Home

Hej! När jag var på stan i veckan så hittade jag dessa bokstäver och valde "home". Jag hittade bokstäverna på Macaroom som är en av mina favorit hem butiker här, varje bokstav kostade 19 kr styck. Ett kort ord blir altså billigare ;).
Servetterna är från Lagerhouse och kostade ca 60 kr. Riktigt stor pack så dom lär räcka länge, mönstret är även samma som vi har på kakeldekorationerna  så tänkte ev börja samla. Inte långt tills jag fyller år och mönstret finns på lite ljus och handdukar m.m. Den sista bilden är från vårat "rum" eftersom vi har en etta.

Simhallen

Igår kom mamma, Roger, Robert och Annso hit för att gå till simhallen och vi följde såklart med. Ganska mysigt att simma omkring i vågor, strömmar och grottor för sedan när man tröttnat kan man sätta sig och slappa i bubbelpoolen eller ångbastun. Efter simhallen drog vi hem till oss för att käka kyckling och bacon carbonara. Som jag kan lägga ut receptet på imorgon eller något, har aldrig lagat förut men det blev allt bra.. Mycket bra :)
Varför har inte Linköping H&M home? Dessa vill jag placera i den nya soffan sedan.

styling hemma

Nu har jag ändrat om en del småsaker hemma som ni ska få se, det är inte alls svårt att få ett snyggt och modernt hem med en billig budget. Tre saker har jag fixat iordning den här veckan men de kommer jag visa från och med måndag. Bilderna ligger på kameran än så länge och det är mycket jag vill få med och skriva om men läs måndag. Jag har samlat på lite inspiration och färger från Plaza heminredning så det får ni se idag. Massor ideer får jag både från tidningar och tv program, många är inte alls svåra att fixa till men gör det till din egen grej!





Tänker på dig

Tänker på dig så mycket och programmet från begravningen påminner mig alltid där den ligger i fruktskålen i köket. Jag skulle vilja veta ifall allt hade blivit bättre för dig om du funnits här nu.
Om någonting skulle förändrats för lär man sig inte av misstag?
Alla säger ju det och jag kan hålla med om det, saken är bara att jag aldrig får veta. Du känns så långt långt borta..
Saknaden är stor och jag tänker ofta på dig!

Onsdag = ledig

Det är så skönt att ha en ledig dag såhär i veckan som en paus från alla föreläsningar, det är de ända jag har den här veckan. Idag blir det Core träning, kanske en solig promenad och ev ett varmt bad. Bra dag va? Inga måsten.
Igår provade vi Basses bakmaskin så jag måste berätta lite om den, jag tror att det tog 3 timmar för brödet och i slutet luktade det såklart nybakat i lägenheten. Basse tyckte att det inte var så gott tyvärr, får prova med en annan sort. Om ni gillar heminredning så tipsar jag om en bra hemsida: http://www.plazainterior.se/new/

Kisa

Godmorgon på er, snart ska jag trampa iväg mot en föreläsning men först måste man ju uppdatera sin blogg lite såhär på morgonen. Jag och Basse var i Kisa i helgen och åkte skidor och det var riktigt roligt, första åken är ganska osäkra då man ska komma ihåg hur man gör men sedan gled vi ner så bra. Snön var perfekt och det var inte särskilt isigt alls, jag kan verkligen rekommendera (12 mannabacken)  som det heter. De backarna räcker fint om man bara ska åka över en dag som vi och det ligger mellan Linköping och Vimmerby, nästa år får det bli fjällen!

Beställd

Jag har varit på soffjakt ett tag nu och Basse bestämde sig för att slå till på en Ektorps från Ikea! En grå såklart som är två sits och har schäslong på så nu kommer man sitta bekvämt när det körs hem till oss i februari. Väldigt lång leveranstid tyckte jag men priset är iaf 7495 kr, hoppas att den är lite fin som den ser ut. Ektorps är väldigt sköna vet vi iaf och färgen heter visst korndal mellangrå så nu längtar vi efter att få hem den.
Idag ska vi bara chilla och kanske köpa en kebab sallad senare, solsidan är ikväll med och det är viktigt att se på!

Nytt på bloggen

Hej alla fina läsare! Som ni ser så har det hänt lite på bloggen under helgen, innan helgen var det faktiskt och det är min vän Emelie som har fixat iordning heathern. man måste ju förnya sig lite och det har jag velat göra ett tag bara att jag inte kan fixa sådant själv. Vad tycker ni att jag borde skriva mer eller mindre om på bloggen? när jag ändå har fixat till en sak så kan det vara bra med lite kritik från er med :). Recepten har jag blivit dålig på att lägga ut men jag bakar och lagar mycket nya maträtter hemma så sånt kan jag bli bättre på om ni vill. Kramar på er!
Tvålpump från Åhlens 50 kr

Hallongrottor (25 stora)

1,5 dl strösocker
1,5dl bakpulver
4 1/5dl vetemjöl
1dl marsansåspulver
250g smör i bitar
hallonsylt

Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut formar på en plåt
kör ihop allt utom sylten till en deg i en matberedare (funkar bra för hand med)
rulla degen till en längd och skär den i lagom stora bitar
rulla och tryck ut den i formen, tryck en grop och fyll med sylt
grädda i ugnen i 18 min för stora bullformar

Det här receptet får verkligen 5 stjärnor och det funkar lika bra att byta ut vetemjölet mot glutetfritt mjöl.


Kristallkrona

Här är första bilden på kristallkronan när den kom nedpackad från Halens, för er som vill köpa en så kostar den här modellen 550 med frakt och allt! Lite klurig att få ihop men Basse hjälpte till och läste beskrivningen och fixa.
Här har vi fått ihop grunden av den, skälva skelettet iaf utan pärlor och kristaller. Jag är väldigt nöjd eftersom den inte såg plastig ut eller lyste fejk om den. På Helens har de även vita kronor och andra modeller.
Nu hänger den uppe utan ljus än så länge eftersom jag ska köpa speciella lampor till den sedan. Vad tycker ni?

Man kan försöka ändå

Även fast man inte alltid har den bästa dagen kan man göra något ändå
gå en promenad i solen med musik i lurarna kan göra gott
plugga eller laga någon god mat så att man gör lite nytta ändå
träna av sig alla dumma tankar eftersom man tänker förmycket, köp en jätte snygg skrivbok och skriv ner alla tankar du kommer på. Den här maten fick jag av Basse när jag hade en tröttis dag, mums finns inget bättre.

Om man får välja vad man vill

Idag blir det allt en hemma dag, iaf nästan för alla är väl medvetna om att Solsidan har sesång start idag! Eftersom vår boxer inte fungerar så ska vi gå bort till Anton och Malin ikväll för att titta, hoppas man får många glada skratt.
Om man skulle få välja vad man vill eller låtsas att man hade alla ytor i världen att planera på så skulle jag forma mitt vardagsrum efter den här fåtöljen från Romo. Ni kan själva gå in och kolla på alla vackra ting på romo.com där hänger jag ibland. Det är altså en mönstrad fåtölj i blommigt mönster. Vad tycker ni om den?



Balkongen

Nu börjar äntligen snön smälta från balkongen
kanske att man kan sätta ut möblerna redan nu i februari
det lilla pinnbordet och stolarna i trä så att man kan sitta där och njuta
plantera lite blommor och försöka få dem att överleva
sådana tankar kan man få när jag möter solen med mina ögon vid frukostbordet

Morgon! klockan är 07.37

Godmorgon på er jag brukar inte vara upp så här tidigt men jag måste förbereda mig mentalt till redovisningen som börjar kl 9. Det känns som en del fjärilar i magen just nu och värre kommer det nog att bli, redovisa själv är ingen hitt. Jag har ialafall funderat på den här Neskaffe dolce gusto sedan jag såg den på reklamen, jag ska inte köpa den men såg så cool ut men  1999 kr var lite mycket! Min kompis fick en i julklapp så jag får gå dit om smutta på en kaffe för dom är ganska små har jag hört, desutom när man räknar blir det ungefär 3 kr per kopp - ganska dyrt.


Soligt igår

Igår gick jag av en hållplats tidigare för att få känna solen lite
vinden som tar tag och dansar med blommor, träd och buskar
ån som forsar förbi och sjunger med sitt brus
att våren snart är på ingång får mig att vilja sprida glädje och leenden
den borde få alla att vilja uppskatta livet lite extra



Funderingar

Godmorgon på er! Jag håller på att leta lite efter en ny soffa eftersom våran gamla är så nedsjunken så om man sätter sig på fel ställe så gör det ganska ont i ryggen efter ett tag. Den är iaf i brunt skinn och väldigt gammal så jag har spanat efter en grå tygsoffa från Ikea. Kanske en Ektorps för de har desutom rea nu, det jag retar mig på är bara att just det gråa tyget kostar 2500 kr mer än det vita.. Vill ha en grå! Jag ska fundera vidare och ge ett tips på en till snygg tre-sitssoffa Howard från Englesson som har avtagbar klädsel, det är ett stort plus att man kan byta lätt!

Det som blev kvar

Jag drog ner till stan en sväng på eftermiddagen och tittade runt lite på alla rester som fanns kvar av mellandagsrean. Alla sliter väl åt sig det som verkar fint och billigt, även jag bara att jag var i Västervik istället och där fanns det också bra fynd. Jag fick iaf med mig en tvålpump 50 kr Åhlens, pappers ark till skrivaren 40 kr Netto, två pocket böcker från myrornas 5 kr styck och ett par knästrumpor 49 kr Åhlens. Knästrumporna var ju lite fel för jag trodde att det var tajts, kom hem och slet upp paketet "men va fan är det här?" Dom skänker jag till syster.

Sagaform

Har ni sett vilka fina mönster dem har att erbjuda på Sagaform.se. Allihopa skulle passa super i mitt kök särskilt om det blåa mönstret byttes ut mot en grön färg, verkligen fina fast te saker har jag nyss fått jätte fina i julklapp.
Burkarna i svartvitt är nästan samma mönster som vi har som kakel dekorationer i köket och skulle funka bra till den svart vita tapeten. Sedan jag fick mina fina teer och "tehållare" så har jag blivit (teoman) ca 2-3 koppar om dagen :).
Äntligen ska jag börja plocka ner julgranen och alla små tomtar som börjar bli väldigt tråkiga och ivägen! julen är över.

träning

Då har man just varit i skolan och redovisat, känns som om det är måndag idag och helg så en perfekt vecka. Eftersom jag har tagit en prov träningsvecka på Medly så ska jag träna Body attack idag och fråga mig inte vad det är för något, jag har ingen aning men det ska bli spännande. Någon som tränat det förut och kan varna mig?
På bilden är min eftermiddagsmat/kvällsmat: kycklingklubbor, fysalis, vindruvor, avokado och påläggskorv mums.
Jag ska nog beställa kristallkronan här från Halens, vad tycker ni om den? Hoppas att den inte ser så plastsig ut..

Morgonpigg? Nae..

Klockan ringde 07.00 idag och den signalen betydde tvätt, vi sprang ner i källaren och slängde in två maskiner och sedan upp igen till lägenheten och tittade på House. Någon mer än jag som är fast i serien? Väldigt bra måste jag säga. Om ni gillar cupcakes så kan ni kolla in den här bloggen http://cupcakeblog.com, massa roliga färgglada tips.
När vi var i Södra vi förra veckan så tog vi en tur på skridskobanan  och det var jätte mysigt med varm choklad och korvgrillning. jag fick iaf veta att min balans är usel och både Basse och jag hade ömma ben efter den skridskoturen.

Nyårs bilder

Hej nu är jag hemma från skolan och har håla i tre timmar så jag ska passa på att äta lunch om en stund men bloggandet kommer först ;). Några bilder som ett smakprov av när jag var i Västervik med nyår och systers födelsedag kommer här. Bild på Emelie och Jens på nyår när vi satt och åt den goda middagen innan vi gick ut för att smälla av 2010. Ann-sofies födelsedags smörgåstårta som Roger hade gjort själv, var verkligen jätte god och Annso hade tur som kunde äta upp resterna när jag åkt hem dagen efter på kvällen. Nu ska jag iväg och käka lite mat kram

Interflora

Idag ska Basse och jag åka tillbaka till Linköping igen efter två familjeveckor i lilla Västervik, det som ska bli skönt är att få packa upp julklapparna i lugn och ro och även veta vart man har alla saker och kan sprida ut sig lite mer. Den här gången har jag klickat in mig lite på Interflora och tittat på olika blomster. Syster fick ju sin älskade digitala systemkamera från Nikon i födelsedagspresent och just blommor blir så vackert att fota. Så ställ gärna en blomma på bordet i ditt hem så får hela rummet mer liv. Jag har bara tre blommor men om de överlever kan jag alltid skaffa en till.


Grattis Annso

Grattis på 18 årsdagen och hoppas att vårat nyårsfirande blev lyckat med. Maten blev ju iaf super god och lagom mycket osv. Idag sjöng vi med frukost på sängen och om en stund kommer pappa, mormor och morfar hit och då blir det smörgåstårta gjord av Roger. Jag börjar bli hungrig redan nu faktiskt så det ska smaka bra sedan. Imorgon bär det av till Linköping igen och sedan ska man falla tillbaka i vardagen men plugg, skola och hemma saker att göra men det blir roligt att packa upp alla julklapparna och testa och placera in i lägenheten på bra ställen. :)

RSS 2.0