Kuddar och glass

Nu har mina älskade kuddar från H&M kommit, 99 kr styck kostade dem och jag är nöjd. Jag puffar upp dem lite extra varje dag bara så att de ska se extra fluffiga ut, vad tycker ni om kuddarna?
Ni måste prova att göra den här lite nyttigare glassvarianten hemma som är på bilden, jätte enkelt och gott. Bara att blanda ihop turkisk naturell yogurt i en mixer med bär och lite limeskal. Bären ska vara frysta och några tips är mango, hallon, björnbär och kom ihåg att bären ska vara frysta för extra glassig effekt. (Smälter fort)

Bowling

Hej! Den här helgen har verkligen gått jätte snabbt och för att vi inte skulle behöva svara "inget" på frågan vad vi gjorde i helgen så bestämde vi oss för att gå och bowla. Basse vann med ca 150 poäng och jag var lite missnöjd med hela den dagen. Efter bowlingen kollade jag på en jätte fin klänning på BikBok som skulle passa bra till bröllopet. När jag stod i provrummet ropade någon "nu stänger vi här tjejer!" så jag blev lite stressad och hängde tillbaka klänningen. Hela vägen hem fick stackars Basse höra på klagande, men dagen efter slog jag till. Så nu är den min!:)

Inredning

Varför får man en sådan speciell känsla av att vilja göra om på våren, även extra energi till att hitta på nya saker.
Här är en super snygg ljusstake (om man nu kan kalla det så) som är från Georg Jensen glow som tillhör en av mina favorit saker just nu. Tända ljus funkar lika bra på sommaren som på vinterkvällar tycker jag och köper gärna fler.
Sedan dessa knivar som är från Spectrum. Det är en grön allkniv och den hittade jag på en rolig rabattsida för alla som är med i lärarförbundet. De har många märken och b.l.a Sagaform som också är jätte fint.

Citron och limekaka

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk strösocker
1 äggula

Fyllning
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
rivet skal och pressad saft från en lime och en citron
Gör såhär:
Blanda ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa
Tillsätt äggulan och arbeta ihop en deg
Tryck ut den i en form och låt den vila i kylen i 30 min
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Rör i resten av ingredienserna och häll nej fyllningen i pajformen
Grädda i ungen i 30 min, låt svalna innan servering
Kan serveras med grädde och toppa med en lime skiva, pudra även över lite vaniljsocker.



Torsdag

Snart är det äntligen sommarlov! Tenta på måndag och sedan ska ett fördjupningsarbete in som min grupp håller på att skriva, 15 till 20 sidor måste det vara och vi skriver om hur lärarna får eleverna att bli motiverade i skolan. Ganska svårt ibland när man får idé torka men visst är det ett bra ämne. I början av Juli ska jag på bröllop och måste köpa något att ha på mig så snälla hjälp, vad kan man ha på sig på ett bröllop? Och hur kan man ha håret? Jag har googlat för vill ha någon fin frisyr men hittar ingen.. Börjar bli dags att leta på allvar snart.


Trädgårdsföreningen

Tur att man har en park nära att gå till när skuggan på balkången kommer krypandes. I helgen gick vi hit på dagen innan vi skulle äta på Hamlet. Man riktigt led när folk omkring tände grillarna och man var så hungrig men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge. Min rätt blev riddarsnizel med potatisgratäng och ett glas röd vin och efter det en cupchino. Så bra dag! När vi kom in i parken först var det fullt av ballonger och förklaringen var barnens dag. Fullt med ungar och folk som uppträdde men vi hade gott om plats på vår lilla plätt.

Från hemmet

Lite har jag lagt till i min inredning och mycket inspiration finns hos er andra olika bloggare. Alla som jag hade på bloglovin har försvunnit för det hände något sist jag var inne.. Komentera gärna så att jag får tillbaka era bloggar!
Sist jag var i Västervik blev det lite shopping till hemmet på Karlssons, de har en liten avdelning nu med massa snyggt. Brickan kostade bara 30 kr har jag för mig om och passar perfekt att bära ut te på när vi ska sitta på balkången. Krukan för 99 kr och inehåller just nu persilja. På Jysk köpte jag också vita gardiner för 69kr för två.

15 Maj - pappas födelsedag

Ett lite sent inlägg om pappas födelsedag men det får funka ändå. Vi firade honom även en dag tidigt eftersom jag skulle tillbaka till Linköping igen på eftermiddagen så han och Annso sjussade upp mig och övningskörde lite under tiden. Vi stannade till på ett mysigt café i Tinndered som ligger påvägen mellan Norrköping och Västervik. Födelsedagsbarnet blev bjuden på mat och vi åt allt från köttfärspaj, pannkakor till bakpotatis och i present fick pappa två tröjor, cykel clips till pedalen och ett ljus som jag hade gjort innan med kokos doft.

Fredag

Äntligen fredag igen och strålande sol ute. Har suttit en hel del på balkången idag och solat samt läst lite, men först började dagen med tre timmars plugg. Det krävs en del diciplin för att ta sig upp tidigt när man har hemstudiedag och måste få saker gjorda, Om en vecka är det även dags för sista tentan innan sommaren så det är bara att plugga på. Ikväll ska jag inte plugga utan gå ut med Alexandra, Malin och några andra så det ska bli riktigt kul. Man behöver verkligen en paus på helgen från allt jobbigt och tråkigt. Imorgon kväll ska jag äta ute med några andra fina vänner!

Saknar Västervik

Nu har det gått ett par dagar och visst är det skönt att ha kommit in i sina vanliga vanor men lite saknar man ändå både praktiken och Västervik. Som förra veckan kunde pappa och jag dra ut med motorcykeln till Långsjöns café när jag jobbat klart och ta en fika i solen. Jag hoppas att det blir fler gånger i sommar förutom våran road trip. Jag fikade på en smörgås med köttbullar och massor annat gott på, tyvärr finns det risk för att dem ska lägga ner fiket men det hoppas jag inte! Många gånger han man åkt förbi och fikat, badat och njutit av vädret.

Bilder sedan grillning

Nu har jag kommit hem igen och kunnat plocka upp mina saker ur väskor och även lägga in lite bilder från kameran till datorn. Snart ska jag gå en promenad och hämta mitt H&M paket som har kommit med nya soffkuddar! Vi grillade iaf hela gänget hos Micke för ett tag sedan och det var så otroligt gott! Älskar verkligen sommaren/våren och till det tillhör grillningen. Alla hade med sig sin egen mat och Basse och jag grillade oxfilé, bakpotatis, små krydd-korvar, baconlindad sparris och till det baby tomater och vin/öl. Älskar livet<3



Trend 4you

Godmorgon på er alla! Idag är det tänkt att jag ska åka tillbaka till Linköping och förbereda mig för vanligt plugg.
Jag gick in på trend 4you och hittade massor med fina saker som man gärna skulle vilja beställa hem, just att kanske beställa från någon speciell inredningssida som jag inte beställt ifrån förut. Dessa muggar med rosmotiv  som är så söta har jag blivit förälskad i. Bara att ha snygga muggar och vackert porslin kan kännas lite lyxigare i tillvaron och så vill jag ha det nu. Vita gardiner och ljust runt omkring mig men lite blommigt och färgglatt här och där.

Beställt

Hej på er! Idag har jag en kort dag på sista praktikveckan i Vimmerby vilket är skönt! Bara möten och en kort föreläsning idag och sedan kommer pappa och hämtar mig med motorcykeln om inte vädret blir sämre.
Jag har klickat hem två styckna av de här fina kuddarna från H&M. Dom ska få ta plats i soffan och om de passar med två till så beställer jag de senare, nu på våren får jag en enorm känsla av att vilja göra om lite hemma. Jag hade tänkt nya textiler såsom kuddar, gardiner och sängkläder. Ska ni fixa till något hemma nu i vår?



Hej nu står jag ute i en skog i rumskulla....

mms_img74850 (MMS)

Hej nu står jag ute i en skog i rumskulla. Jag har sista veckan på min praktik och idag har barnen idrott. Jag är bara målstolpe just nu. Ni borde se filmen water to elefant för den var jätte bra, jag och basse såg den i fredags. Den passar alla som gillar snygga frisyrer, cirkusar och drama. Ni får ha en fin solig dag!


Livet i en resväska

Då ska man börja packa om för att imorgon tidigt åka till stationen och ta kustpilen tillbaka till Vimmerby där jag har min praktik. Så jobbigt att man måste tänka i förväg på vad man ska packa med sig för kläder och skolböcker. För er som inte vet har jag min praktik i Rumskulla, en liten by i skogen där jag är på en skola i klass F1. Jätte bra är det men jag hatar det p.g.a resorna. Upp klockan 05.25 på mornarna för att ta bussen dit, jag träffar heller inte Basse på hela veckan och står verkligen inte ut med det! Vi är ju liksom alltid tillsamans och jag vill alltid ha det så.


Vid graven

Sist jag var i Västervik åkte vi ut till Markus grav som var otroligt vacker med alla saker och blommor som familj och vänner lagt dit.
Alla träd hade även slagit ut den här gången och skogen bakom var full av vitsippor.
När vi var där på måndagen var det även din namnsdag och då påminns man lite extra. Det är så sorgligt och hämskt att behöva förlora någon som man har så många minnen med, som man har delat  sitt sitt liv med..

En eftermiddag i torpet

Hej på er och en snöig dag. Ni får allt bli bättre på att kommentera så jag får lite feedback på det jag skriver, vore roligt. Detta inlägg handlar om sist jag var i mormor och morfars sommarstuga när morfar fyllde år och vi jobbade och slet en hel del. Utemöbler ställdes upp och oljades in, träd fälldes och ved skapades och med en liten buske blev planterad på torpet. I pausen mellan jobbet blev det god mat och fika efteråt som vi verkligen gjorde oss förtjänt av. Bränd om axlarna och trötta, så avslutades dagen men roligt med lite arbete i solskenet efter påskhelgen.

Hej på er! Som uppdatering idag får ni en ...

mms_img29614 (MMS)

Hej på er! Som uppdatering idag får ni en bild från sesångens första fisketur. Vi var ute vid vraket men tyvärr fick vi ingen fisk. Gillar ni att fiska? Nu ska jag läsa syrrans solo mode tidning eftersom hon inte är hemma än kram


Tillbakablick Riga dag. 2

Hej! Nu är vi inne på sista dagen då vi ska gå omkring och kolla in Riga. Annso och Robban stannar på båten eftersom ett pass har gått ut, vi vågar inte chansa. Basse och jag gick in till gamla stan och vidare till lite marknader. Många fina byggnader och en väldigt massa kyrkor gick vi förbi med karta som äkta turister och vi var inte ensamna. Vi var i ett stort köpcenter och kollade runt, de jag fick med mig hem var ett gott te och tre flaskor vin: rött, vitt och rosé. Jag glömde att säga att vi åt en jätte god frukostbufé på morgonen och en kycklingsallad på stan.
Kanske ses igen Riga :D

RSS 2.0