Tillbakablick Riga dag. 1

Nu är vi hemma från båtturen som var rolig och en lyckad mini semester. Det kunde ju bara varit lite mer svenskar på båten, nu var alla nästan letter men vi körde vårat race. Första dagen påväg till båten som gick ifrån stockholm var det en jäkla trafik så i en tunnel fick vi spendera ca 40 min. Kvällen spenderades på båten med lite fast food, dans show, disco och även kareåke för mig och Annso. Alla som sjöng sjöng ju på lettiska men efter en tequila med salt och citron hoppade vi upp och rockade till "sommartider hej hej". Vi var glada men tyvärr var micken lite dålig.

Tidsinställt

Nu är vi egentligen påväg hem från Riga men en uppdatering om det kommer imorgon. Sålänge får ni en veckans maträtt. Först våran måndagsmat som består av en sallad med kräftskärtar, grönsallad med gurka, ost, körsbärstomater, paprika, rödlök och en dressing gjord på olivolja, vinäger, en vitlöksklyfta, salt och peppar.
På onsdagen blev det hemmagjorda revbensspjäll som inte är alls svåra att göra. Köp revben och smörj in med en blandning av honung, basilika, lagerbland, salt och peppar. Lägg i en ugnsform med botten täckt med vatten och ha i 200 grader i ugnen i 2 timmar. Servera med bakpotatis, vitlökssmör och en sallad :D.

Midvinterblod

Här är en liten recention på en väldigt bra bok som heter Midvinterblod skriven av Mons Kallentoft.
Boken utspelar sig en väldigt kall vinter när polisen finner en död man hängandes i ett träd ute på en åker. Man ser att det är ett mord som liknar asatroendes rituale och utredningen ska Malin Fors polisstyrka ta hand om. Historien utspelar sig i Linköping och man tror att mordet handlar om en person som har blivit offrad utav en sekt.
Väldigt bra bok och jag rekommenderar att följa serien, innan har jag läst sommardöden som också är bra!



Shopping

Innan jag åkte till Västervik så blev det en shoppingrunda i Linköping med Malin och det här fick jag med mig hem:
Strumpbyxorna är från Ginatricot för 99kr men måste varna er för att de bara höll en dag! Dåligt!


Skor som jag köpte på Åhlens för bara 69kr. Jätte söta och bekväma silvriga ballerinaskor


Kofta från Ginatricot, 49kr som är jätte skön med lent material


Kortärmad tröja från H&M för 99kr


Hallen

Hur mycket ordning och reda har man i hallen egentligen? Inte mycket skulle jag säga men det är ändå skönt att kunna bära ner det som man inte använder i källaren när sesången är slut. Sakerna som står i hallen har man oftast ingen annan stans att ha, men sin väsk samling kanske man allt kan flytta till garderoben. Jag skulle vilja att vår hall såg ut som på bilden, lite saker och vitt som gör att det ser renare ut. sopp-påsen är en lite mindre snygg assecoar som ialafall hamnar i hallen hos de flesta, vart ska man annars lägga den? Haha, Intressant tanke kanske.

Capcakes

Då har jag bakat lite igen och den här gången blev det Cupkakes! Döm de inte för utseendet haha för detta var första försöket och får väl se om det blir fler. Börja med att göra vanliga muffins, i mina hade jag i saffran för att få den lite gul och när de är klara i ugnen är det dax att göra glasyren. Det är bara att blanda ihop apelsinskal, vaniljsocker, florsocker och creme cheese i en skål. Av papper gjorde jag en spritsare som ett rör och sedan klämde jag ut lite på varje. Rosa pärlsocker kan vara fint att strö över för synens skull.

Riiga

Nästa onsdag så ska vi äntligen åka med båten Romantika som går till Riiga och tillbaka! Jag har varit i sådant behov av att hitta på någonting och utlandsresor är så dyrt (särskillt på påsklovet) så det idén fick jag lägga åt sidan för ett tag. Båtturen ska blir jätterolig från ons - fredag och i sex timmar får vi även gå runt i Riiga och titta lite och shoppa. Våran enorma hytt är på 8 kvadratmeter, så där ska Annso, Robban, Basse och jag trängas. För er som inte vet så ligger Riiga i Lettland och det ser ganske mysigt ut på bilderna. Hoppas det är så dit vi ska i verkligheten!

Promenad vid ån

Älskar den här årstiden när man vissa dagar kan lämna jackan hemma när man ska gå ut, idag ska det doc bli lite regn men vi hoppas inte. Alla mina växter står föresten på balkongen nu så vi får se ifall de klarar sig där, är lite orolig för när jag ska åka bort sen.. Igår träffades  Sella, Malin och jag i trädgårdsföreningen för att fika och spela kort, jätte mysigt och vi satt nog där till 19.00 när skuggan började smyga upp på våran filt. Det var fullt liv i parken:
några grillade, vissa spelade kubb och ett gäng satt och spelade gitarr och sjöng. Nu ska jag dra till skolan kram!

Det här vill jag göra i sommar

1. Åka ut och fiska vid någon mysig sjö
2. Äta utomhus på någon god resturang
3. Gå på en mysig picnic i ev trädgårdsföreningen, eller på vilket mysigt ställe som hälst
4. Rida turridning
5. Paddla kanot med ett gäng vänner, vem är på? Är inte min första vilja göra lista bra?
1. Detta är saker i Västervik och första är bada på lysingsbadet (kanske hoppa från hopptornet)
2. Spela äventyrsgolf
3. Shoppa en massa på sommarmarknad och i affärer
4. Åka på någon skärgårdsbåt runt typ Hasselö
5. Bubbla i soolpoolens bubbelpool, funkar även innan sommaren

Växter

Lördagsmorgon är perfekt, man kan ta all tid på sig och bara glida omkring i lägenheten i sin egna takt. Tyvärr så ökar mitt diskberg ute i köket också i sin egen takt.. Men kolla in mina plantisar, bilden är tagen för ca en vecka sedan så nu har de blivit riktigt stora och ska snart få flytta ut på balkången (Tomat och Petunia i krukorna).
Syster ville att jag skulle lägga ut en bild på ett av ljusen som jag gjort själv så här är det: Bara att smälta ner ljut-massa i ett vattenbad och hälla i lite! färg pulver och några droppar doft. Mina doftar kokos som jag älskar !

Inspiration från Granit

Hej till en ny solig dag! Undrade just om hela resten av veckan skulle förbli grå men nu verkar det ha ändrats. Det var länge sedan jag lade upp något om inredning men i det här inlägget får det bli lite snygga saker från Granit.
Först ut har jag börjat gilla det lantliga temat och till de hör köksskåp som saknar dörrar, det krävs förstås lite ordning i skåpen. Förvaring är alltid bra och här hemma har vi två plast lådor med hjul som man kan rulla under sängen. Ljus har jag alltid älskat men här har vi ett tips på hur man kan ställa iordning dom för synens skull.

Plugg

Mycket går upp och ner och man skulle verkligen behöva lite ledighet. Det är mycket att göra i skolan inför prov och inväntan på svar inför tentor är riktigt jobbigt. Ibland går det knappt att koncentrera sig på annat än frågan om man verkligen kommer lyckas. Skulle behöva att släppa allt ett tag och bara vara lite, man får helt enkelt att ta vara på göromål med högt värde ex Umgås med vänner, gå promenader och hinna andas emellanåt.
Koftan på bilden är från Cubus och kostade 149 kr, finns i massor färger kram!

Idag lördag

Idag skiner solen och vi ska åka mot Södra vi om någon timme, får ta på solbrillorna och sjunga med till bandit rock i bilen! Igår skulle det blivit en ute kväll men vi hade roligt iaf, ända tills det spårade ur lite. Alla kvällar blir olika :).
Mina blommor här har börjat växa mycket nu, bilden är ändå för en vecka sedan (Tomat och petunior finns i lådan).
Har ni provat depends gele nagel förlängning? Jag köpte den för att jag vill spara ut mina egna naglar med gele men det fanns inget paket utan plastnaglarna. Tråkigt att betala för allt när jag bara använder halva inehållet, så är det.

Godmorgon

Nu sitter jag som vanligt bänkad vid "Vakna med the voise" för att smälta frukosten lite. Dagen igår var rolig och inte lika seg som torsdagar brukar vara, efter skolan gick jag hem för att plugga några timmar innan Malin kom på fika. Vi pysslade lite också och gjorde egna ljus som blev jätte fina, lila med kokosdoft i en söt kaffekopp. Vad ska ni göra i helgen? Idag är det en kort dag i skolan  och sedan ska jag ta en sväng till myrornas, ikväll kanske det blir utgång. Imorgon åker iaf Basse och jag till Södra vi (hem till hans föräldrar) och ska hälsa på lite, var ett bra tag sedan!

Snäll kanelkaka

2 1/2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1msk malen kanel
3ägg
2dl strösocker
75g smör
1dl vatten
Garnering: 1dl skalad sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form.
blanda mjöl, bakpulver och kanel och Strimla mandeln till garneringen.
Vispa ägg och socker pösigt, rör sedan ner mjölblandningen.
Smält matfettet och häll i vattnet, låt det koka upp och sedan rör ner det i smeten.
Häll smeten i formen och strö över mandeln, grädda i nedre delen av ugnen i 30 min.
Låt kakan svalna innan du skär upp den.

Jag tyckte att den här kakan blev god men efter en vecka så blir den torr. Jag uppskattar att den gick lätt att vända på i formen utan att den gick sönder, gick bra att göra den glutenfri så prova gärna.




Tänker på sommaren

Hej! Sitter här i soffan och ser ut på det gråa, jag har inte ens varit utanför dörren idag. Många tankar faller på sommaren och det är massor av saker jag vill göra som är nedskriva. Lite av det kommer jag visa med ett kollage fullt av bilder så man kan få en smakprov av sommaren redan nu. Imorgon börjar min nästa kurs i skolan som heter pedagogiskt arbete 2 och vad man ser på litteraturen ser det ganska jobbigt ut, och tråkigt. Det är inte mycket som händer idag, mest slappa, läsa lite och så blir det handling om en stund. Vad hittar ni på idag söndag?

Så jäkla rolig kväll igår!

De här två dagarna har varit perfekta! Igår slappade jag hela dagen (hade ganska tråkigt) och var ledig fram till en rolig kväll hos Anton och Malin, därefter krogen med rock kväll. Helt underbart roligt hade vi på Platenz.
Idag har pappa, syster, Emelie och Jens varit här. Pappa satte upp en hylla i köket till kaffe maskinen och så käkade vi en god lunch på chili. På blomsterlandet fick jag allt som behövdes av pappa för att plantera mina blommor på balkången. Nu för att fresta, Basse lagade förra veckan oxfilé med 5 pepparsås och ugnspotatis med grönsaker <3

RSS 2.0