Akrylfärg

färgerna flödar och målandet fortsätter. Riktigt roligt att leka med färg och nu har jag köpt fler tavlor att kladda på. Kanske visar någon längre fram. Alla borde börja med en ny hobby! Helst något som man vet att man aldrig varit särskilt bra på och är lite rädd för, ungefär som jag och målarfärg altså.

Flätan

Som människa räcker man verkligen inte till i den här världen. Det är då man inte kan ta vara på tiden och njuta av dagen. Stress och deppighet kommer in istället och man saknar att titta in i spegeln och se sitt äkta leende. Hur får man egentligen stopp på det?
Gissar att det bara är att bestämma sig och ta dagarna som de kommer. Kommer alltid finnas hinder påvägen.

Kladdkaka

Så var ännu ett bakverk bakat och jag blev riktigt nöjd med den här kladdkakan. Istället för att ha kakao i så hade jag mörk choklad som gör smaken mycket mera fyllig. Enklast är att smälta ihop mörk choklad med smör i en kastrull och sedan hälla i smeten. Kakan funkar lika bra med glutenfritt mjöl i.

Dollarstore

En av de roligaste affärerna som jag vet om är helt klart Dollarstore i Västervik. Man kommer alltid ut med något fynd och de två dagarna i staden var vi där tre gånger. Här är första delen av mina fynd: askar som passade jätte bra på min hylla i köket, (tre askar i en altså). akrylfärger, penslar och tavlor eftersom både Basse och jag bestämde oss för att bli konstnärer medans vi gick i affären. Kakljus köpte jag och en snygg duk till borden. Jag har fallit för den lantliga stilen och släpar med mig lite i taget in i lägenheten så inte Basse får en chock.

Marknad i Horn

I Vimmerby när det regnade som mest åkte vi till Horn för att gå på marknad med Elias och Alina. Jag var förberedd med paraply och gummistövlar och hittade en del fynd. Den här afrikanska dvärggeten kostade bara 1000 kr men tyvärr gick den inte in i bilen för vi hade så mycket saker med. Okej jag kanske skojar men jag köpte iaf naturgodis, frallor och bananer. Vi tog också en fika på förmodligen det ända fiket i Horn som jag inte kommer ihåg vad den hette. En rolig dag! Skönt att komma bort lite från jobbet ett tag.


Minigolf

I Vimmerby ligger campingen Björkbacken och där var vi en dag och spelade minigolf. Mycket roligt men Basse vann som vanligt och denna gång med sju poäng. Det var ju så nära! Måste säga att banorna var lite tråkiga och liknade varandra allihop. Vi spelade igenom 12 banor på mindre än en halvtimme. Men är inte minigolf ett måste på sommaren? Ni ska få se en flumbild som vi tog på vår utlandsresa. På uteplatsen låg vi och solade och bestämde oss för att ta ett riktigt bra posekort, men såhär gick det..

Senast i Västervik

Nämde jag någon gång att jag skulle vara med och springa Kahru run i Västervik? Nu är det avklarat iaf 6 km. Vi var ett lag på fem personer men några fegade ur så vi blev bara tre kvar.. Annso, Basse och jag sprang och alla kom runt. Min tid blev 38 min så jag är nöjd. Kanske kunde gått bättre om jag inte blivit så nervös så jag fick svårt att andas ibörjan innan första kilometern.  Dagen efter åkte vi ut till gränsö kanal för att titta på alla som simmade i kanalen med roliga hattar. Här är några som jag gillade:


Frukostbuffé

Såhär ser det ut när jag har hand om frukostbuffén på morgonen i resturangen. Nu är uppdukningen visserligen inte riktigt klar för jag brukar även tända lite ljus och sätta igång radion. Oftast har vi mycket kunder vid den här tiden men man hinner ändå med alla. Kom gärna och campa här så kanske vi ses.

Tvålpyssel

Nu är jag tillbaka i Linköping men bara för en kort sväng, på onsdag kväll är det dags för jobb i restaurangen igen. Idag har jag ätit lunch på Snoddas, handlat mat, packat upp alla prylar och bakat en chokladkaka som vi ska fika på här innan jag ska springa iväg till yogan.

Ett enkelt pyssel som desutom ska användas är att göra tvålar. Tvålmassan är köpt på butiken Med mera i Linköping. Skär av lite massa med en kniv och smält över ett vattenbad. När det smält färdigt så hällde jag i lite lila färgpulver och kokosdoft. Fyll sedan upp i tvålformar/plastformar.

Mariannelunds karamellkokeri

Om man inte hinner turista så mycket i andra städer så får man passa på att turista hemma istället. På dagen innan jobbet tog Basse och jag en tur till Mariannelund för att besöka karamellkokeriet och köpa upp oss på godis. Butiken är ganska liten men genom ett glasfönster kunde vi stå och titta på när de gjorde godiset. Vi började med att provsmaka nästan alla polkagrisar och utsedd till den bästa blev kolanöten av oss båda. Vi köpte varsin godispåse plus en kola stång, en mjuk gräddkola stång och en påse med rischoklad. Nu ska man bara försöka spara det också

Linköping

Hej! Nu på sommaren är inte uppdateringen den bästa här men eftersom jag jobbar nere i småland och sover på lite olika ställen så har jag inte internet överallt. Ibland sover vi hos Basses föräldrar i Södra vi och ganska ofta är vi i deras sommarstuga som ligger utanför Vimmerby i Skorparp. Jobbet är stressigt men går bra i resturangen, lite svårt att förstå allas dialekter och språk ibland. Någon som vet vad pyttipanna heter på engelska? Ett problem som vi länge har haft.

Idag är vi ute i skorparp och fiskar vid b...

mms_img62069 (MMS)

Idag är vi ute i skorparp och fiskar vid basses föräldrars sommarstuga. Tyvärr så började det just regna men det är väl bara bra om man vill ha fisk. Hoppas att ni som läser hittar på något kul på semestern! För min del är det jobb i resturangen som gäller ikväll. Går riktigt bra nu och vi har många kunder.


RSS 2.0