eller lite slitna som jag inspireras av. Det är därför jag fastnade för Ralph Laurens inredning och inspirationsbilder. Sängen på bilden är rena himmelriket och ser så otroligt skön ut och jag skulle gärna sminka mig vid bordet på den andra bilden.

Ledig

Idag har alla barnen på praktiken studiedag så även jag är ledig! Jag ska bara softa runt och njuta av vädret så mycket jag kan, igår pluggade jag och lade upp veckans lektioner så alltså är jag helt ledig nu. Har redan suttit en timme på balkongen och läst lite ur en ny bok. Snart blir det även brunch med massor av gott, ska fota :)
Matematik är som kärlek - en enkel idé,
men det kan bli komplicerat.
R.Drabek




(bilder från mormor och morfars torp)

Ny tavla

Hej! Hoppas alla njuter av sin långhelg, det kunde vara lite soligare ute bara. Idag har jag tränat en del och sett massor av Mad man avsnitt. Imorgon blir det en runda på stan med Basse och sedan utgång på kvällen med lite vänner. En dag påväg hem från praktiken gick jag in i en secundhand butik och hittade den här tavlan. Jag letade efter en snygg ram men hela tavlan var fin och bilden ser ut som att komma ifrån en saga, så nu hänger den i köket. Kolla föresten in på recept.nu, jag tror jag ligger på plats 670 typ i toplistan med två recept haha.

Kärleksmums

Bjud på lite kärlek :)
(smet till ca 24 kakor)
3 ägg
3 dl strösocker
150 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

(Glasyr)
3 1/2 dl florsocker
50 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk starkt kaffe

Sätt ugnen på 200 grader
vispa ägg och socker poröst och rör sedan i övriga ingredienser
smörj och bröa en långpanna, häll sedan ner smeten
grädda i ugnen 15 - 20 min tills kakan släpper formens kanter
låt svalna
gör glasyren medan kakan gräddas
blanda glasyren och bred över kakan när den fått svalna lite, strö över kokos och skär i bitar.

Recept från Lena Göranssons bok - Tofvehult





Egen mat är bäst

Den bästa maten enligt mig är den du lagar själv. Med själv menar jag att man köper färsta råvaror och lagar ihop istället för att köpa exempelvis frysta wokgrönsaker. Schnitzel köper vi och äter då och då men vi panerar köttet själva med ströbröd som går lätt att strö på efter att ha penslat med ett ägg. Bearnessåsen är faktiskt pulver men annars lagar Basse en hemmagjord som blir mycket godare. Hamburgare åt vi också i veckan och det bästa är att jag kan trycka in så mycket sallad och sås jag än vill ha i. Laga rätter och bestäm vad du vill ha i, här är två tips.

Vintagemode

Hej på er! Äntligen är vi tillbaka med fredagskänslan och snart ska Basse och jag åka mot västervik men stanna på vägen och sova en natt hos mormor och morfar i torpet. På söndag ska vi fira pappa i förskott eftersom han snart fyller år. För ett tag sedan så var vi på vintagemodemuseum och kollade in kläder från 1930 - t och framåt, spännande att se allt men det var lite segt att stå och vänta när några höll jättelånga tal. Vissa klänningar var riktigt fina och i Linköping har det öppnat ett klädbiblotek där ett lånekort är gratis, funkar som ett vanligt biblotek :)

Underbara vänner

Igår hade vi som jobbar i samma grupp i skolan tjejkväll hemma hos Tina. Vi gjorde tacos, åt kladdkaka och pratade massor med tjejsnack. Alla blev nog halvt döva eftersom fem tjejers ljudvolym kan vara ganska hög, men så jäkla roligt vi hade. Det är tur att jag hamnat i en sådan bra grupp där alla även kan ha roligt på fritiden. Nu har alla fyra veckors praktik så vi ses inte på ett tag men efter sista veckan ska vi festa hemma hos Martina som jag längtar till. Idag blir det handling, träning och förbereda lektioner inför nästa veckas praktik kramar!

Bergdorf - blondinen

Ledsen för stavfel i tidigare inlägget, jag ska nog sluta blogga när jag är stressad. Jag tänkte bara slänga in ett tips på en bra bok som jag nydligen läste ut. Den heter Bergdorf blondinen och är skriven av Plum Sykes. Ni som gillar gossip girl kommer säkert tycka om den eftersom det är i den världen dessa personer lever. Boken är lättsam och inte så tjock, slutet är väldigt bra med. Boken handlar altså om glitter och glamor, champagne och Chanel. En värld i New York med lyx. Det går fort att läsa den, så bra för den som inte har tid att sitta i flera veckor med en bok.

Skokartång

Hej! Här är det pyssel som gäller och inte bara med en sak i taget. Jag har bakat bröd och kakor som tyvärr inte hann att bli fotade innan de blev uppätna.. Bilderna i min stora tavla är utbytta så nu har jag nya bilder att titta på och så har jag gjort om skokartånger till nya snyggare skolådor som förvaras i hallen. Två kartånger, presentpapper, lim/tejp och bilder på dina skor är allt som behövs. Mitt lim tog slut efter en halv låda så jag började med tejp och det funkade lika bra. Pysslet går på 15 min så du kan göra den även när du inte har tid :P.

RSS 2.0