Inredning från Bruno

Jag är alltid på gång för lite ny inspiration och drömma kan man ju alltid göra, det här hittade jag på  Brunos när jag klickade in på olika inrednings sidor. Badrum är temat och gillar ni inte den här snygga som ser lite ut som en byrå med de kurviga benen och alla krusiduller. Helt underbar tycker jag jag det skulle passa så bra om man ställde en fin parfym flaska bredvid. Snygga kakel visar dem upp också med lite gammaldags stil på det.
Den här guldkranen sedan med trä handtag ser väldigt lyxig ut men den bilden är nog tagen från ett kök eftersom det ser ut som två diskhoar. Finns det inte något snyggare namn för det föresten, jag förstörde den lyxiga känslan. Ni ser alla männen i färgade hattar? det är också en vacker kakel modell som finns, snyggt att det ser så levande ut tycker jag. sista bilden som är på badrummet skulle jag allt kunna tänka mig i mitt hem, vet inga priser dock.

Söndag

Då var det söndag igen och igår var jag ute med lite vänner, när vi kom var vi själva på ute stället men efter några minuter blev det fullt. Riktigt kul att dansa loss lite och tack vare att jag var så slut när jag kom hem så somnade jag på en gång. Någon som vet vad det kostar att messa till utlandet? Jag har ingen aning men vill inte skriva till Basse för mycket ifall jag får en fet räkning sedan. Jag kollade in massa smycken i pilgrim katalogen och älskar verkligen alla smycken därifrån, än så länge har jag bara små runda örhängen därifrån i olika färger. Det som händer idag är att plugga och sedan ska jag nog traska bort till Anton och Malin och fika :). Ikväll är det Ensam mamma söker med så det får vi ju inte missa, har allt favoriter som jag tycker dom ska välja hehe.
Boktips läs den, jätte bra. Andra gången jag läst den nu så kör på.

Hemtex/Ljusexperten

Idag har jag kollat in olika inredningsprylar från ljusexperten och Hemtex, när jag var på Ljusexperten förra veckan så såg jag en likadan "pinn ljusstake" som jag köpte på myrornas bara att den kostade ett par 100 lappar mer än när jag köpte den liknande på myrornas. Jag gillar också de här kvistarna med belysning för 119 kr, dom skulle passa perfekt i den stora glas vasen i hallen då blir det nog lite mer jul stämning på något vis. Ljus och jul hör ju ihop;)
Från hemtex gillar jag starkt den runda prydnadskudden för 149 kr, fin färg med men jag har även sett dom på H&M home och där har de även lila och lite olika färger. priset vet jag inte om det är annorlunda. Jag har blivit intresserad av plast blommor bara för att jag aldrig kommer ihåg att vattna själv. Vissa blommor är så fina men svåra att ta hand om så då kan det ju passa super bara de inte ser för plastigt ut. Ha en bra snöig dag för det ska jag ha!


2 timmar kvar med hun

En flicka och ett glas gott vin avhjälper all nöd. Den som inte dricker eller kysser, han är död. / Johan wolfgang von goethe

Några saker planerade för veckan iaf när jag blir ensam, nej nu får det vara nog med klagande. Kommer säkert bli helt okej bara jag sover med den lilla lampan tänd haha. I helgen kanske det blir utgång med Alexandra, mamma skulle egentligen kommit hit med men hon har ju ingen bil längre så det funkade inte. Nästa vecka får jag fördriva tiden med plugg, film, och baka med Malin. Jag ska också göra eget vitlökssmör och fixa lite annat hemma, ett jätte bra recept som jag hittade på smör så det kan jag lägga ut sedan. Jag ska också fortsätta julklappshandla och köpa pärlor som jag ska sy fast på nyårsklänningen, vad ska ni andra hitta på nästa vecka? Något tips kanske :)

Lunch Måndag: majonäs macka med ägg och dill på

Tisdag: Broccoli soppa med ost, dill och annat gott

Onsdag: Fil med myssli, russin och kanel



Onsdag

Godmorgon ni som läser! Även fast jag gick upp klockan 07.00 idag och slängde mig in i duschen innan jag knappt öppnat ögonen så finns det en glad känsla i mig, ska snart ut och pulsa i snön men bara ner till bussen tack och lov. Jag har äntligen hittat min nyårsblåsa! Ni får se en bild när jag hämtat den i eftermiddag, jag lade undan den för att jag skulle tänka lite, såg den redan förra veckan och fanns bara en kvar i min storlek men jag ignorerade den. Idag hittade jag den igen och lade undan den, priset kommer sänkas lite från 500 lappen eftersom två pärlor fattas som jag måste sy dit. Nu kanske den låter som ett dåligt köp men det var verkligen första ögonkasten :P.
Någon mer än jag som börjat köpa julklappar föresten? Jag gillar inte att vara sist ute utan få lite lätt panik då.. På secund hand förra veckan fyndade jag Lasse åberg tavlor som ni hänger på väggen, kolla in och ha en bra dag. Kram

Vad står allt för?

Kläder kan lätt symbolisera saker omedvetet och samma sak är det med inredningen, vad symboliserar ditt hem?

Mönster och färger i sovrummet ger dig en varm och intim känsla som gör det lite mysigare och personligt, om du vill förhöja känslan med en enfärgad möbel kan du använda mer struktur och ett glansigt tyg eller kuddar. Om ditt hem är väldigt nedtonat och ger en tråkig känsla så kan du använda mer mönster i olika slag som förlivar stämningen. Det kan vara svårt att matcha men med rätt saker kan man med en mexikanskt mönster blandat med en vit bas och lugna färger i gult och svart, det är lätt att kombinera med saker och om du vill skapa mysfaktor så är öppen spis, fejk eld på tvn eller ljus det viktiga. Jag satsar då på ljus och älskar verkligen när det doftar gott. Mitt senaste ljus inköp är från Ikea och det blev Pepparkaksdoft! Kan varmt rekommenderas och det doftar verkligen pepparkaka :)

 






Söndag

Det suger verkligen att jag inte kunde följa med basse och hans familj utomlands.. har mycket i skolan då och hela tiden känner man emellanåt att skit i det för en vecka och åk med och sola lite och gratta hans föräldrar som fyller år men det funkar ju inte riktigt så. Jag kommer helt enkelt att missa en massa grupparbeten som blir svåra att ta igen sedan eftersom jag måste göra om två veckor samtidigt som jag har annat, jätte tråkigt så nu får jag sitta här själv istället i den lilla lägenheten omringad av plugg böcker. Jag har inte svårt för att ta mig tid till att plugga det är mer instruktionerna för hur man ska göra som är lite svåra eftersom allt står med akademiskt språk. Man får försöka lista ut vad alla ord betyder och vad dom menar, jag är nog inte gjord för högskola.. Men om man vill nå sitt mål så finns det ju inget val nästan. Vad ska ni göra den här tråkigt gråa söndagen? Jag måste nog tvätta och kanske plugga lite.

Det sköna gröna

Påväg in i hemmen är den armé gröna tonen som är lite mörkare och man kan blanda den snyggt med andra färger också som natur färger ex brunt och beige. Man behöver ju inte använda den armé gröna på allt för då kanske det börjar likna en djungel ;). Färgen kan ändå passa bra på mattor, soffor och väggar, det låter väldigt coolt till de ljusa natur färgerna i övrigt, skulle vara roligt att se ett hem som har den här färgen men jag hittade inget bra exempel.

Idag så blir det en seg morgon vilket är skönt ibland, dra sig ett tag och sedan gå upp för en dusch. Får se vad kylskåpet erbjuder till frukost sedan. Vet inte riktigt vad som händer idag för vi skulle egentligen gått på stan och hitta något present till Basses föräldrar som fyller år men han visste inte om han orkade.. Ikväll blir det bio vi ska se due date som verkar bra, många har rekommenderat den nu och jag älskar ju baksmällan. Ha en bra helg








Farsdag bilder

Förra söndagen kom altså pappa och Annso hit för att fira farsdag lite, pappa bjöd på lunch inne på chili som en bra start på dagen och sedan gick vi in på Servera och tittade en stund. Jag drogs till inredningen och de fina tavlorna i glas här på en bild, fejk tårtorna såg verkliga ut så jag var tvungen att knäppa dom på bild också ;). Dagen gick ganska fort och vi åkte hem till mig sedan och fikade på mjuk pepparkaka (typ som sockerkaka) som jag bakat men det var svårt att få den att lossna ur formen så den smulade lite, då fick han sin lilla present också.
Idag så ska jag en liten sväng till skolan och funderar starkt på att cykla även fast det är helt vitt på marken, Jag går ut så märker jag om det är cykelvänligt eller inte. Basse och jag har börjat se på House och är på sista avsnittet på första sesången, ganska bra men det händer ju nästan samma saker i varje avsnitt..

nedtonat

När man tänker nedtonat i inredning så tänker iaf jag på lantlivet och alla jordiga toner och färgade tonerna. Om man kommer till ett gammalt torp så hittar man alltid väldigt mycket saker överallt, små prylar och prydnadssaker som är utplacerade lite här och var. Just den äggskalsvita och pärlgrå färgen kommer vi att få se mer av enligt "Vårt nya hem". Stilen är så vacker med den blandningen som basfärg i rummet och sedan mer färg på andra saker som ex utbytbara möbler. De färgerna är skapta för en fridfull och mysig känsla i ett rum.

Någon som såg på äntligen hemma igår? jag råkade zappa in på det just när det var pyssel dags och dom visade hur man gjorde en snygg tallriksvägg med hjälp av udda tallrikar (i olika storlekar), glas färg och schabloner som man kan göra själv. Kolla på det avsnittet om ni vill ha tips, man blir riktigt sugen men är nog förlitet här..

Mitt sexiga sadelskydd som blev fin som en mössa xD


Ljusstake från myrornas 50 kr







Tickande bomb

Det är så jobbigt nu när man går och väntar på att provresultatet ska skickas ut, kan knappt tänka på något annat. Antingen så kommer man att hoppa av glädje eller kasta saker av besvikelse, hatar att vänta på prov!
När jag kom hem nyss vid lunch tid så väntade en rolig överraskning, Basse hade nämligen lagat mat, tänt ljus m.m. Fläskfilé i en otroligt god gräddsås, åå vad man kan älska någon lite extra vissa dagar. Vin blev drycken till så tack för en god lunch. Jag tänkte lägga in lite bilder från våran utflykt för ett tag sen när det var en solig höstdag. Vi lade ner en filt och varm choklad och gick upp till "utkiksberget" som vi kallar det, berget ligger ett kvarter upp och har en jätte fin utsikt över Linköping. Det traskade också runt en liten katt där uppe som gärna ville bli klappad och få en slurk choklad. Han var så söt! Jag har blivit helt kär i katter och vill gärna ha en från katthemmet i Västervik!

Önska

Just nu har jag spanat in alla nya saker som har kommit in på Önska nu till vintern. Alltid när man går in i affären så håller man hårt i väskan framför sig så att man inte ska råka slå ner något. Oftast handlar jag på Lagerhouse eftersom jag gillar deras udda saker som kan passa in i hemmet. Sist på Önska så köpte Basse och jag serien Spiegelau som finns i glas, innan så hade Basse redan whisky glas som han fått i de märket och då köpte han till ölglas och jag vinglas.
De små glöggmuggarna som finns nu på Önska från Rörstrand är för söta med ett lite annorlunda motiv, det är ju så vanligt med glöggmuggar med små tomtar på så det är roligt med lite annorlunda. Det kan rekommenderas! En annan favorit nu är ljusstakarna Orrefors som ser ut som kristall och kostar 1.800 kr, så försiktig man skulle vara om dom.

Spelkväll

Igår mötte jag upp Malin för att gå en sväng på stan och vi tog även en fika på "Berget" tror jag att det hette. Jätte mysig miljö så nästa gång måste jag ha med mig en kamera, utanför hängde massor av klängrankor eller hur det nu stavas. Lite gammaldags inredning med massor av tavlor med bilder från olika platser i Linköping så dit kommer vi att gå igen! Jag åt en jätte god ost och skinkpaj och Malin tog bakpotatis med skagenröra (den du Ann-sofie ;)).
Lite fynd fick jag allt med mig hem också som ni får se senare när jag satt upp sakerna. På Myrornas hittade jag en snygg ljusstake men inte en vanlig ljusstake, svårt att förklara men med pinnar som lyser typ. Dom brukar vara ganska dyra iaf och den här kostade 50 kr, jag hittade även paket papper som fick följa med mig hem från Monki. Till mat käkade vi tacos hos Anton och Malin och sedan började spelkvällen med Lips och Monopol!

Kyckling gryta

(till 4 personer)
4 kycklingfileér
1 burk konserverade tomater
2 kyckling buljong tärningar
6 potatisar, en fast sort
2 gula lökar
2 selleristjälkar
svartpeppar
2 dl wokgrönsaker

Blanda tomater och buljong i en stor kastrull och låt det koka upp, medans det puttrar så skala potatisen och skär den i bitar. skala och hacka löken, hacka även sellistjälken. Tillsätt potatis, lök och selleri och låt det koka ihop i tio min. krydda med svartpeppar och det du gillar men inte förmycket. Skär kycklingfileérna i kuber och häll i det och wokgrönsakerna. Koka tills potatisen och kycklingen blir klart men den biten kan ta tid. Ett tips är att förkoka potatisen för det kände jag behövdes om du inte vill stå och röra om i grytan i 45 min ;)





Skor som inte håller

Jag har alltid hatat vinter skor.. jag tycker att dom är jätte snygga och allt sånt med just kvaliteten suger!
jag lovar att majoriteten på mina vinterskor har endast hållt en vinter max och ska dom verkligen göra det? Det spelar ingen roll om dom är dyra eller billiga dom håller ändå bara en vinter, är det någon mer som känner igen sig eller är jag ensam om det här? Inte kul iaf när skorna sakta men säkert faller sönder när man har älskat dom så mycket. Mitt exempel iår redan då är mina Ugs som var väldigt billiga 100 kr typ och jag hade absolut inte räknat med att dom skulle hålla mer än en vinter men iaf mer än två veckor. Kvittot är borta och dom finns förmodligen inte kvar i affären längre.. Jag var på stan med Alexandra och så upptäckte jag att sulan gått upp där bak, efter några steg även där fram. Nu gick jag altså och släpade foten till bussen xD. Näsan hemma så lossnade hela sulan..!

Hus och Hem

Nu har jag tittat på hus och hems hemsida igen och av att se på massor av bilder från andras hem så vill man mixtra om hos sig själv också. De nya neutrala färgerna finns överallt och jag måste erkänna att jag inte riktigt hittat modellen av mitt eget dröm hem än. Stilen med färger i en dämpad ton nästan lite smutsig med jordiga toner gillar jag och särskilt den bruna färgen. Den gillar jag även på make up, klädesplagg och på tapeten på bilden nedan. Många brukar även ha lister och väggar i samma färg istället för en enbart vit list och även det är snyggt och ger mer färg till väggen på något sätt. Mitt mål är att hitta en snygg soffa och jag har redan hittat en på Ikea som ni får se en annan gång. Ytorna i hemmet ska vara lugna, jämna och matta och just det gillar jag även som på bilden med en del inslag av färg men inte förmycket, då lägger man märke till det desto mer.

 







Det verkliga livet

Här kommer ett bra bok tips om en bok jag nyss börjat i men känslan är att den är väldigt bra, så den vill jag tipsa er om att låna. Den är skriven av Hanne - Vibeke Holst och beskrivs som intelligent underhållning av arbetarbladet. Ett ev mina intressen är ju att gå och köpa begagnade böcker på ex Myrornas och där hittade jag även den här boken.
Den handlar om Therese Skårub som är en gravid tv-journalist, när hon blir gravid flyttar hon ihop med Paul som är pappan till barnet men ändå verkar det inte som att hon är riktigt kär i honom. Therese tänker att är det här det verkliga livet? eller är det arbetet och karriären? Det här är andra boken av tre i denna serie men jag har inte läst boken innan, första boken heter ialafall Thereses tillstånd. Riktigt underhållande och man kommer snabbt in i den.

Pappas nya lya

I fredags när Annso övningskörde så åkte vi ut och kollade in "Tuvan" som området heter där pappa ska flytta in i Mars eller något sånt. Husen håller på att byggas för fullt. Jag tror det bodde 4 familjer i en länga och i "huvud huset" finns det plats som alla kan vara på som vill. Mysig utsikt mot vattnet och bryggan. Det ska även byggas en pool lite längre bort på gården. I det gula huset på bilden bor det folk men i ena änden är rummen för alla, och ifall man har gäster och behöver större utrymme. Stilrent med soffa och bord i rummet intill biblioteket men kanske lite tråkigt vad vet jag, öppen spis är alltid mysigt så om man har stora sällskap kan man se på stor tv och mysa vid brasan. Rummet som jag gillade bäst här var nog matsalen med det vita bordet och stolarna, lägg även märke till rundningen i väggen. Textilen på de två stolarna tycker jag är häftigt när de tagit vara på dom nu moderna fåglarna på.

Begravning

Den jobbigaste stunden på länge är begravningen. Man vill ta det så lugnt och inga pinsamma höga snyft får höras, även om ingen kanske skulle bry sig ifall någon skrek av gråt så känns det inte rätt att göra så. Begravningen var otroligt fin och längst fram låg kistan med alla vackra buketter på och runt omkring var det också massor av buketter. Killen som spelade gitarr var lärare på Visskolan och jätte duktig på gitarr och sång. Allt har gått så snabbt sedan det hände och det känns som om han dog förra veckan fast det var en hel månad sedan nu. Ett par dagar senare åkte vi ut till kyrkogården för att titta till blommorna som låg på gräset och i mitten av blommorna satt ett ljus och lyste. Kyrkogården är så fin när alla som bryr sig åker ut och tänder ett ljus på gravarna.
Får väl se hur allt går nu efteråt men jag tror iaf att Markus kan se att vi bryr oss här nere..

Hej bloggen och läsare. Jag är ju som ni v...

101018_172217 (MMS)

Hej bloggen och läsare. Jag är ju som ni vet i västervik och hälsar på min familj. Vi har just tagit upp jul kartånger från källaren och rensat lite, än del ska jag ta med till linköping. Om en stund ska jag och syster till tandläkaren men jag har aldrig haft hål så oroar mig inte det minsta. Efter det möter pappa oss på stan och käkar mat. Bakpotatis på kaffe kannan. Ska bli så gott. Tycker inte ni att det är lite onödigt tidigt affärerna börjar med julsaker, bara för att försöka slå säljrekordet..?


Citronsorbet

till 4 portioner behöver du:
3 citroner
2 dl strösocker
2,5 dl mineralvatten ex loka
1 äggvita
1 krm salt
citronmeliss till garnering

tvätta alla citroner noga under vatten och riv sedan av skalet av 1 citron och pressa sedan ur saften ur alla tre citronerna. bland saften och det rivna skalet i en liten bunke.
Häll socker och mineralvatten i en kastrull och värm på tills sockret har smällt. Kyl det sedan i ett vattenbad, tillsätt blandningen av citron skal och saft, blanda väl och ställ sedan in i frysen i en timme.
vispa äggvitan och saltet till ett skum och blanda ner i den frusna massan som stått i en timme. Ställ in det i frysen igen i två timmar och ta ut mellan varven och vispa bort iskristallerna och de bildas på ytan.
Doppa serveringsglasen i lite vatten och sedan i socker så att det blir en snygg frostad kant, skeda upp sorbeten i glasen och garnera. Servera sedan direkt,  det funkar även att servera med någon frukt ex Mango.

Manifestation

Var med ni också i 2010 manifestation mot droger, Idag måndag första November kl 17.00. Man går från Borggården till Trädgårdstorget, några talare kommer vara där och även musik, sång och massor av ljus. Syftet är att tända ljus för alla dom som avlidit på grund av narkotika! Tänd också ett ljus för de som fortfarande missbrukar och för att de ska bli fria från sitt missbruk! Hjälp till att hoppas på en framtid utan narkotika! Basse och jag ska absolut vara med.
Idag kommer även Annso och Emelie hit så efter manifestationen så ska vi möta dom på stan så att dom hittar rätt hem till oss sen. Det blir nog att slänga ihop en pasta sallad med lite bacon och plock eftersom alla är nog rätt hungriga då vid 7 tiden. Det ska bli så kul att ha dom här ett tag för senare på Onsdag eftermiddag åker vi alla ner till Västervik för att vara med på begravningen som äger rum på Torsdag.

RSS 2.0