Träff på stan

För någon vecka sedan mötte jag upp Basse på stan för att gå på en konstvernissage och sedan fika på café gyllen som är Basses favorit. På cafét köpte jag även ett gott grönt te som jag snart redan tagit slut på och sedan fick jag också med en hudkräm från Body Shop. Jag kan verkligen rekommendera den till alla för den doftar himelskt och tar hand om min stackars torra höst hud. Den finns i olika dofter men jag köpte Indian night jasmine. Den är gjord på naturliga ingridienser och är fair trade märkt. Den går åt fort hos mig så snart måste jag nog köpa en till..
 
 
 

Nya saker till hemmet

För att hösta till det lite här hemma har jag beställt lite nya textiler och även tagit fram gammalt ur garderoberna. Gardinerna har jag haft uppe tidigare år men det är alltid lite mysigare att hänga upp lite löv som har en varmare färg. Kuddfodral och ljuset är från Allt i hemmet och båda från märket Elcestockholm. Grå känns som rätt färg nu och sedan när det röda får ta plats närmare julen får de grå kuddarna hoppa ut till kökssoffan. Duken beställde jag två likadana från icas webshop, bra kvalitet och ekologiskt material för ca 60 kr. Det hade massa fint på hemsidan!
 
 
 
 

Mer höst

Idag får ni lite mer höstbilder medans jag berättar om min dag och gårdag. Igår hade min vän Martina och hennes sambo Emil inflyttningsfest, lägenheten är så fin, stor och mycket ljusinsläpp. Det var mycket folk och trevligt att träffa nya människor och även prata med de gamla godingarna från skolan. Vi drog vidare till Harrys och dansade loss innan jag promenerade hemåt framåt två tiden.
 
Idag kan man lugnt säga att jag hade huvudvärk när jag vaknade vid halv nio tiden men det gick över fort efter lite vatten och vindruvor i sängen medans jag gosade med katten. Mycket frukost och promenad på det så mår jag utmärkt. Ikväll ska Annso och jag mötas upp på träningen och boxas. Jag hoppas hon hinner hem i tid från Halmstad. Ha en bra söndag nu!
 
 
 
 
 
  

detaljer i ditt hem

Söta små växter som kan stå tillsammans eller för sig är så fint. Gärna lite örter i köket men kan vara svårt att låta de få rätt ljus bara. Inredum.se visar fina bilder från hemmet, som nybakat bröd som luktar gott när man kommer in. Alla har sina egna knep för att piffa lite hemma. jag tänder gärna ljus, puffar upp kuddar och bakar en kaka. 
 
Idag ska jag plugga hemma och har en hel del att göra med reflektionsfrågor och litteraturanalyser till idrottskursen. I eftermiddag ska jag gå på stan med Rebeca, hörde att affärerna i stan skulle ha extra bra priser den här lönehelgen.
 
 

tenta idag

Idag piggar jag upp mig med lite höstbilder eftersom det förmodligen bli en grå dag. Nu på morgonen har jag min tenta i matematik, typ första på 1,5 år eller mer. Är ganska nervös men ska göra mitt bästa, jag hoppas verkligen att kunskaperna räcker så jag blir av med den här. Ha en bra dag alla! Håll en liten tumme för mig mellan klockan 8 - 12 idag.
 
 
 
 
 

En höstdag med ord

Det är väldigt vackert med hösten och alla dess färger men inte när det vara regnar (som det skulle göra hela veckan). Cykelbanorna är fyllda med löv som man halkar på med cykeln, livsfarliga. 
På onsdag har jag tentan i matematik och det ska bli skönt att kursen snart är över (förhoppningsvis). Det är så tråkigt att läsa samma saker om och om igen medans man läser in något. Ikväll har jag redovisning med i idrottskursen, vi har kommit på en bollsport som vi ska genomföra. Men mitt i det tråkiga gråa vädret skriver jag något roligt med glaspennan från Maxi. 
Berga skulpturpark
 
 
 
 

tipspromenad

För några helger sedan var vi på tipspromenad i Landeryds hembygdspark med Annso och Markus. Det var roligt att gå 2,5 km och se ett nytt område av staden. jag svarade på tipsfrågor och Basse kryssade i bingorutor. När vi kom fram var det dags för fika i den lilla boden innan vi åkte vidare till Maxi för att handla mat inför veckan. På kvällen blev det ett träningspass. Är det fler som har typiska söndagstraditioner? Varenda söndag så är det handling, träning och plugg samt planering inför kommande vecka. Nu på söndagarna ska Annso och jag boxas.
 
 
 
 
 
 
 

Mat och efterrätt

Godmorgon på er! Idag har alla här hemma gått upp tidigt. Kissen ville ha massa klappar där han låg vid mina ben på sängen och Basse och jag ska lyxa till det idag. Vi ska gå ner till hotell Ekoxen och äta frukostbuffé. Jag älskar frukost så det här kommer bli nice! Ni som följer mig på instagram kanske får se en bild (annikac_91). Ett middagstips är min goda blomkålssoppa med lite riven ost och bacon över. Krämig men inte för mycket eftersom det fångas upp av baconsmaken. Efterrätt: en pajbotten med bär över som täcks av ett marängtäcke. 
 
 
 

måndagsinspiration till hemmet

Det finns mycket fina saker och stilar till hemmet och den här måndagen visar jag inredning från Countrybymails hemsida. Ställ upp vackra stillben och tänk på detaljerna, det talar dessa bilder om som har tilltalat mig. Adventsljus är det alltid lite pyssel med iaf om man vill göra något själv. Jag brukar köpa tjocka ljus som brinner länge. Fina tavlor som kan fånga blickar är intressant och roligt, jag väljer helst bilder som kan sprida glädje på olika sätt. Jag skulle gärna vilja ha en vit avskalad inredninig med mycket grönt från växter.
 
 
 

Kattägare

Till världens söting som vi döpt till Sammy. Jag hittade honom på fb sidan "djurhjälpen" och han behövde ett nytt hem för ägaren hade så många kattungar. Två kullar tror jag det var så då blir det svårt att ge alla den uppmärksamheten de förtjänar. Jag tog med mig Annso och åkte ner till Eldstorp utanför Vimmerby och hämtade hem honom. Helt underbar katt som aldrig gått på kattlåda innan, det lärde han sig här redan andra dagen. Det blir massor med lek och gos i hans sällskap och just nu övar vi aport med boll. Han är 15 veckor gammal. <3
 
 
 
 

Vad händer i köket?

Här får ni lite inspiration från köket här hemma, mycket mat och bakning pågår. Blir hungrig själv av mina bilder så måste nog äta lunch nu. Kanske en regnbågssallad igen;).
  1. regnbågssallad
  2. tacosallad med fläskfilebitar med tacokrydda rubb istället för köttfärs. Enkel sås gjord på majonäs som jag blandat tacokrydda i.
  3. chokladkaka
  4. en vanlig frukost hos mig
  5. nybakt bröd precis som varje vecka
 
 
 
 
 

Inredning från Ikea

Eftersom det är en tråkig och grå måndags morgon så inleder jag med lite inspiration från Ikea. Ser ni något speciellt fint? Den här skrivbordshörnan skulle jag verkligen vilka ha och behöver eftersom mina pluggpapper ligger överallt.  Ska naturen få flytta in? Ja tack, jag skulle gärna vilja ha ett litet citronträd eller någon anna söt planta. Vitt vitt och mera vita rum för min del, men gärna även en annan basfärg som kan få pigga upp. Spákänsla i badrummet! Nu vill jag bara fixa en dushdraperi stång och sedan flytta in stegen dit som nu står i matrummet. 
 
 
 
 
 

med sorg i hjärtat

löven har fallit för tredje gången sedan du försvann
du är verkligen saknad
jag tänker ofta på dig
redan i slutet av september kände jag den här dagen närmade sig med en konstig känsla i kroppen
Ikväll ska vi skicka upp en kinesisk lykta till minne av dig Markus
 
bild: Roger Carlsson
 

Inredning från H&M home

Hos H&M har jag plockat ut det finaste som jag skulle vilja ha i min lägenhet. Det fanns mycket fint och jag valde ljusa, natur färger som är fridfulla för mig och som jag blir lugn av. Idag här hemma så ska jag städa massor och plocka bort sköra ljuskoppar och så. Ni får se varför snart i något senare inlägg, det finns en anledning bakom.  
 
Gardin med ett fotouttryck från naturen för 149 kr
Påslakanset som är dubbelt med tät bollulsväv i materialet 499 kr
Små porslinskoppar att ha ljus eller vad man vill i. Hittade tyvärr inte priset men väldigt söta!
 
 
 
 

RSS 2.0