Ikea inköp

Nu har vi kommit iordning i nya lägenheten så man vet vart saker och ting finns. Efter att vi flyttat in och klagat över hur mycket saker vi hade att behöva flytta på så åkte vi glatt till Ikea och shoppade loss. Tanken om att ha mycket saker bara flög iväg och hem kom vi med en ny tvbänk, bokhylla, sänglampor, hallampa, överkast och tallrikar både djupa och platta fyrkantiga. Basse har skruvat ihop möbler och jag har kämpat på med sängramen som snart är färdig. Jag har slipat alla delar, grundat och snart så är målningen på gång. Från träfärgad till vit ska den bli, kommer bli så snyggt till överkastet! 
 

Mat tips

Hej på er! Lite mat har jag hunnit att laga i den nya lägenheten mitt i allt stök. Idag blev stöket ännu värre eftersom målaren kom och ska hålla på nästan hela veckan med att måla och tapetsera. Jag har iaf valt fina tapeter! Frukost tipset blir lättyoghurt med vaniljsmak och i den har jag nötter och banan, riktigt gott och lagom att äta på morgonen. Till lunch blir det en salladsmix blandat med gurka, tomat, paprika, osttärningar, oliver och bacon i. Till middag äter vi kycklingfilé med rotfrukter i ugn, sallad och bearnessås. Det var en dags maträtter hos mig det:)
 
 

Flyttfest

På lördag är det dags för flyttfest hos oss och många har anmält sig och ska hjälpa till med flytten. Det är alltid bra att ha något att locka med så det blev en fest. På förmiddagen och under dagen blir det flytt med alla möbler och kartonger från gamla lägenheten till den nya. Allt ordnade sig som jag ville så nu kan jag slappna av lite och bara packa, träna och chilla inför lördag. Ikväll har jag Alexandra med mig på core och yoga så det ska bli jätte roligt! På besiktningen som var igår bestämdes det att vi ska få ett badkar och att det ska målas om i hallen och matrummet.
 

Intrade tapet

Hej på er! Idag blir det tapetsnack och varför jag är så inne på det nu är för att vi förmodligen kommer få några saker fixade innan vi flyttar in i nya lägenheten! Just nu ska det bli så skönt att flytta för jag är trött på att hoppa över kartonger när jag ska någonstans. 18 kartonger är använda och igår hämtade vi 5 stora till från snälla Sara som turligt nog bor på andra sidan gatan :D Vårat mål i nya lägenheten är att få ett badkar, nya tapeter och nytt golv från HSB. Kolla in dessa fina tapeter och fondväggar, vore rena drömmen om det kunde se ut såhär. Vilken gillar ni bäst? 
 Espholm

Förra helgen tog vi en tur till Espholm med mamma och Roger. Riktigt mysigt och vi hade fint väder så vissa stunder kändes det som sommar igen och på kvällarna kunde vi värma upp oss vid spisen. Om ni inte vet vart Espholm ligger så åker man först till Söderköping och vidare till Sankt Annas skärgård  och därifrån båt ut till ön. Man får ta vara på vad som finns att göra så vi fiskade, rodde runt öar, spelade pingis, gick promenader, pratade med kossorna och spelade mycket spel. Sådana helger är jag glad över att ha med tillräkligt mycket saker att göra.
 

101 ideér

I sommras köpte jag tidningen 101 ideér och fick bra mycket tips, tidningen kommer bara ut en gång per årstid men jag lovar att allt som man vill pyssla hinner man inte genomföra tills dess. Om du vill göra ett eget kakfat så är det här ett tips, den är gjord av flera kakformar. Ett kakfat går också att göra med talrikar som i boken Pyssel Delux av Josefine Ekman. Andra bildens tips skulle vara kul att ha på min nya balkång som är lite större. Bara att börja samla glödlampor och sedan plocka lite blommor, varför inte efter sesång och ha  röda löv i på hösten.
 


 

Kalasmottagningen

Jag märker att det blir ganska mycket skriverier om fester på sista tiden men det är så studentlivet ser ut varje höst. Igår var jag, Basse, Hampus och vänner från klassen (och tidigare klassen) ute på Kalasmottagningen som verkligen är den stora festen nu. Veronika Maggio spelade, vi fick massa gratisprylar från olika företag och vi dansade loss hela kvällen. Det är verkligen kul att alla fortfarande håller ihop och fortfarande ses, vi har alltid så kul ihop. Den nya uppdateringen om lägenhetsbytet är att vi idag har sagt upp vår gamla och ska flytta in tidigare i den nya. Bilden är äldre och tagen från Rebeca
 

Utekravall

Hej på er! Jag kunde inte blogga i fredags eftersom jag inte kom in på bloggen. Trodde det hade blivit något fel typ att jag blivit hackad men de funkade visst inte för att blogg.se har gjorts om. Nu går det bättre efter att jag mailat dem och snart kommer även en ny heather komma upp. Jag skulle berätta om utekravallen som jag var på förra helgen. Utedisco på universitetet som var fullt med folk som trängdes och spillde öl överallt. På väg till förfesten hos Alexandra så regnade det massor så vi började med att torktumla kläder i tvättstugan. Här är bilder: 
 
 
 
 
 

RSS 2.0