Inrednings intresse

Hej alla bloggläsare! Jag har märkt att mitt intresse för heminredning, matlagning och blommor har blivit större. Och det är så kul att dra hem till mamma för att kolla i en inredningstidning, på nätet inreda.se och att bara se bilder på olika rum. Roligast är ju alla dekorations saker som kan vara väldigt humoristiska och coola att ha i hemmet. Förut idag satt jag med Ikea tidningen och kryssade för alla möjliga saker som jag skulle kunna tänka mig till bra priser. Matlagnings saker är också kul som olika muffinsformar m.m med mönster och sånt. Finns massor av slickepottar m.m på Åhlens som har massor av utstickande mönster och färger. Jag ska också få några tomatplantor av mamma om jag kommer ihåg att hämta dom. är ju alltid gott med kryddor och grönsaker som man själv "fött upp". Idag på morsdag så plockade Annso och jag liljekonvaljer till mamma och fikade på glass och kaffe. Riktigt nice faktiskt.
Vem skulle lixom inte vilja tönta runt i den här badmössan? xD
Komentera gärna med lite olika bra inredningssidor

Dear John

Fy fan så bra den filmen är, jag kan se den 1000 gånger och den är verkligen min favorit. Ni som inte sett den måste verkligen se den. Så sorglig och verklig, igår såg jag den med mamma men har sett den en gång innan och jag känner på mig att de inte var sista gången jag såg den. Skådisarna gillar ja verkligen med särskilt Amanda. Nu hela dagen roar jag mig med att hitta alla soundtracks i filmen, så bra låtar! jag sov altså över hos mamma igår för det är så ensamt att sova i huset själv när ingen är hemma.. Basse är ju i Tyskland. Det var mysigt med att va hos mamma lite och jag har faktiskt saknat henne för det blir inte på samma sätt när man bara är där och hälsar på ibland som att bo där. Det är inte jätte långt heller tills ja flyttar ännu längre bort, Linköping men det ska bli spännande och roligt att "ha sitt eget". Pappa ska ju ändå sälja huset så någonstans måste jag ju bo hehe. Ha en bra helg alla student bal folk ;)

Kanothajk

jag har kanot hajkat två gånger nu och det roliga med hajken är att ena stunden vill man bara dö, typ ringa lilla mamma och gråta och be henne hämta mig från de hämsta stället xD men sedan väder det och minuten efter så tycker man att det är jätte härligt och vill vara ute på sjön ännu längre i den vackra naturen och de roliga "flumride" forsarna.  Det var väldigt roligt iaf när man tänker på allt som hände. Jag paddlade med Linnea och vi hittade ett vass strå som blev vår vän i kanoten (Stråis) och så körde vi rally krockar och jävlades med varandra. När det regnade som värst och allt kändes så eländigt så trampade jag såklart snett och hamnade med ena benet i vattnet, fy vad kallt och blött allt var ända in till trosorna men sedan blev det sol och allt var perfa igen. När jag kom hem väntade ett Oriflame paket på mig utanför dörren jippi jag fick iaf sålt för över 900 kr. Jag visar senare och tipsar!

Konothajk

Nu måste jag blogga ordentligt eftersom jag ska vara borta till fredag. Imorgon drar klassen iväg på kanothajk över en dag och övernattning i tält. Jag ska paddla med Linnea i min kanot så det är bäst hon tar i för jag vill inte välta, även om de är ganska svårt med en stor bred kanot.. vad dom nu heter. jag måste verkligen börja packa nu tror jag och leta fram en kylväska för imorgon blir det stressigt eftersom jag måste springa upp och tvätta håret innan vi åker, blir inget znozande här inte. Man blir väldigt glad av att det har varit extra många som har kollat bloggen i går särskilt så tack till dom, de gjorde min kväll lite bättre. Jag har även haft nationellt prov, den muntliga delen idag i Engelska B men jag tror att ja pratade på ganska bra när jag väl kom igång så hoppas att det gick bra nu! Sista solningen i solarium nu idag med Annso och Emelie, mina solpolare. Jag kommer sakna det faktiskt/ kramar

Skolan tar knäcken på mig

Dom sista veckorna är stressande och man känner att man bara vill ge upp ibland. inte att de är jätte mycket att göra eller så men just att jag går och oroar mig för mig själv. Kanske har lite höga krav ibland så vissa dagar bara orkar jag inte mer. Snart slut iaf och det ska bli så skönt att få vila av sig lite. Även om man gör sitt allra bästa så räcker det tyvärr inte till ibland och det kan lätt bli en besvikelse, ändå försöker jag inte att ta det på liv eller död viktigt eftersom det inte går. Ikväll ska jag och Annso till Träningsverk1 och träna Core och Spinning. Innan plugget ikväll ska jag försöka ta ett avslappnade bad också för att inte jaga upp mig så mycket. Idag så har vi en håla på tre timmar vilket är riktigt segt. Min viktigaste uppgift idag blir att byta spets tajtsen som jag köpte igår men som redan var trasiga när jag fick dom (en maska som hade gått) Nästa inlägg får nog bli ett "hur man stressar ner" inlägg :)

Lördag - Söndag Basses stuga

Idag åkte vi mot basses stuga utanför Gamleby med Annso och Robban. Jätte stark sol men resten av helgen så regnade det emellanåt vilket blev lite kallt och jobbigt där ute eftersom ingen var så smart att ta med mycket extra kläder. Vi fick helt enkelt leta fram Basses farmors tröjor m.m vilken  funkade väldigt bra. Vi fiskade ett antal timmar båda dagarna och första dagen fick vi 6 relativt stora Aborrar och på söndagen lika mycket fast ännu större. Det är så roligt när det händer lite så att man slipper stå där och bara stirra sig blind på flötet som guppar runt på vågorna. Basse var duktig att fjälla och filéa fiskarna så hem fick vi med oss 12 fina fiskar, bara att jag inte gillar fisk men andra kan gärna äta dom så kan ja skryta lite om att jag fångade dom istället. Till middag så grillade vi och det blev så jäkla gott! första gången också som inte Basse lägger sig i grillandet (han fjällade då). Tack för helgen vänner!


Nu är det sommar

Nu är det sommar och det verkar som att den är påväg att stanna! Det hoppas jag verkligen iaf men ändå är man misstänksam för jag vågar ända inte släppa skinnjackan och bara gå ner till stan i kofta riktigt ännu. Idag är det Ramones och kaiser chiefs som rullar igenom mina högtalare på datorn för man blir så glad av dom. Idag var jag på stan med Linnea och Emelie en sväng efter skolan och jag tittade mest men hittade även en present till pappa, jag kan inte tala om vad det är för han brukar kolla bloggen ibland haha. Så fort jag kom hem igen messade syrran och ville ta en runda på stan med henne Robert och Jonas så blir att gå ner igen tror jag. Jag har ändå ingen lust att sitta inne när det är så varmt ute. I morse när jag satt och väntade på att Linnea skulle hämta mig så fotade jag lite med sepia, så hoppas att det blev något bra kort iaf, är så roligt att prova lite olika tekniker m.m.

dubbel prov

Hej kära läsare, idag har jag haft fullt upp med två prov i skolan. Ett Svenska prov och ett läsförståelse i Engelska b
som är jätte svårt, hoppas verkligen jag lyckas med detta. Nu är det iaf gjort så en klump har lättat från min mage haha. Jag har också varit jätte glad för idag har jag och Basse varit tillsammans i 1 år och 2 månader och det känns såå bra, jag fick även en snygg sjal av honom när han kom hem nyklippt och fin. Så jäkla varmt det är ute idag typ 20 grader och det är så skönt, inte konstigt att alla fiskespön har tagit slut på Ö&B. I helgen på lördag har vi tänkt att dra med oss Annso och Robban på en trip ut till Basses stuga för att fiska och grilla lite. Det är även där vi planerar midsommar så någon som vill hänga med? Det finns ju faktiskt typ 11 sovplatser så det kommer bli kanon, de längtar jag efter nästan lika mycket som studenten. Jag vill också ha massa kläder från H&M och Oriflame får visa sen någon gång.

Träning eller inte?

Så dålig man kan känna sig när man tänkt att träna men sedan så känner man sig förkyld och vill inte missa den goda lövbiten till middag. Det kanske bara är jag, men sedan om man har fuskat en gång så kan man göra det igen. Jag bestämde för mig själv att 3 gånger i veckan ska jag träna men nu blir det högst två.. Jag kan skylla på plugg och förkylning men innerst inne vet jag att jag kunde gått dit. Jag kommer inte skärpa mig heller för jag tycker att det är så roligt att laga mat och få ha en lugn kväll ibland istället för att svettas på träningen. Mitt humör beror nog också på vädret.
Imorgon ska klassen vara en hel dag ute på Borgö och ha aktiviteter för högstadiet och det kommer bli väldigt kallt eftersom det ska bli regn men jag ska vara berädd med stövlar och tjocka kläder. Någon mer än jag som följer top model? fast jag ser då repriserna nu som går på dagen för det nya hinner jag aldrig att se som är på kvällen.

4 Veckor

Nu är det bara 4 veckor kvar till studenten! och allt rusar framåt. Denna veckan ska vi ha aktiviteter för högstadie elever ute på Borgö, det är också prov nu på torsdag och en del student information. Jag har iaf skickat ut massa snygga inbjudningskort till nästan alla som ska komma på studentmiddagen. Längtar verkligen efter att få ha på sig klänningen! Efter studenten kommer allt också gå fort, midsommar och får se om jag hittar något sommarjobb.. inget av de 12 olika ställena har hört av sig och ända så är det mindre sökande det här året än förra bland jobben. Efter midsommar så är det bara några veckor kvar innan flytt till Linköping, hoppas verkligen att det löser sig med skola m.m. är så nervös för det. Idag ska det blir bakning (Kärleksmums)  och så ska jag fixa middag och även plugga till mitt prov på torsdag. Det viktiga är att inte börja stressa så allt skiter sig de sista veckorna i skolan. Ha det bra alla

Förkylning

Jag har bara gått och väntat hela vintern på när min förkylning ska komma eftersom den brukar alltid komma en gång per vinter och nu är den här, bara lite sen men det blir väl så när man tycker att det är varmt ute och kan klä av sig och så är det inte lika varmt som man tror. Blir att gå på en halstabletts och te kur en vecka nu men det gör inget för Annso har köpt hem ett jätte gott te som jag tror heter Englastund  eller liknande. Igår var vi på 20 årsfest hos Emelie och Annso hade gjort en jätte fin frisyr fläta på mig som jag tyvärr inte tog kort på. Det är väldigt bra när man läser en Cosmopolitan och får lite frisyr tips. Det känns också väldigt bra nu att kontraktet på lägenheten är påskrivet så om typ 2 månader är vi Linköpings bor så om ni ser någon som springer omkring med karta och kompass så är det jag hehe. Lite så känns det faktiskt men mest bara spännande att flytta ihop med min älskling på riktigt.

Hudrengöring

Hej alla snygga! idag har jag varit på lager 157 och kollat in massa rea fynd. Ni kan få se bilder sen men ja hittade en oversize tröja, linne, lång kofta och leggins, jag köpte ett par leggins till Annso med för dom var ju så billiga ändå ;) Jag gav 250 kr för alltihop, helt underbart känns det nu och jag ska försöka spara kläderna lite om jag kan hehe. Kön på lager 157 var 50 minuters väntan så sedan fick vi springa och slänga oss i bilen för att hämta upp mamma och åka till Gränsö hotell där vi skulle gå på djuprengöring för ansiktet och även händer. Jätte bra var det verkligen med Marian Key produkter men hon ville ju också att jag skulle börja sälja och det vill jag nog inte, det verkar kosta!
Så nu efter dagen känner man sig helt matt konstigt nog så det ska smaka bra med hemmagjort pizza snart. Jag har också nyss blivit konsult för Oriflame så när jag får alla papper och kataloger får ni hemskt gärna köpa :D

Köruppvisning

Snart så ska jag bege mig till kyrkan för att värma upp inför körkonserten, så pinsamt! Mamma, Roger, Pappa, Basse och Annso kommer desutom och kollar. Måste verkligen alla komma bara för det, är glad att dom kommer dit och så man jag själv vill ju inte va där. Nu missade jag dagens träning till och med bara för att jag ska vara där vid 15.00 när det inte börjar förens 18.30. Ska bli skönt när skolan och allt är slut och även om jag gillar att sjunga i kör och så blir det förmycket med uppvisningen och träning i så många timmar. Ni får väl se senare om jag vågar visa upp klippen.
På fredag så ska vi upp till Linköping och skriva kontrakt på lägenheten och ta en dags shopping samtidigt. Jag hoppas att Annso och Robert följer med nu för det blir roligare om man är flera. Jag skulle behöva en kort cardigan och lite mönstrade linnen m.m som är bra till sommaren. Hoppas du hittar något med linnea i Ullared!

Klassresa

Vi drog iväg på sista klassresan tillsammans till Göteborg, Påvägen dig besökte vi lekterapin där dom hade ett jätte stort lekrum för alla yngre patienter. De olika rummen var till för olika saker med som ex "sinnes rummet". Vi spenderade också några timmar på universeum i Göteborg där det fanns massa coola djur och miljöer att gå in i. Emelie, Emelie och jag ställde också upp på quiz eftersom vi tyckte så synd om killen som anordnade det. Det var lixom vi tre och två personer till som ställde upp. Det mesta av resan blev kul och Liseberg ägde som vanligt! men gud så feg man har blivit. Alla skrek som dårar och var rädda för till och med "Bergbanan" men rädslan släppte sen och vi åkte allt möjligt. över natten så bodde vi på Scandic hotel som inte var så fint som vi sett på bilderna, funkade iaf. Skönt ändå att vara hemma nu i sitt eget place, har haft fullt upp med att para ihop strumpor. 39 omaka par!
Bilden från strumprensningen! Någon som har det likadant hemma?

Lägenheten

Yes nu är den vår! Så jäkla snyggt och mysig allt var perfekt för oss. En gullig etta på 39 kvadrat men ändå inte jätte liten eftersom köket var hyfsat stort. Så nu flyttar vi den 1 augusti. Om vi vill ha den i Juli så får vi tydligen men det måste tänkas igenom, vi får även dom möblerna som hon hade om vi vill men man måste ju kolla igenom vad man har redan och så först. Jag blev verkligen jätte glad för att den var så fin så att jag inte kunde sluta le förens vi kom ut ur lägenheten. Så jätte kul nu att gå in på hemtex och massa inrednings affärer! Alla bussförbindelser går bra med
är så nervös inför mitt nationella prov i svenska eftersom alla andra redan gjort de. Jag kommer svettas och prata jätte snabbt känns det som, blä kan inte alla bara hålla för öronen när ja pratar. Hatar verkligen att prata inför klassen och man börjar verkligen tvivla på sig själv, jag får inte flytta upp de bara utan måste få det gjort.

Solning

Idag kära bloggläsare blev det årets första tur på solarium. Jag är inte ett fan av solarium egentligen utan håller mig hellre till naturens krafter haha men snart är det ju faktiskt dags för studenten så ett undantag får det bli. Först måste man ju gå igenom den läskigaste källaren på Viborgsgatan för att komma till solen men som tur är hade jag mina två bästa kompanjoner med mig Emelie och Annso som också hatar källaren så Robert vår riddare fick följa med ner.
Så jäkla skönt att det bara är 6 veckor kvar tills studenten och jag orkar inte stressa mer så försöker bara ta alla arbeten och prov som det kommer, man måste ju hinna njuta lite av livet också. Basse och jag har iaf fått lägenheten i Linköping nu så på onsdag ska vi åka och kolla på den även fast den redan är vår så vi kan ändra oss om vi vill. På fredag åker vi på en sista klassresa till Göteborg och det ska verkligen bli jätte kul!

tips och trix

Ännu ett smart tips som ni säkert har hört om förr är att strö salt på en halv grapefrukt/citron och gnid in ditt badkar eller kakelplattor med den. Syran i frukten med en kombination av saltet gör så att det blir en smart och effektiv skrubb borste. Det luktar också väldigt gott i badrummet vilket är ett stort plus!
Idag har jag städat och plockat iordning lite här vilket behövs eftersom jag vaknar irriterad varje morgon för att jag bor i en sopptunna. Varför kan inte killar till exempel någon gång ta initiativ till städning när det är båda som skräpar ner lika mycket? I början blir man jätte glad för att man kommer hem och det är undanplockat men efter ett år så börjar tjatet. Varför är killar så smarta att de lärt sig att stänga av viktiga saker som man säger.. hm mysterium. Snart ska vi åka ut till mormor på landet ett tag så det blir skönt hoppas ja slipper städa där med puss

RSS 2.0