Helgen

Min helg har varit riktigt bra! Det är skönt att göra lagom mycket saker eftersom man även ska hinna ta det lugnt. Helgen började lite redan i torsdags när vi var på The sounds konsert på Platens, de var riktigt bra och jag sjöng mig hes. I fredags kom Malin hit och såg en film och innan hann jag köra två styrkepass och äta Basses lagade mat. Lördagen bjöd på festligheter hos Rebeca och Hampus där vi spelade spel, pratade med nya människor och åt frukt och grönsaker i dipp. Igår kom pappa hit och vi gick skogsbingo i vallaskogen och käkade tacos. Jag köpte boken:)

Äntligen fredag!

Så skönt att det är fredag så jag bara kan slappna av och inte försöka bry mig om tentor och grammatik. Seminariet var ganska dåligt idag för att det kändes som att läraren inte ville ta sig tid att förklara sådant som var svårt. Igår var jag, Basse och Alexandra på The sounds konsert. Det var så jäkla bra och vi dansade massor. Det var fullt av folk, riktigt svettigt och så himla bra musik. Idag var jag inte lika taggad för att gå upp kl 06.30, men det funkade. Här är två maträtter som min egna mästerkock har lagat! Kyckling wok och en snizel tallrik.

vattenkokaren

Jag måste visa min nya vattenkokare som ni säkert såg på bilden innan. Den är verkligen shabby chick och det var min syster som tipsade och köpte den åt mig. Kostar 250kr och finns på Biltema, det enda negativa är att det går i mindre vatten än i de vanliga kokarna.
Blommorna i plast har jag köpt på Ikea och tycker de passar riktigt bra i fönstret vid sängen, jag behöver heller aldrig vattna dem. Nu ska jag se på gossipgirl och sedan läsa lite plugg. Ha en bra onsdag ni alla som läser!

Besök

Igår kom mamma hit en stund på dagen (Annso och Robert var redan här sedan innan). Så fort hon kommit hit åkte vi ut till Ikea och Ikanohuset där vi åt lunch på Chili. För vissa blev det bakis frukost men lika gott var det som alltid. På Ikea var det lite rea saker uppställda här och var, men det jag inte fick tag på var en jätte fin bok med massor av inspiration i och små ljus som precis hade kommit in i sortimentet och som redan var slut. Jag hittade andra roliga saker som blockljus och lite plastblommor som ni får se i ett senare inlägg. Efter Ikea blev det en fika hos oss.

Tidig helg

Min helg började redan i torsdags, så det är jätte skönt att kunna sova hur länge man vill och sedan slöa omkring i morgonrock. Igår var jag på stan med Basse och Malin och köpte två klänningar och hårfärg på H&M, sedan mötte vi upp Stella för en fika. Idag ska vi städa här tills helgen och plocka ner ytterliggare julsaker som står framme. Jag har inte haft ork (bara har tänkt på tentan innan. Idag har jag även ont i kroppen efter två styrkepass igår, var länge sedan jag hade sådan träningsverk. På bilden är Annsos födelsedagstårta som vi bakade 1 jan.


Tenta

Idag är det tenta dag för min del och det har varit ganska svårt att plugga på den. Först måste man alltid lista ut vad som ska komma och vad jag måste plugga på, ni får hålla tummarna för mig. Provet handlar om litteratur och det ska bli så skönt när den är över.
Eftersom det inte är någon vår ute än så har jag försökt att skapa lite här inne i lägenheten, som att köpa nya blommor. En bukett tulpaner och sen några som jag inte minns namnet på, kan det ha varit belagonior?

H&M home

Nu har mina saker från H&M kommit: dushmatta, dushdraperi med volanger och två gäst handdukar. Så fint och jag är så nöjd, det behövdes nu av lite pengar som jag fick i julklapp till inredning. På onsdag har jag tenta så idag ska jag åka till skolan en sväng och plugga med dem i min grupp, innan tar jag en sväng till bibloteket och lämnar in lite böcker samt hämtar någon ny. Det är en litteratur tenta som jag är väldigt nervös inför, går inte så bra som det brukar att plugga in alla begrepp, årtal och analysmodeller. Ge mig gärna lite pluggtips kramar!


Trist veckodag

Dagarna sniglar sig just nu fram till helgen och jag sitter i mörkret och bloggar för att inte störa Basse som sover. Idag fortsätter mitt plugg inför tentan nästa onsdag och mycket litteratur ska läsas, just nu läser jag Hungerspelen som är ganska bra. Senare ska jag till skolan en sväng och gå på en föreläsning om poesi som inte är jätte lång iaf (bara två timmar). Ikväll blir det träning och jag ska köra aerobic och skivstång. Så ser min dag ut och jag hoppas den går snabbt så att det kan bli helg. På bilden är ett tavelverk med fruktiga bilder från Ikea. Ha det bra!


Storstädning

Förra helgen blev det storstädning här. Jag brukar alltid bara ta lite i taget när jag städar eftersom jag inte orkar göra allt på en dag, men den här gången hjälptes vi åt. Basse började rensa ut varenda sak i garderoben och kasta hälften som vi inte behövde längre och gamla sladdar som det fanns två av osv. Jag rensade på hyllorna där inne och vek ihop mina linnen och lade i högar. Mina andra kläder hänger på galjar, även kortärmade tröjor i min egna lilla ordning, viktigt vart sakerna hänger haha. 17 klänningar kom jag fram till att jag hade.

Kudden

Här är kudden som jag köpte från Röda korset, den ska bara tvättas innan den får hoppa upp i soffan och mysa. Det är inte förens onsdag som jag börjar skolan så än så länge är jag ledig, däremot har jag en del skönlitterära ungdomsböcker att läsa som litteratur. Idag ska jag läsa Fotboll och kyssar av Mikael Thörnqvist. Jag ska även roa mig med att diska och baka lite. Ikväll ska älskling  följa med mig till träningen och köpa kort till gymmet medans jag ska gå på Skivstång och Aerobic. Jag får sälskap påvägen dit iaf :P

Shabby Chick

Romantiskt tema har serverats lite den här veckan, kanske för att jag känner mig så nere av det gråa vädret. Kanske det är fler som blir upppiggade att den här inredningsstilen som är så rätt. Jag är ganska duktig på att slänga saker som jag inte behöver längre men istället kan man lika gärna lämna in det till någon secundhand butik, vi har faktiskt en bara på andra sidan gatan som fick ta hand om våran förra soffa. Tipsa mig gärna med inspirationsbilder om ni har hittat någon fin Shabby Chick pryl. Ha en bra helg alla så bloggar jag igen på måndag!

Shabbychick

Idag blir det lite inspiration från shabbychick som jag gillar och det är mycket vitt. Skulle vilja att mitt hem kunde se ut lite som dessa hem på bilderna men lite i taget försöker jag byta ut och fixa till. Lite nya textiler till badrummet har jag beställt från H&M home som ni får se när paketet kommit. Nötta saker tar jag även tillvara på och det hittas en del på secundhand. Igår köpte jag en vit kudde från röda korset som ni ska få se när jag tvättat den. Det ska synas att sakerna används. Jag faller altså för vitt, guld, silver och lite snirkliga bokstäver och koppar.

Nyårsbilder

God fortsättning till er alla! Mitt nyår blev kalas bra och jätte roligt. Middagen blev smördegsknyten till förrätt och inehöll fetaost, salami och soltorkade tomater, Huvudrätten var potatisgratäng, sallad och en fläskfilé som var fylld med vitlöks creme bonjoure. Efterrätten var toskapäron med glass, grädde och choklad. Vid tolvslaget gick vi ner till parken och smällde av fyverkerier som var vackra, vi var verkligen inte ensamna om att stå just där och smälla. Nu har jag även startat en prenumeration på Elle interiör som jag fick av mormor och morfar i julklapp!

RSS 2.0