Pyssel till galgen

För att göra galgarna i garderoben lite snyggare så kan man sy lite olika figurer i tyg. Innan gjorde jag doftpåsen och nu är det hjärtat. Galgsmycket är gjort av en tyglapp, bomulsstoppning, nål, tråd och ett rött sidenband samt en liten knapp. Sy hjärtat ut och in och vänd den sedan så att stygnen blir innåt och inte syns så mycket. man kan göra andra galgsmycken, som att bara linda ett fint halsband runt. Jättefint om man har till exempel en stor klädställning öppet i rummet. Just den här ideén hittade jag i min bok "Pyssel delux". Närsta pyssel blir stickning och julbak :D

kurs slut

Nu är det bara två veckor kvar (med den här) av kursen som jag läser nu, barns och ungdommars språk. Nästa torsdag är tentan och sen börjar nästa kurs. Skönt att tiden går framåt så att man kan pricka av kurser en efter en. På de två veckorna som är kvar ska jag hinna med att läsa ännu fler böcker, tentan, skriva en saga på tre sidor och göra en grupp uppgift. Längtar tills julen och hoppas att man kan släppa skolan lite då. Idag ska jag laga middag åt min sjukling och det blir pannerade kycklingbitar och pasta.

veckans mattips

Några matfavoriter från veckan kommer här och det är en hel del olika rätter som vi gillar:
  1. nudelsoppa
  2. kycklingwrap
  3. salamisallad med pasta

Brud helg

Förra helgen var den bästa och jag känner mig fortfarande helt shopping utmattat. Medans grabbarna var i Gävle så hade Stella, Malin och jag en tjej helg. Torsdag: bio - Twilight, Fredag: utgång till Plaza, Lördag: hemma myskväll hos mig med kaffe, te och hemmagjord apelsinglass med chokladkross på och Söndag: shopping. Jag inhandlade vinterskor, linne, kjol och två par strumpbyxor. När vi blev hungriga, knäppa och fnittriga gick vi hem till Malin och gjorde baguetter och drack kaffe till. Till efterrätt blev det glögg och pepparkakor, så jäkla mysig helg!

Fika med Alexandra

För ett tag sedan så var jag och fikade på stan med Alexandra. Alltid när vi ska fika så går vi till "Berget" som fiker heter. Där kan man verkligen koppla att, prata och njuta av en fin miljö med mycket tavlor målade i Linköping. När vi var där senast så svek vi båda blåbärspajen och istället åt jag pannkakor och Alex toast. Får se om vi går dit igen någon gång den här veckan (alltid där vi hamnar tillslut).
Nu har jag kommit hem från min praktik och ska äta lite soppa och macka innan stepp up passet och skivstångs pass.

veckans mattips

Det här inlägget inehåller en god middag som vi åt förra veckan. Basse stod för huvudrätt och jag för efterrätten, vilken team vi är i köket va? Till middag åt vi marinerad fläskfilé med pommes, sallad och en egen komponerad rödvinssås. Till efterrätt gjorde jag "Jamies banoffie" som inehåller grädde, hasselnötter, smördegskex, (som jag skapade själv) banan och chokladsås på toppen samt maränger. Till drack jag kaffe och gjorde en varmchoklad till basse med en gräddklick och maräng på toppen. Vad gör ni andra för att förgylla era dagar?

Innan du gör om hemma

Efter jul hade jag tänkt att möblera om lite här och funderar redan nu på vart allt ska stå. Möblerna ska placeras ut med en anledning och min anledning är plats. Ett tema är bra att fundera ut så som en färg eller stil. Det är svårt att inte övermöblera när man bor litet men jag vill ändå kunna utnyttja så mycket plats som möjligt i rummen. Textiler vet vi redan ger en harmonisk kännsla och snygga kuddar och plädar kan man hitta på Lager house nu.
För att inte få så mycket skräp är det bara att ta fem minuter om dagen och packa upp gamla påsar som ligger.

Inredningstips del:1

  1. Städa när det behövs istället för att trampa runt i stöket. Lite varje vecka exempelvis 30min kör jag med.
  2. Släng alla småsaker som inte behövs (även i garderoben), lämna det till secundhand butiker .
  3. Välj ut en plats för varje sak så blir det lättare att inte få det nerstökat, det ser också genomtänkt ut.
  4. När du använt något så lägg tillbaka det igen på rätt plats, då slipper man det ständiga jobbiga småplocket.
  5. Tomma ytor är mer lättstädat så ställ inte en prydnadssak på varje tom yta, det ger en skräpkänsla.

Jul Pyssel

Nu får jag väl ändå sätta igång? Med julpysslet altså, och det var precis det jag gjorde idag. Ett väldigt enkelt sådant som är svårt att inte lyckas med, men som man ändå njuter av när granen är klädd. Du behöver: enfärgade julkulor som är släta, bokmärken, sax, glitter och ett starkt lim. Klipp ut små bokmärken och limma med de starka limmet på baksidan. Sedan klistrar du fast bilden på julkulan, utan att fasta med fingrarna. Måla på en limsträng runt bilden och strö på lite glitter så är det klart! Nu längtar jag till julen och mer pyssel lovar jag är påväg!

Härlig dag!

Så underbar dag idag, ledig och allt! Jag har verkligen kunnat göra allt som jag vill på en dag, lugnt och skönt som det ska vara. Jag var ledig idag men gick upp vid nio och började plugga (altså läsa en skönlitterär ugndomsbok) i sängen. Sedan åt jag två tuggor av min lunch som inte var så jätte god och uppvärmd sedan igår plus en del av Basses lunch. Jag gick en sväng på stan och handlade lite julklappar med Alexandra. Påvägen hem gick jag upp till Malin och drack kaffe. Dagen avslutades med asiatisk soppa, träning och ett glas rödvin i badkaret. Älskade onsdag!

Godmorgon

Nu sitter jag i soffan med min tekopp som vanligt på morgonen innan det är dags för att göra sig iordning och cykla till skolan. Idag har jag två föreläsningar inbokade och en lång håla emellan, i eftermiddag har jag planerat att träna, plugga och baka chokladmuffins. Nu ska jag sätta lite fart här så ha en bra dag alla !

Maskeradfest

Hej! Nu har jag blivit lite seg med att uppdatera bloggen även fast jag har massor att skriva. Sedan den nya kursen började i skolan har det varit fullt upp och väskan är ständigt full av barn och ungdomsböcker som ska läsas. Här är lite bilder från halloweenfesten som vi hade i lördags. Lägenheten var lite utspökad med spindelnät, pumpagirlanger och en spindel för att få upp stämningen lite mer. Vi gick även ut till nationernashus halloweenfest på stan men det var så mycket folk att man blev lite sur, många verkade desutom otrevliga i kön in där vi fick spendera en timme.

Kudde

Hej! Den här gången mitt pysselhumör kom flygande så blev det en kudde som jag gjorde om lite. Materialet jag använde var en lila kudde och ett virkat band som jag köpte på Myrornas och så köpte jag knappar och tofsar på en sybutik. Om ni vill ha knappar så fråga i butiken om de har någon burk med billiga blandade knappar så slipper ni ta de dyraste. Jag började med att sy fast det virkade bandet mitt över kudden, lite som ett bälte. Sedan sydde jag fast lila tofsar i varje hörn på kudden samt sydde på lila små knappar i spetsbandet. Lite mer piff i soffan nu!

RSS 2.0