Vacker dag med vackra tankar

Far less,
hope more,
eat less,
chew more,
whine less,
breath more,
talk less,
say more,
love more, and all good things will be yours.
 
/Swedish Proverb
 
 

En tur runt Rosenkällasjön

Jag blir snabbt uttråkad nu när det inte är så mycket kvar i skolan så istället försöker jag finna små saker som kan fylla upp min dag. Riktigt livsnjutning på hög nivå! Efter bokläsning i solen på balkongen blev vi hungriga och bestämde oss för att plocka fram grillen. Vårt lilla bord på balkongen räcker bra till Basse och mig. Efteråt tog vi en lång cykeltur runt Rosenkällasjön och Tinnerö. Ingen av oss ville sluta cykla runt där på grusvägar med potthål i medans solen gick ner. För er som inte vet om Linköpings vackra natur "på landet" än så visar jag gärna.
 
 

Bröllop

I lördags åkte vi till Medevi för Johannas och Johnnys bröllop. Medevibrunn var ett vackert område med många äldre hus en mycket grönska, förstår varför de båda föll för den platsen. Desutom hade paret haft sin första picknick ihop där. Ett trevligt bröllop där vi fick ett annat linköpingspar som bordsgrannar att prata med, alltid trevligt att möta nya. Jag trodde att jag kunde hålla tårarna borta tills sången kom, några tjejer i kyrkan som var otroligt bra sångerskor. God mat, god tårta och ett väldigt vackert brudpar. Älskade hennes klänning!
 
 
 

Pappas födelsedag

jag har inte skrivit något om min pappas födelsedagsfirande i efterskott så det får jag göra nu. Vi träffades i stadsparken och spelade kubb och boule, man måste ju arbeta upp aptiten innan middagen och det lyckades vi med. Middagen ägde rum på restaurang Sahara och vi flesta åt oxfiléspett med pommes, grönsaker och sås, mycket gott! Efter middagen ville vi inte riktigt gå hem än så pappa bjöd på Mc Donaldskaffe. Kvällen blev lyckad och han blev glad över sina presenter på 50 - års dagen. Biljetter till Gyllenetider och middagen. 
 
 

okänd

All blame is a waste of time
No matter how mutch fault you fint with another, and regardless of how mutch you blame him, it will not change you.
The only thing blame does is to keep the focus of you then you are looking for external reasons to explaine youre unhappiness or frustration. 
You may succeed in making another feel guilty about something by blaming him, but you whant succeed in changing. 
 
 
 

Lilla kissen

För någon vecka sedan var vi kattvakt åt lilla Allister och när jag åkte blev det tomt efter honom. Det fungerar ändå bra om man inte vill ha katt jämt, han kommer och hälsar på några gånger om året. När han var här var det Basse som tog hand om honom mest eftersom jag gick upp tidigt till praktiken, kom hem på eftermiddagen och lagade mat samt gick och tränade och sedan gick och lade mig för att orka till nästa dag. En katt bjuder på många bra saker och en del dåliga. Får se när det blir nästa gång vi ska vakta honom, kanske i sommar..
 
 

Sista dagen på praktiken

Det känns tråkigt att det är sista dagen idag eftersom jag trivts så bra med min handledare och hela verksamheten. Om jag fick börja jobba på ett sådant här ställe om ett år hade jag blivit glad men nu hoppas jag kunna hoppa in som vikarie. I eftermiddag när arbetsdagen är slut ska jag möta upp Alexandra på en fika på stan innan jag ska packa min väska och åka till Västervik. Min pappa har fyllt 50 år och det måste firas i hemstaden! Igår var jag och sprang med Alexandra på kvällen, jätte roligt med lite sällskap. Vi tog 6 km vid eklandsskapet i solnedgången.
 
Ny tröja från New Yorker 99 kr

smyckessortering

Det behövdes tydligen en rensning, eller mer sortering bland mina smycken. Har ju ett par.. I varje mindre ask är det runt 6 par och i lådan ryms det väldigt många. Jag hällde ut alla innehåll på sängen och kastade något som var trasigt, resten skulle sorteras i färger. Basse hjälpte till så allt blått exempelvis kastade jag mot honom " här, du kan rensa den lådan". Det är ganska roligt ändå, att se vad man har och jag brukar faktiskt använda allt! Men såklart inte samtidigt. Älskar smycken och vill ta hand om de alla, därför använder jag alla, det mesta har jag fått.
 

Sommarplaner

Det är lika bra att börja bestämma nu vad man ska göra i sommar. Jag har tre veckor kvar i skolan innan det är sommarlov. Skolveckorna fylls upp med b- uppsatsen, som handlar om olika berättartekniker i förskolan och en föreläsning. Sista passet blir en liten avslutning med alla elever och lärare från den estetiska inriktningen. Vissa saker på listan är redan gjort men det är roligt att ha ett mål på vad man vill göra så att tiden kan planeras bättre. Så min checklista för sommaren ser ut såhär:
  • bo på landet
  • skärgårdsluffa
  • gå på museum
  • gå på bibliotek
  • konsert
  • paddla kanot
  • sola
  • bada
  • cyckla
  • gå på fester
 

inför sommaren

Nu har jag fixat lite på balkongen inför sommaren så att det blir lite mysigare att sitta där. Jag har redan spenderat ganska mycket tid där ute med grillning och ibland bara solat och läst en bok. Det behöver heller inte kosta så mycket att fixa balkongen. En plastmatta, duk och ljuslyktor som går i samma färger blir fint tillsammans och om man vill vara lite kreativ kan man göra en vimpel. Jag gjorde min i vaxduksmaterial så att den tål regn. Solcellslamporna är från Ikea och är också i plast. Jag har även planterat lite örter och blommor som fått flytta ut.
 

maten och bakningen

Den här veckan har jag både lagat sådant som går snabbt och som tar lite tid. Det som tog lite längre tid var ytterfilén som förstektes och lades i ugen med rotfrukter, kryddor och rödvin. Efter 40 min var allt färdigt och maten serverades på en rotfruktsbädd med köttet ovanpå och salld bredvid. För lite kryddigare smak lade jag dit en klick chilismör som jag gjort medans allt var i ugnen. 
En annan enklare rätt blev spenatfylld tortellini med broccoli och cashewnötter. 
Till efterrätt blev det lite bountybollar. Här blandar man bara cocos, grädde, florsocker och smör. Kyler ner i frysen och sedan doppar i mörk choklad. 
 

Måla

Målandet fortsätter när det finns lite tid över som häromdagen. Ett ganska roligt tidsfördriv som man kan lägga hur mycket tid som helst på, om man man inte är som mig som vill bli klar fort. Det skulle vara roligt att vara bättre på att blanda färg som är ett spännande experiment. 
 
Nu ska jag gå iväg till praktiken där jag har två veckor kvar. Sedan är hela året inom förskolan snart slut och jag återkommer till grundskolan igen till hösten. Skönt att man kommer frammåt! Även fast åren har gått fort.
 

Fredagsmys

Idag är jag uppe tidigt eftersom jag ska vara på plats på förskolan 07.00, det är den tidigaste dagen men istället slutar jag kl 14. När jag slutat hade jag tänkt att ta en runda på stan för att kolla in lite jeans och träningskläder. Igår i mina jeans upptäckte jag ett uppnött hål mellan benen.. Inte roligt eftersom det var mina skönaste jeans. Istället får jag en anledning till att köpa ett par nya och de måste vara lika sköna som de gamla, blir inte lätt att hitta. Ser inte fram emot ett trångt provrum att svättas i, för byxor är egentligen inte roligt att prova ut. Ha det bra!
 

Valborg

Så är det äntligen första maj och en solig dag! Igår eftermiddag åkte vi till Stella och Micke i Mjölby och grillade. De hade verkligen hittat en fin lägenhet där ljuset strömmade in, som jag tycker är viktigast i en lägenhet. Efter middagen och några glas vin drack i kaffe innan vi åkte hem. Är det ett tecken på att man är vuxen när ingen har lust att supa ner sig och dansa till vattenhålet (Mjölbys krog)? Eller så kan man skylla på att alla jobbat till kl 16.30 och är ganska trötta på kvällen. Idag ska jag göra lite nytta här hemma, som att städa innan träningen ikväll.
 

RSS 2.0