Lediga måndag

Hoppas alla har haft en bra helg! Det har jag haft i Västervik hos familjen där jag hunnit träffa hela gänget. Jag var till och med ute en sväng i sommarstugan, längtar tills man kan åka dit och sova över där i skogen. Idag är jag ledig från praktiken och ska baka lite marängrutor här hemma istället, det blir en lugn och skön dag så det är synd att inte vädret är bättre. Om Stella hör av sig har jag lovat att hjälpa till med hennes flytt till Mjölby. Jag ska även ta ett träningspass på Friskis och Svettis! "Train insain or remain the same" /Bodylicious 
 

mat och bakning

  • Pannkaka med nutella, kokta päron, grädde och chokladdoppade jordgubbar. Så ska en balkong lunch se ut
  • Basse gjorde en smörgåstårta med en boccadilloröra som fyllning, kan vara roligt att variera innehållet
  • Kycklinggryta med en avokadoskiva, limeskiva och en tortilliastick som läggs i strax innan servering
  • Rulltårta med en fyllning av äpplemos och kanel
  • min superfrukost med havregrynsgröt, en apelsin och en kopp te. Samma frukost varje dag för min del. 
Om Jag ska lägga ut något recept så är det bara att kommentera! Hur väljer ni vad ni ska äta i veckan?
 

Härliga dag

Idag skulle jag haft min lediga dag men som tur var ringde förskolan och behövde förstärkning! 9 - 16.30 fick jag jobba på en ny avdelning och tjäna lite pengar, det gick bra. När jag kom hem började jag att laga middag och hann vila en timme innan det var dags att cykla till träningen. Kvällens pass blev skivstång/intervall och jag är glad att jag åkte dit fast jag kände mig trött, det gäller att peppa sig själv och en tanke som funkar för mig är "vad skulle jag annars gjort om jag stannat hemma?" Troligtvis läst en bok, stickat eller tittat på tv.
Nästa gång solen kommer fram så ska jag fota lite på balkongen, ni måste få se hur fint vi har fixat till det inför sommaren. Snart dags för en balkonginvigning!
 

Vårström i Norrköping

Igår var jag i Norrköping och träffade min familj som kom dit några timmar över dagen. Jag tog pendeltåget dit och de hämtade upp mig på stationen. Bilen åkte vidare till arbetarmuseet som ligger precis där jag annars går i skolan. Museet hade flera våningar som vi gick runt och tittade på. Det var bl.a olika samhällsskildringar från 1930 - talet och framåt, det fanns också en schlageravdelning där jag och syster sjöng singstar. Riktigt roligt att ha varit där och efteråt blev det taimat och senare en glass i solen. Strömmen i Norrköping är också värd att besöka! 
 

Pysselkväll

För ett tag sedan hade jag pysselkväll med Malin! Om ni vill ha närmare beskrivningar på något så säg bara till så lägger jag upp det. Vi gjorde ljuslyktor av burkar som vi diskade ur och glittrade loss på. Jag limmade även dit ett virkat band på min burk. Jag skapade också bollar av bokpapper som hänger i sovrummet. På samma sätt som man kan göra pompoms. Med porslinsfärg målade jag på muggar som kan bli en bra födelsedagspresent till någon. Senare planterade jag även fröer som i maj ska få komma ut på balkongen. Jag började också sticka kuddfodral.
 
 

You must begin to think of yourself to become the person you want to be

Hej! Idag är det äntligen lite sol ute och jag har gjort iordning ett ljuspynt med snäckor från Mallorca och Cypern. Det här lilla stillbenet kommer jag ibland att byta ut innehållet i exempelvis till stenar eller knappar som jag har gott om. Min dag idag ser ut såhär: 07.30 träning hemma, 09.00 frukost, 10.00 campusbussen till Norrköping där jag arbetar på tills jag tar bussen hem kl 17.15. Ikväll ska jag bara sticka, plugga och laga till Pasta al furno. Vad ska ni själva göra idag? Någon som fått sommarjobb? Kramar
Citat i överskriften av David Viscott
 

Shopping

För ett tag sedan åka Basse och jag till Ikea och Rusta för att titta på lite inredning till balkongen. Jag fick hem servetter, solcellslampor i olika färger, ljus, en bra form till både mat och bakning. Jag var också inne på apoteket och köpte  kosttillskottet Mitt val som är bra att ta om man sportar mycket. Man får ett tillskott av magnesium och vitaminerna C och E. Jag köpte också massa garn som jag ska sticka fler kuddfodral av i en ny vårigare färg. Sist men inte minst blev det en säck planteringsjord som fick följa med hem. Flera blommor har planterats om och nya frön har planterats. Det som har kommit upp är persilja, dill, krasse, salladsblomma och en annan blomma från Gran canaria. 
 

Middag

På sista tiden har det blivit mycket soppor och grönsaker som jag tycker om. Vardagsrätter som en pyttipanna försöker jag göra lite mer spännande så att det inte ska finnas något som heter "som vanligt". Basse frågar ibland - tycker du inte om maten eftersom du sällen lagar samma flera gånger? Men det gör jag ju! Bara att det är så mycket olika recept jag vill prova på. Soppan på bilden är tomatsoppa som blev god och så lätt att göra. Andra soppor vi ätit är sparrissoppa och rostad paprikasoppa med lök och chorizo. Allt lagas såklart från grunden. Pyttipannan på bilden har jag gjort av chorizo, potatis, blomkål, lök och sockerärtor. 
 
 

Veckans träning

Häng med mig på veckans träning och tänk bra mat! Många små måltider och samla kraft mellan träningspassen.
 
M- 30 min promenad under dagen, skivstång/intervall på Friskis
T- vila
O- jogga ute i 30 min ca 5 km
T- 10 km cykling under dagen
F- 30 min promenad, styrka: rygg, bröst och mage
L- 30 min promenad, styrke intervaller
S- vila
 
från boken Bodylicious

Äppelmos

Hej på er! Idag är jag helt slut i kroppen och trött i huvudet efter dagen i skolan. Vi har börjat planera ett nytt temaarbete till en skolan som vi ska diskutera om på ett föräldramöte vi ska hålla i. Allt är för träningens skull och föräldrarna som kommer är egentligen resten av klassen. Jag har också provat att göra äppelmos här hemma, vilket gick bra och de ska jag ha i mina kanelbullar. Det var bara att skala och kärna ur äppelbitarna och sedan koka äppelbitarna i vatten och mycket socker och sedan mixa allt samt hälla upp på burk. Ni får se bullarna senare!
 

Träning

Träning är mitt stora intresse och det finns inte många känslor som är bättre än när man är nöjd med sig själv, vilket jag blir efter ett hårt träningspass. När man märker sakta hur kroppen förändras och kan klara mer! Du är bara ett träningspass ifrån ett bra humör. Det bästa är att ha ett mål och bli inspererad av något. Jag tycker att boken Bodylicious ger mig allt detta för att klara målet - en variation mellan träning, kost och att riktigt kunna njuta av livet utan att dra in på mat jag gillar. Varje styrketräningspass från boken är ungefär 20 min. Såhär såg min träningsvecka ut v. 14 (utan skolarbeten ivägen):
 
M- vila (kom just hem från mallis)
T- 30 min promenad *2 och styrketräning: rumpa/mage
O- 30 min promenad och styrka: ben, armar/axlar
T- styrka: rygg, bröst/mage
F- jympa på Friskis
L- 30 min promenad och 20 min styrketräning
S- vila

Aktiviteter på Mallorca

Som jag skrev i förra inlägget så hann vi med många utflykter på Mallorca och en av dem var bussturen runt i kommunen där man fick höra mycket om öns historia och även se vackra platser. En annan busstur gick till en gård där vi fick se på när ägaren gjorde korv och påskkakor som man sedan fick smaka på. Sista aktiviteten blev till Cupmandu som är ett upp och nervänt hus. Därinne och runt omkring på gården är det som "lustiga huset" med massa konstiga rum och olika aktiviteter man fick pröva på. Allt från spökhus, lutande rum till att skuta skelett från en vagn. 
 

Hemma i kalla Sverige

Veckan på mallis har varit solig och fin och vi har upplevt mycket! En dag åkte vi in till Palma (den större staden) och tittade i affärer samt åkte turistbussen. Även fast det var min fjärde gång på Mallorca så finns det alltid nya saker att uppleva och jag har mycket kvar som jag vill göra. Vi har spelat äventyrsgolf och fotat den fina parken med alla vattenfall, tunnlar, fiskar och fåglar. Tyvärr vann jag ingen av de tre rundorna men är glad ändå. Parken var uppdelad i tre minigolfbanor så vi spelade alla fast inte på samma dag.  Det var soligt väder med svala vindar.

RSS 2.0