Fynd från Linköping

Kl 10.00 på fredagen så drog vi iväg, tjej trion mamma, syster och jag. Tiden gick väldigt snabbt i bilen när alla satte igång att prata, när vi kom fram käkade vi på Chili som är vårat gemensamma favorit ställe i kano huset. Buffen är verkligen exemplariskt gott där! Eftersom lilla studiebidraget inte är särskilt maffigt så blev det att söka rea, och det fanns de kan jag lova. Riktiga fynd som ett par strumpbyxor för 29 kr när dom egentligen skulle kostat 140 kr typ. Det kallar jag verkligen fynd! På bara nedevåningen i byggnaden var vi i 4 timmar och letade och efter allt handlande verkte benen enormt mycket. Lördag var det dop för lilla Tilde som var jätte söt i sin dop klänning, jag brukar inte heller gilla smörgåstårta så mycket men basses mamma hade gjort en skaldjursfri som var den godaste jag ätit. På kvällen blev det bara chilla framför tv med vin, varma mackor och melodifestivalen. Helt perfekt lördagskväll. Sorry för dålig uppdatering med internet där funkar inte, mobilt är skit!
Mamma och Annso

Klänning ginatricot 199kr
Kofta ginatricot 199 kr
Tröja bikbok 150 kr (om ja kommer ihåg rätt)
Halsband h&m 70 kr

Linköping imorgon

Längtar redan tills imorgon med hopp och att det händer nåt kul, sitter typ mest hemma och dagarna faller i sitt vanliga mönster nu på lovet. Gå upp sent se på tv, städa eller plocka lite, datorn, träffa Emelie och Emelie sedan typ gå hem igen äta prata med älskling som kommit hem från jobbet. Mysa och sova samma sak blää. ser fram emot lite förändring. Imorgon ska jag iaf med mamma till Linköping för lite shopping i en större stad, blir riktigt kul och min näsa kommer nosa upp massa bra rea fynd förhoppningsvis. Jag lägger ut på bloggen om jag hittar något, skulle inte sitta fel med en ny klänning eller topp. Skulle verkligen behövas en party klänning till student festen som är snart.
om en stund kommer Emelie och andra Emelie hit så det blir väl att fika lite och snacka skit ett tag, mitt kaffe begär börjar stiga snart så hoppas dom kommer nu. Var duktiga nu och gör något vettigt med eran dag ! Tjingeling

Träningsverk

Så skönt att vakna upp med träningsverk, känns iaf att man har jobbat hårt. Armar, ben och rumpa känns varje gång jag ska sätta mig ner haha kanske för att jag provade att lägga på lite vikter igår, är lite feg med sånt. Tror alltid att jag ska dö eller nåt, nae vet inte men är lite feg bara. Idag blir det iaf lugnt från träningen för nästa pass blir nog inte förens onsdag eller torsdag kanske, beror på om jag får med mig någon på Box. Ska tjata på syrran men verkar inte lyckas. Idag verkar det heller inte hända så mycket eftersom man blir trött av att bara titta ut på snön genom fönstret. Ska plugga lite tror ja och kanske läsa i min bok. Damma lite här skulle behövas och ikväll blir det att laga Chiliconcarne. Nu kom visst trollen hem, Annso och Robban så får väl låta dom underhålla mig ett tag. Igår fyllde Roger år så grattis till han! 44 år nu. Längtar tills fredag för då blir det Linköping med mamma och Annso shoppa! :D


Söndags chill

Idag var det så jäkla skönt att gå upp sent och bara slö titta på ett avsnitt av Angel. Frukost på sängen innan det med, trodde faktiskt bara att Basse hade extra ont i magen för att han dröjde så länge på toan men sen kom frukosten! Vid 12 tiden hämtade vi upp Annso och Robert för att dra till Ö&B, vi brudar gick och kollade på massa inrednings prylar och grabbarna drog direkt mot elektroniken. Jag fick med mig en bok hem "Champagne flickan" som verkar väldigt bra. Jag stog länge och funderade på om jag skulle köpa med mig kakor hem efterson Chris skulle komma på fika, Det blev att jag började baka chokladmuffins istället. Smakade mycket bättre än dom köpta.
På kvällen tränade jag och Linnea Core och Step up, lika skönt som vanligt men kändes jobbigare. Min kropp har typ ställt in sig på att jag har sportlov nu så den vill bara vila. Det får den inte för imorgon blir det Body pump.

Snöstorm

Hej alla insnöade! Nu har just Anton och Malin åkt hem, dom var här igår. Mycket trevligt, vi lagade mat potatisgratäng och lövbit sedan blev det supande till guitar hero innan Club 9. Vi tog en taxi ner och fan va dyrt det är 102 kr bara ner till stan, dom tar extra också när det är så snöigt. Malin och jag vann tre gånger över grabbarna på biljard, man ser vem det är som äger. Väldigt kul med mycket folk så dansa blev det allt.
Idag vill man bara sitta inne och känna sig insnöad, så fort man tittar ut så yr snön omkring och så fort man ska någon stans så måste man börja skotta bort vallen som plogbilen har kört upp. Får se om det blir melodifestivalen ikväll eller någon film kanske. Hoppas ni kommer fram i det här vädret sen Anton och Malin!

Godkväll

Snacka om att tiden har gått fort men ändå inte idag. Jag slutade skolan vid 11.00, efter det så skulle man samlas i aulan för information om balen. Informationen var i tre min. Jag skojar inte, det är några elever som ska hålla i den och tror inte att jag ska gå. Förmodligen inte, man måste gå med någon från skolan också och de vill jag inte. Får se hur det blir med allt men längtar verkligen tills studenten. Snart redo för att beställa klänning :D
När jag äntligen kom hem så kom Emelie och Jens förbi på fika och höll mig sällskap lite och när dom åkt blev det att kolla på ett "Angel" avsnitt (ni vet den där gamla serien) som jag iaf inte har sett än. Ganska bra faktiskt. Så det ska jag roa mig med imorgon när jag är ledig att se några avsnitt till, sportlov nu ju. Ikväll har jag också tränat Core och Step up som är väldigt bra terapi om man är arg eller bara trött på allt. Det är nog all träning föresten!
Ha en skön kväll, jätte kul att fler börjat läsa!

Fet tisdag

Halva dagen gick jag och funderade på om jag skulle trycka i mig en semla efter maten eller om det var onödigt. När jag ändå var på Coop och hämtade Hm kläder så kunde jag såklart inte motstå, grejen var bara att semlorna var slut. Precis som dom alltid är i Västervik på semeldagens eftermiddag. Jag tog snabbt upp telefonen och ringde till basse som var påväg hem från jobbet och bad han att köpa i Vimmerby. Äntligen fick jag iaf äta min semla.
Medans jag pluggade på kvällen bakade Basse sina semlor. Det var inte lite stönande och svordomar när han skulle knåda degen kan jag lova, aldrig skulle han baka semelbullar mer! (lite roligt lät de faktiskt, förlåt älskling).

Efterrätt

Nu kommer den smaskiga bilden på efterrätten. Jag hade tänkt att skriva ner receptet på potatisgratängen men inget sånt recept tycker jag stämmer. Det slutar alltid med att man måste ösa i en extra dl grädde eller så. Vi gjorde en liten variant som räcker till två personer och hade i :
Halv gul lök
En bit purjolök
4 potatisar
3 dl grädde
Salt, peppar och örtsalt
(mycket örtsalt)
Bara att blanda ihop allt först i en kastrull och koka tills potatisen börjar mjukna lite
sedan lägger man i den i en form och in i ugnen i 30 min och woola. Perfekt potatis gratäng för två!
bild på efterrätten

Hjärt middag

Nu tänkte jag lägga upp lite bilder från Min och buns alla hjärtans dag middag. Till förrett blev Rostat bröd i hjärt form med cremé bonjoure på och ost, salami och oliver. Till varmrätt blev det Potatisgratäng och kycklingklubba, en stor grön sallad också. Till efterätt serverad i sängen blir det Glass med varma bär, blåbär och hallon. Bilden på efterätten kommer i ett senare inlägg. Man måste vila lite mellan rätterna så att man inte spricker. Nu blir det en film paus sedan efterätt. Ha det så bra på alla hjärtans dag !














Palladium ikväll

Idag blir det hemma mys på dagen med lite bakning av rulltårta och bara glida omkring i mina sköna sockar som jag fick när vi köpte två lätta paket på coop. Alla som kollade västervikstidningen såg mitt fina alla hjärtans dag inlägg med bild till min älskling. Om man ska ut på kvällen är det så skönt att bara slappa innan på dagen. Städa och sedan smörja in kroppen med body butter. Jag vill ta slut på min nu så att jag kan köpa en ny med Cocos doft sen.
I kväll blir det Palladium och club 9 innan, ska erövra grabbarna i biljard hade vi tänkt, mitt nya fritids intresse haha.  Lite udda att Palladium bara har öppet på lördagar, men dom verkar klara sig bra iaf, alltid fullt med folk. Så ikväll blir det att dansa. Ni får gärna tipsa mig om lite olika inrednings bloggar/sidor. Jag har kollat på lite olika sidor för att få inspiration men hittar inget bra. Jag vill alltså ha bilder på olika rum och prylar. Vill fixa i ordning lite här hemma :)

Snart alla hjärtans dag

Snart är det äntligen alla <3-dag. På något konstigt sätt så längtar jag dit. Man går omkring och är sådär glatt hemlighetsfull. Jag tycker att det är viktigast att man gör något tillsammans, antingen med sin partner eller med vänner, familj. Vi har tänkt att äta gott - laga tre rätters hemma och sedan kanske ta ett mysigt bad med tända ljus eller liknande. Ge mig gärna något tips på förätt, Middag eller efterätt, jag har lite ideer men alltid kul att få lite förslag. Imorgon ska vi förmodligen få något godis hjärta i skolan med, brukar vara så. Mums på eftermiddagen! Jag har börjat kolla runt lite på högskolor nu med. Det som tilltalar mig mest är att söka bostad i Linköping och plugga i Norrköping, är ju inte så svårt att åka emellan. Jag ser verkligen fram emot att flytta men ändå lite tråkigt att lämna kompisarna här, även att det går bra med bussar så är lätt att åka emellan. Hoppas bara att man kommer in på någon högskola.

Bowling

Idag blev det bowling med Basse efter skolan. Han var hemma idag och jag slutade 12.00 som vanligt. Till lunch lagade vi en god bacon sallad och smaskade på, (mina pan pizzor var tydligen slut..). Första serien på bowlingbanan låg Basse först sedan på andra så kom jag om, det slutade med att han vann med typ 30 poäng, fan också så kan det gå. Helt slut i huvudet när vi kom hem så jag sov en timme innan jag började laga en rotfrukts soppa. Det stod att den skulle vara för 4 personer men när alla grönsakerna var i lagda i kastrullen så verkade det vara för 4 personer i 4 dagar minst! Nu ska jag skriva ett arbete om rörelsehinder som är ganska stort, jag kan ju inte säga att ja inte har något att göra direkt. Snarare massor bara att man inte vill ta tag i det. Halv 8 hos mig får man inte missa sen, ganska kul att se med kommentatorn. Bäst att sätta igång så att jag hinner klart med allt nu! Puss


Slö efter hård helg

Den här helgen har jag nått min gräns för illamående iaf. På fredagen var det en riktig skit fylla så på lördagen så var jag nykter och körde bil. Skönt med att bara ta det lugnt, kunna åka bil hem och bara chilla, spela lite biljard.
Idag blir det en slapp söndag, se film "My sisters keeper" och träna ikväll med Core och Step up.
Får se om jag ska laga någon smaskig mat med, rotfrukts soppa eller nåt sånt. Är så jätte gott när man är lite små hungrig.

Hur många lider inte av stress?

Jag blir så jäkla stressad av allt i skolan, oroa sig för att man inte har pengar. Skulle vilja göra så mycket som att resa, flytta men allt beror på pengarna! Visst finns det massor av saker som är gratis och kul men ändå känner man oro över pengarna. Det finns väldigt många som blir deprimerade och sjuka av oro och ångest för att man inte kan leva upp till förväntningar. Dom största förväntningarna på en tycker jag ligger i skolan, man har alltid en viss press på sig. Det finns många sjukdomar som beror i största delen på oro och stress. Högt blodtryck kan vem som helst få bara för att man inte har tid till att slappna av. Ibland får man en känsla av att bara vilja skita i allt.
Det är så skönt när helgen kommer och man kan vara hemma och slappa, lägga energi på att göra en jätte god middag och bara sitta och mysa vid matbordet i en timme efteråt. Ta en bad ska jag nog göra ikväll med.
Ha det mys

Fika med the bruds

Idag blev det stan med girlsen på Kafé kannan. Så gott med semla och en kopp varm te. Eftersom vi slutar kl 12.00 4 dagar i veckan så blev det bra med en fika till lunch. Vi borde egentligen göra det oftare, Emelie som pratar med okända tanter är alltid kul eller vad säger du Emelie.. Haha, Vi såg också den coola svanen som har fått allt förmycket uppmärksamhet i tidningen på sista tiden. Söt var den men vi höll oss på avstånd eftersom Nissan är rädd för just svanar sedan hon satte sig på en när hon var liten. Haha vilka umgås jag med? Alltid lika kul ihop även om vi bara sitter som fastväxta i Nissans soffa en del dagar.
Imorgon blir det party hemma hos Emelie och David och efter det krogen. Blir nog lugnt med biljard på club 9 och lite. Hoppas bara att det är mycket folk! Ikväll ska jag laga hemgjorda hamburgare, det blir mumma!

Tacogratäng

Idag har det varit en lugn skoldag, väldigt lugn. Vi har som förra veckan ingen lärare eftersom Ulla har ramlat och skadat axeln. Hon är sjukskriven till mars så idag försökte jag ta det lite lugnt med att se en film och skriva lite. Tyvärr hade jag en annan lärare som kom och försökte ge oss order, dom är så  trög-söta på nåt sätt. men också väldigt irriterade. På Torsdag blir det nog att dra ner till stan och fika med några från klassen. Våran klass börjar iaf bli lite mera sammansvetsad nu när det drar ihop sig inför student planering.
Efter skolan följde jag med pappa för att äta på Kvantum som lunch. Jag drack te och åt en jättesmaskig grilltallrik med revbenspjäll, potatissallad och melon. Till middag sen så lagade jag tacogratäng med sallad och nachoskal till.
Chris kom också förbi ett tag på kaffe och hjälpte mig fixa med bloggen, tur att man har bra vänner!

RSS 2.0