Ny vecka med mycket plugg

Helgen har gått så otroligt fort så idag när jag vaknade på en måndag var jag tvungen att försäkra mig om att det var rätt dag. Den fär veckan är fullspeckad med plugg, på min lista står det: Läsa sista idrottsboken, öva på begrepp i matte, skriva arbete, besvara reflektionsfrågor i idrottskursen, träna till dans-redovisningen och gå igenom text.
Som tur är ser jag ibland glimtar av andra saker med. Exempelvis en fika mitt i veckan på ett mysigt café, baka något gott bröd eller tvätta den tråkiga tvätten. Mycket träning nu iaf då Basse, Annso och Markus har börjat!
P.s I nästa inlägg får ni en del inredningsinspiration av kända varumärken. 
 
 
 
 
 
 

Matlagning

Det är roligt att laga mat och baka men däremot kan man bli lätt deprimerad när köket är fullt av disk. Idag hoppas jag att stöket försvinner när min kära sambo har varit där och diskat. Finns inte ens några bestick kvar.. Förra veckan då jag lagade mat gjorde jag kycklingpaj som blev mer som en gratäng men väldigt god! 
Jag gjorde också pasta bolognese med massa rödvin och tomat samt morot i. Det luktade så gott i köket medans det fick bubbla ihop i stekpannan i 40 min. Maten serverades självklart med ett glas rött vin till.
 
 
 

Shopping 2

Som ni ser kom det hem en hel del i min shopping påse och på lördag ska jag till stan igen med mamma och Annso. Sist köpte jag ett stort minneskort där jag ska lägga över viktiga filer på datorn som ibland känns ostabil. Ny vinröd sjal från Glitter, den är verkligen skön till jackor man inte kan dra upp till hakan. två för 100 kr. 
Lee - Tröja från JC med lite pärlor på. Väldigt skön och passar till både kjolar och byxor.
Bälte från Sisters, jag behövde verkligen ett smalt. Mitt andra breda syntes genom tröjor. Det var inte så snyggt.
 
 
 
 
 

Shopping 1

Förra veckan blev det en del shopping på stan. Det var mycket prylar till hösten som behövdes så det känns bra.
Väska från Frida som kostade 500 kr. Jag behövde en stor att ha med till skolan eftersom min förr snart faller sönder. Underkläder från Cubus som är riktigt bekväma och har skönt silkigt material. ca 200 kr med rabatten. Sportjacka från Stadium som är regn och vind tålig som är underbar att ha till praktiken, träningen eller när det är kallt. Hårsmycke från Glitter som jag föll för. Kan vara snygg att använda när man vill känna sig mer uppklädd.
 
 
 
 
 
 

En dag för oss

Man kan aldrig hitta för få dagar att fira något på och idag har Basse och jag varit förlovade i två år. Ikväll ska vi därför gå ut och äta på The Champ i stan, där vi aldrig varit innan men menyn lät god. 
Innan dess är det en vanlig skoldag men bara till 12. Någon gång under eftermiddagen kommer Basses föräldrar på besök så jag har svingat ihop en chokladkaka. Jag ska försöka hinna plugga lite mellan allt också, måste repetera alla 100 begrepp tills dem sitter och det är inte det enklaste. Någon som ska baka något roligt i helgen? Kramar
Min fina älskling innan sin arbetsintervju. Det är underbart att vi hittade varandra <3
 

tredje veckan med fastan

Godmorgon på er! Jag sitter här vid datorn en kort stund med min tekopp innan jag ska cykla till Ekholmen där jag har min praktikplats som jag idag ska besöka. Är lite nervös för att jag inte ska hitta dit, men det ska nog gå bra! Basse och jag har fastat 16 timmar om dygnet nu i två veckor. Det går riktigt bra med det är svårt när vi är bortbjudna på en helg, då släpper vi lite på det eftersom det händer så sällan. Jag försöker fasta i kombination med mycket träning ca 3-4 pass i veckan. Sugna på utmaning? Prova
 
 
 
 

Kräftskiva

Även fast bilderna inte blev dem bästa så måste jag ändå skriva något om kräftskivan i helgen i Mjölby hos Stella och Micke. De flesta åt kräftor men för oss andra som inte gillar de läskiga sjöodjuren blev det kycklingskiva. En helt okej kyckling, lite torr kanske. Vi lekte lekar och pratade hela kvällen lång. Jag fick också se några bilder på datorn från Stellas och Mickes hus i Härna. Mycket fint och mysigt! Ser fram emot att få hälsa på någon gång i mars efter inflytten. Hoppas alla haft en bra helg och orkar ta tag i en ny hård vecka!
 
 
 
 

Bilturen går vidare

Från pappas barnsodmshem  tog vi färjan över för att åka vidare till Söderköping där vi skulle äta glass. Påvägen dit åt vi lunch och drack kaffe. I Söderköping gick vi till Smultronstället för att äta glass men tyvärr var det stängt för säsongen. Målet var också att vi skulle handla i den billiga glitterbutiken där allt kostar ca 25 kr men den var också stängd. Vi fick äta glassen på ett annat fik vid slussen, det var inte så dåligt det heller eftersom de hade ca 60 kulglasssmaker. Jag tog lakrits, whiskey samt jordgubbsmjukglass som topping. Efter det stoppet så åkte vi vidre hem. 
 
 
 
 
 
 

Del 1 av road trip

Annso, pappa och jag åkte för att se vart han växte upp som liten. Vi har inte varit där tidigare så därför ville vi se hur det såg ut jämfört med fotona vi hade med oss. Det var en lång allé upp till huset som låg percis bredvid slottet där familjen Bonde bor. Den gula villan är huset som omringades av mycket vatten och hagar.
 
 
 
 
 
 
 

Party från förra helgen

Hoppas alla haft en bra helg! Förra helgen kom gänget bort till mig för förfest innan utgång till Platens. Vi kände att det var för länge sedan vi var ute och dansade ihop. Vi beställde hem pizza, fikade på paj och spelade spel och lekar. Annso hade med sig de roliga mustascherna  som alla var tvugna att ha på sig. Ev trevlig kväll som avslutades i syrrans soffa där jag skulle spendera natten (skönt att inte behöva gå hem så sent ensam). Det blev en rolig kväll och en rolid dj på platens!
 
 
 
 

Promenad längs ån

För några veckor sedan raggade jag upp Annso och Markus för en promenad längs strandpromenaden och tanneforsvägen. Jag hade riktigt tur eftersom jag blev bjuden på tacos efteråt, så ska det vara! Vi sade att det måste bli en söndagstradition men sedan hände det något. Livet kom i vägen och det blev bara en promenad. 
 
Den här veckan har jag varit sjuk med förkylning och urinvärksinfektion så det har inte blivit någon träning. Känns väldigt konstigt eftersom det var länge sedan det fanns en vecka utan träning alls. Idag är det bättre, har bara huvudvärk och teppt näsa så jag ska åka till Västervik över helgen och vila lite. Plugga där måste jag också göra, annars kommer jag hoppa upp och ner av ren panik för att jag missar saker. Ha en bra helg alla!
 
 
 
 
 
 

Linköpings stadsfest

Bättre sent än aldrig, ett inlägg om Rix fm festival som var i Linköping. Klart att man måste gå och titta då när det är gratis och allt. Jag hade inte så bra koll på artisterna men det var många bra framträdanden. Låtarna har jag hört mycket på radio men kanske inte kopplat till vem artisten var. Bästa uppträdande var Marcolio. Låtar som alla kan och mycket dansande från honom på scenen. Trevligt sällskap hade jag också. Efter alla artister så gick vi till Steves där det blev en stor latte för min del. Skippade alkoholen eftersom jag skulle upp vid 10.00 och träna.
 
 
 
 

mat del 1

  • Färsfylld paprika även med ris i. Allt stod i ugnen med en botten av tomatsås. Krydda mycket!
  • Jordnöts kaka där smaken påminner lite om kalaspuffar
  • Gulachsoppa med en klicka gräddfil i
  • Tacko med hemmabakta tortilliabröd
  • Ugnsbakad kyckling med sallad och rotfrukter
 
 
 
 
 

RSS 2.0