övning

En träningsövning som jag tycker mycket om är den här som tränar armar och axlar. En tricepspush i sidoläge som tränar bort gäddhänget och samtidigt tränar sneda magmuskler. Jag brukar avsluta med den här övningen när jag tränar hemma och gör oftast 12 reps på varje sida.

Träningskläder

linne - Team Sportia byxa - Ney Yorker

önskelista inför jul

Jag har hittat lite godbitar som jag önskar mig till jul. Användbara saker som som kommer användas mycket!
- te, ett gott te att avnjuta, dricker både morgon och kväll så de tar slut fort - yogamatta, av bra material eftersom den jag har börjar gå sönder - klockarmband, så jag kan lämna in min älskade klocka och få ett nytt armband i tyg som har gått sönder helt - idrottsskor, främst till inomhusbruk som jag själv måste välja ut och prova själv - strykjärn, måste ha ett eget som funkar bra. Lika bra begagnat som nytt.

Avkopplande helg

Det är verkligen viktigt med vila och återhämtning, att bara få ta sig tid till att slänga sig på sängen och vila i 20 min är välbehövligt och något jag saknat i veckan. Den här helgen har Basses föräldrar varit här och bjudit ut oss på middag eftersom Basses mamma fyllde år, hon fick två ljuslyktor av oss att ha antingen inne eller utomhus. Lördagen bestod av yoga, rundtur på julmässa i trädgårdsföreningen, ostkakefika hos syster och tjejkväll hos Tina. Söndagen gick därför ut på att vara hemma och vila, städa, träna och handla lite. Skönt med en dag till avkoppling.

Mat utan extra socker

Frukost
Lunch
Middag
Kvällsmat

Inget godis i veckan

Jag är inne på Rebeca i min klass spår med inget godis och snacks i veckan. En dag när jag brukar falla för sötsakerna är just idag, onsdag då jag har skola hela dagen fram tills 19.30. Det är så lätt att bara svänga förbi affären när jag är hungrig men inte idag! Förra veckan gick det också bra så nu kör vi på det spåret. Det är bra att tänka på något annat som finns hemma redan som en fruktsallad eller smoothie. På de gråa dagarna när tröttheten sätter in behöver man inte äta godis för att bli pigg bara tänka positivt och sprida glädje samt tänka på en rak rygg så att signalerna som skickas till hjärnan är positiva, till skillnad om vi går med en gamnacke.

Tid för vänner

Den här helgen har jag njutit av god mat, snacks och att umgås med vänner. På fredagen gick vi bort till Annso och Markus för att äta tacos och se på film, mysigt som en fredagskväll ska vara. Lördag på dagen träffade jag Lina från klassen på stan för en fika och shoppingtur, vi båda hittade kläderna för julafton. Vi fikade på Lints bageri och jag njöt av den godaste saffranssemlan. Ville äta riktigt sakta så att den inte skulle ta slut (så borde vi behandla alla godsaker från och med nu)! Jag handlade mitt första röda klädesplagg också! På kvällen var vi hos Anton och Malin och spelade spel och drack vin samt en drink, vill träffa dem oftare.

Aktiv varje dag

Nu har jag skapat en ny kategori för träning och hälsa där jag kommer lägga upp allt vad träning och hälsa betyder för mig. Med rörelse i livet mår jag som bäst och varje dag ska jag sträva efter att vara aktiv, vilket inte är så svårt för mig. Det är viktigt att inte aktiviteten blir ett stressmoment, då är det ingen idé eftersom det inte gynnar hälsan. Det är bra för kroppen men vår stackars hjärna blir bara trött. Om jag ska träffa en vän på träningen eller något annat så säger jag jämt att om du får stressa dit så att du mår dåligt är det ingen idé, försök en annan dag istället. 
 
Såhär ser veckans aktivitetspass ut för mig:
M - bolldidaktikkurs med racketspel, 60 min
T - aerobic, 60 min
O - ungdomsdanser på idrottslektionen, 2,5 timme
T - skivstångspass, 60 min
F - två promenader, 60 min tillsammans
L- yoga, 75 min
S- box, 1,5 timme
 
"Bra träning är den som blir av"
 
 

kvällsmat x2

Vissa dagar blir det dåligt med middag hemma hos mig och det är sådana dagar som idag. När jag har skola från 13.00 - 19.30 så blir det en snabb smörgås och frukt samt kaffe  under eftermiddagen. Då jag kommer hem är jag inte sugen på att laga mat så då kan det bli det här: smoothie, te, vindruvor och popcorn eller efter träningen: knäckebröd med ost och gurka, salami, te och Valio - proteinyoghurt. Nu har jag precis ätit frukost och ska börja läsa litteratur fram tills det är dags att åka till skolan. Längtar tills helgen! Kram på er
 
 
 

Kryssning till Mariehamn

Nu i helgen så åkte Basse, jag, Alexandra och Erik på kryssning. Bussresa till Stockholm och tillbaka och båtturen blev mycket lyckad. Gosigt i vår lilla hytt, happy our i baren fram till 20.30 och bra musik på dansgolvet. Mycket schlager och 90 - tal. Alexandra och jag hade bokat frukostbuffé dagen därpå och det var ingen liten buffé det! Sedan spelade vi bort lite pengar på spelmaskinerna förutom Alexandra som vann 250 kronor. Vi handlade även lite godis och alkohol med oss hem i taxfree. En mycket bra resa, skönt att koppla av lite från skolan.
 
 
 
 
 
 
 

vinter parkas

På Maxi i veckan hittade jag en fin och bra vinterjacka som jag handlade. En grön parkas för 300 kr tyckte jag var ett bra fynd. Min förra vinterjacka är inte så varm så den är nu en höstjacka innan jag börjar använda den nya i december. Det var bra att man även kan dra åt den i midjan och få plats med en kofta under i storlek small.
 
 
 

Maträtter från veckan som varit

  • kycklingfilé med zuccini och dragonsås
  • kassler med rotfrukter och gräddsås
  • fläskkarré med grönsaker och kokt potatis och vitkål

veckohandling på Maxi

Jag tänkte visa hur det kan se ut på våra veckohandlingar som oftast brukar bli av på söndagar:
Först planerar jag veckans mat och ser efter vad som behöver köpas. Annso är lite inne på halloween men ingen hatt fick följa med hem. Markus är på bra humör än så länge (vi har bara kommit in i början av affärens folkvimmel). Basse gick och köpte en bok till mig, den sista i min hundserie! Snäll pojkvän! Efter ett par veckor med den här handlingstraditionen har vi kommit in bra i handlingen och vet vart de mesta finns på hyllorna, efteråt växer spänningen... vem har kunnat handla billigast och... går maten in i bilen.. Efteråt pustar vi ut med en kaffe på mcdonalds.
 
 
 
 
 
 
 

Sammy

Idag åker vi hem från Västervik, har varit här och träffat familjen samt ätit en kalkonmiddag som vi bestämde förra året skulle bli tradition. Sammy som vår älskade kissemiss heter har fått varit hos Alexandra under helgen. Saknar honom mycket nu så här får ni ett bildregn på honom. 4 månader gammal
 
Annso och Sammy
 
 
 
 

Pyssel

Ett roligt pyssel när jag var uttråkad var att jag sydde ett kuddfodral av Basses gamla tröja. Så här gjorde jag:
  1. ta en tröja som ändå är förliten eller trasig
  2. stoppa in kudden och mät hur stor den är, sy ihop längst ner på tröjan. 
  3. klipp bort ärmar och överblivet tyg där uppe på tröjan och sy för (de små på varje sida) där ärmarna satt
  4. sy fast knappar, skapa knapphål och sedan går den bra att stänga
 
 

RSS 2.0