Helgen hos familjen

Senast i Västervik när jag hälsade på familjen hann jag med mycket roligheter och några följde till och med hem. Jag kom dit med tåget på förmiddagen och mötte upp pappa och syster för att bli bjuden på lunch i simhallsrestaurangen. Dagen därpå gick mamma och jag dit igen men för att träningssimma i basängen. Dagen följde med god mat hos mormor och morfar där jag också stickade en del på mina benvärmare. Det jag fick med mig hem var en fin begagnad kökssoffa, eller den var inte fin.. Men nu är den med nytt tyg och ny färg på! 

bakat och hemlagat

Om vi börjar nedifrån åt vänster så har jag gjort fläskkarré med potatissufflé, berarnessås och en avokadoröra. Fina formen fick jag i julklapp av mormor och morfar. Efterrätten är sedan äpplen som är stekta i smör med russin och nötter och till så svängde jag ihop en vaniljsås av vaniljstång. En annan rätt och efterrätt är baconsallad och mango muffins. Överst har vi ett ugnsstekt äpple med en hemagjord kolasås och vaniljglass till. En annan dag blev det en rulltårtsbakelse. Såklart behöver man kära vänner som kan hjälpa till med att fika :)

Budskap från Lagerhouse

Jag har börjat tycka om det här med skrivna ord mer och mer. När man går förbi ett fint budskap eller text så kan man bli riktigt glad, det kan till och med förändra din dag. Kanske bara ett ända ord och ändå gör det så mycket. För att omringa mig med fler små ord har jag appen "stay positive" i mobilen som varje dag uppdaterar med ett nytt budskap. Ibland förstår jag ingenting av det konstiga engelska orden men vissa dagar är det något fint som jag kan skriva av. På Lagerhouse kan man samla på sig söta ord som dessa, och varför inte pyssla ihop egna på tändsticksasken. 
 

Kurslitteratur

Det är minsann inte så lätt att hitta boken som ska läsas i nya kursen i skolan tills fredag. Hinner inte beställa hem den tills idag, finns inte i någon bokaffär. Äntligen hittade jag en lösning, fick hjälp från vännerna i min grupp så nu har jag ringt en tjej i Norrköping som kan sälja boken till mig imorgon! Mycket letande för en bok som verkar vara tråkig. Så började min dag och fortsätter nu med att läsa igenom vår b-uppsats. Annars står inte mycket på schemat idag förutom aerobic ikväll. Kanske tar en sväng i det fina men iskalla vädret.
  

Greys anatomy

Hej på er!
Serie nummer två som jag börjat titta på är Greys anatomy. Nu tänker alla "hon har för mycket fritid" men ja så kan det vara när kursen i skolan håller på att ta slut. Två lektioner på två veckor.. Fritiden håller inte på länge till för på måndag börjar den nya kursen och då har vi många lektioner, fler än vi haft tidigare då alla projekt börjar. Men bara för att det är mycket i skolan kan jag inte sluta se på serien. Jag ska just börja på säsong 3 och det är så sorgligt att tårarna rinner. Någon mer än mig som älskar serien? Ha en bra helg! 
 
 
 

Skålar

Två fina skålar men olika märken. Kastehelmi och Marimekko som finns i olika design men vilken skål gillar ni bäst? Den som står på mitt vardagsrumsbord här hemma är Marimekko. Den är 120 mm och designad av littala, kostar 167 kr. Den verkar även vara skapad för att alla ska tycka om någon sort eftersom den finns i 34 olika produkter. 
Skål nummer två Kastehelmi är designad av Oiva Toikka. Märket finns i 41 olika produkter så om man vill samla kan man börja direkt. Skålen finns i många olika färger och former och kostar 125 kr hos royaldesign.se
 
 
 
 
 
 

New girl

Hej på er! Under all ledighet som varit började jag titta på serien New girl, eller okej jag har faktiskt redan sett de två säsonger som finns ute. Mycket underhållande och jag vågar inte erkänna hur många avsnitt jag såg per dag men det var många. Idag har jag varit i skolan och haft studentverkstad, då vi i klassen turas om att hålla i lektioner för varandra hela dagen gruppvis. Mycket skratt i ämnena drama, musik och rörelse. Portfolion är inlämnad så snart är kursen slut! Ikväll ska jag träna core på friskis och sedan måla färdigt det sista på köksbordet. Kram till alla
 
 

Slut på ledigheten

Den här veckan är det mjukstart tillbaka till vardagen. På torsdag börjar jag skolan i Norrköping igen och nu innan dess skriver jag på portfolion ska ska lämnas in snart. För att komma igång tills dess ska jag sätta klockan på 09.00 för att inte sova bort dagen. Träningen har jag också börjat med nu och igår var det yoga på schemat. Idag är det tvätt, portfolio och matlagning som gäller. Jag ska också ta isär köksbordet och tvätta med målartvätt för att sedan måla det vitt. Stolarna är redan färdiga så ni kommer att få se före och efter bilder. Kram!

Nyårsafton

Bästa nyåret! Älskar de festerna när allt badar i glitter och skratt. Tre goda rätter som alla hjälptes åt att laga, plus ost och kex som vi tog fram efter 00-slaget och mumsade på. Lekar och spel som filmquiz, ölspelet och charader. Tio i tolv sprang vi ut med våra shampanjeflaskor och korkade upp till fyverkerier och "GOTT NYTT ÅR!" (Fyverkerierna kommer i ett annat inlägg). Ja må hon leva sjöngs för Annso som fyllde 20. När vi kom tillbaka dansades och sjöngs det ända tills natten då securitas kom och knackade på. Bäst nyår helt enkelt.  

RSS 2.0