Hem ljuva hem

Imorgon så åker jag tillbaka till Linköping igen efter en fartfylld vecka på skolan i Rumskulla. Jätte kul att jag fick så bra kritik och nästa praktik som kommer i vår blir tydligen också någonstans i Vimmerby. Surt att jag måste behöva resa igen.. Skolan var jätte härlig och jag åker gärna tillbaka igen men just resorna och kostnaden suger så därför blir jag lite irriterad över att de sa (du behöver inte resa om du redan gjort det en gång). Fasan också att lärare är så virriga, sån ska jag aldrig bli!
Imorgon kommer Annso och Robert och dom stannar ev till Söndag. Vi ska hinna med att gå på stan, dra till simhallen med äventyrsbad och leka lite och jag hoppas ju med att vi hinner med lite yoga♥ när killarna spelar eller något. Men deras skrik och våra stillsamma rörelser kanske inte går ihop. hmm aja bloggar vidare imorgon.

Nu är snart praktiken slut och jag kommer ...

100924_195844 (MMS)

Nu är snart praktiken slut och jag kommer komma in i mina vanliga blogg rutiner igen. Det ska ändå bli tråkigt för jag har fått så jätte mycket bra positiv kritik och barnen är ju helt underbara! I december kommer också pappas hus att säljas så det är väldigt blandade kännslor om allt. Som tur är så hjälper det att vara ledsen ett tag och sedan kommer man över det. Jag har ändå bott hela mitt liv i huset och det är många man delar minnen med. Ett minne är ju alla roliga fester, och ett annat är ju när man vägrade ha sin cykel hjälm på sig för att det var töntigt. Så derför kastade vi in den i en buske på tomten och cyklade iväg utan. Så jäkla sorgligt på något sätt att allt är slut och aldrig kommer tillbaka..


veckans mattips

Nu äntligen ska ni få ett mattips varje vecka från mig och den här veckan blir det egen gjorda hamburgare med dressing!
Du behöver:   1dl majonäs  1 dl creme fraiche  1/2 dl chili sås (men blanda med ketchup för att det inte ska bli för starkt)  salt och peppar
Gör såhär:  Hamburgaren gör du bara av olja, nötfärs och lök om du vill. Till kan du använda dig av bröd, sallad, gurka, tomat och lök. Såsen rör du bara ihop, den smakar precis som hamburge dressing bara att du gjort den helt själv :)

Mot hallen

Hallen är ju faktiskt den första platsen man möter när man går in i en bostad så därför borde den piffas till lite extra och få mer uppmärksamhet än nu. Tänk på krokar hyllor och förvarings ställen så att skräpet inte syns för allmänheten. På Ikea köpte jag en smart korg för nycklar, busskort m.m som passar så bra i hallen. Tänk på en helkroppsspegel som sitter i hallen eller innanför en dörr som vi har nu. Belysningen i hallen ska passa till utformningen ex om det är en långsmal/kort hall. Ett liten tips är att ha en förvarings hylla ovanför ytterdörren som inte tar någon plats, viktigast är att rensa ut alla jackor och skor som inte hör till säsongen nu.

Snart fredag igen

Nu sitter jag i Södra vi och har just slutat praktiken för dagen, i två dagar har jag sovit här nu för att spara rese pengar och såklart hälsa på dom lite. De har även fått sina Oriflame saker de beställt, men jag skriver det här med att nya numret kom just ut så det innan finns inte kvar men liknande saker är med i nr 12 tror jag att det är. B.l.a three in one lipstik. Eller varför inte en mascara som i andra änden är en kajal, nej nog om reklam om det nu! Imorgon går iaf tåget mot Linköping och sedan runt fem tiden rullar racern in till Malins fest, det ska bli så kul med tjej-party och jag är taggad och på topp :D

1,5 år tillsammans

Idag firade jag och Basse 1,5 år tillsammans och båda kom fram till att det kändes som om vi känt varandra hela livet. Det känns verkligen som om jag alltid har haft honom att luta mig mot och som alltid har stöttat mig när jag har fått små panik utbrott som ex första dagen jag började skolan och gick fel. perfekt är också att jag vet att han tror på mig för alltid också. Det blev altså middag på Hamlet och skulle blivit bio men filmen Salt gick inte idag så vi ska nog se den på lördag. Igår fick jag/vi äntligen Band hero som Basse köpt och gud så roliga låtar. Allt från spice girls till moderna pop och rock låtar som går nu. Vi ska nog spela lite ikväll med för det var riktigt nice! Imorgon ska jag sova i Västervik och ons, tor i Södra vi. Det blir lugnt mycket billigare än att jag ska pendla mellan Linköping och det lilla samhället varje dag. Nu blir det mys  ♥

Kameran är tillbaka

Nu är äntligen kameran tillbaka på sin rätta plats så ett tag fram över kommer det ploppa upp lite bilder som jag ville lägga upp bara att jag glömt kameran hos mamma i Västervik. Idag fyller också finaste Malin år (Ce coir som blogg namn) så vi ska ses kl 16.00 och ta en födelsedags fika. Såklart så blir hon bjuden!
Idag var vi ute kl 11 på en söndag för att gå och rösta i valet. Har nog inte varit ute så tidigt på länge hehe men det gick bra men gjorde lite fel först eftersom det var min röstnings debut. Vi har också tvätten idag plus ett enormt diskberg som kom till när mamma, Annso och Robban var här och grillade igår. Men måste säga att det var värt det, på menyn stod det bacon lindade kycklingspett, fläskfilé, ris, bea-sås och till efterätt bananasplit.
Dagens bilder består av Malins och min långpromenad och min super brunch. Ni måste bara prova den.

Ikea - dag

Nu är snart Mamma, Annso och Robban påväg hit yippi! först ska vi dra till Ikea och kolla runt kanske fika och sedan blir det nog stan en sväng ev. Jag har ju sett en ny dröm kappa på vila för 800 kr, den är marinblå och jätte fin. är den för dyr eller ska man slå till? Mina resekostnader den här månaden kommer ju inte bli billiga precis. Pengar är väl ändå till för att spenderas right? Nej men jag vet inte, måste prova den först så får vi se om vi klickar hehe. Ikväll blir det grillat här på el grillen på balkongen, det blir mysigt och till efterätt har jag tänkt att göra banansplit som ni kan få recept på senare och bilder. Tyvärr blir det nog bara Robban och jag som äter banan hehe. Vad man kan ha till köttet har jag inte funderat på än men det blir prima ballerina. Nu måste jag iaf dra ut ett register utdrag från polisen så ja kan få göra min praktik. Ha en bra helg i det gråa vädret, vem bryr sig om det när man har fin besök :)

Frukta upp ditt hem

Nu när hösten börjar komma så är det ju så mysigt att gå ute bland att löv men regniga och gråa dagar vill man gärna stanna inne. För att ta vara på sommaren lite längre så kan man frukta till det lite inomhus istället och njuta där. Fler (även jag) borde satsa på stora fruktskålar med klementiner, bananer, äpplen och persikor inomhus, man kommer ju liksom bara bli glad när man kommer ut en morgon till köket och ser den vackra skålen med nyttig frukt. Passa även på att fråga en granne som har äpplen eller vad som om du får plocka lite. Plommon och päron kommer också den här årstiden. Det finns massor med inrednings artiklar som innehåller frukter och bär så passa på att shoppa loss för det är inne just nu och kommer att hålla i sig. Var så säker och sprid lite glädje omkring dig. Basse tycker att jag bloggar för lite om han föresten så måste nämna att han lagade godaste fredags middagen på en Torsdag med vin och allt. Tack min älskade för det! desutom är det hans disk dag haha, love you !

Dagens att göra

Idag kära bloggläsare så är jag ledig och på den dagen så går jag upp kl 09.00 och sätter mig vid tvn haha ingen stress här inte. Efter sminkning och frukost så blir det plugg. Sedan kommer min promenad som innehåller slänga papp skräp, mata änderna och köpa potatis. Frisk luft altså innan jag ställer mig vid diskbänken. Thats my day.
Joshua Radin har så vackra låttexter så sök fram han på youtube eller nåt och lyssna. ex på den här fina:

The walk has all been cleared by now

Your voice is all I hear somehow

Calling out winter

Your voice is the splinter inside me while I wait


Himmelrum

idag gick jag lite längre i skolan eftersom vi skulle ha en drama lektion efter lunch. De flesta från klassen kom men alla borde kommit för den var väldigt lärorik. Det handlade om hur man uttrycker sig, och så lekte vi en del lära känna lekar som var roliga. Nästa vecka börjar min praktik i Vimmerby av alla ställen och så kanske jag hamnar på en högstadie skola men hoppas verkligen inte. Vill ju gosa med de små söta ungarna ju hehe. Nog om det för jag har hittat en underbar sida från Himmelrum med väldigt fina inrednings prylar! här är mina favoriter till lägenheten :D

Hyllstege  som är ihopfällbar. 1695 kr

75 kr för denna snygga badskylt

Såhär vackert kan det bli av färgglada rosor och ett kakfat

 



Kompis dag

Skulle det inte vara kul med en hel kompis dag? Altså att man träffas direkt på förmiddagen och typ käkar brunch hos någon och sedan kanske man går på stan eller gör något kul. Äter tillsammans och kanske festar eller nåt på kvällen, men med bara vänner. Kanske tjej kompisarna som man har roligast med, låter det inte kul? En sån dag skulle iaf jag vilja ha. Man kan ju göra vad som typ se filmer, shoppa, bio eller bara hänga hos någon och ta de lugnt. Idag ska snart till skolan och ha en föreläsning och sedan blir det direkt hem och fortsätta pluggandet.. har en hel uppsats som jag tänkte skriva idag men måste bara kolla så att jag har rätt mail till läraren för det verkar inte komma fram när jag ska skicka in det. Det är rätt stressigt i skolan men det gäller ju att man lägger upp det och gör klart allt i början av perioden man får på sig. Mitt ska altså vara inne imorgon, men tänk på en kompis dag tjejer!

Tobias Kenths tre bästa tips

Jag måste bara börja med att säga att helgen har varit jätte kul att få komma iväg lite men när man väl är hemma igen till alla sina saker så blir man mer avslappnad. Jag har varit på picnic och på loppis denna vecka! helt perfekt.
1. Första inrednings tipset är att varför bara tapetsera på väggarna när man kan skapa mönstrade tapet ytor på andra möbler också, ex som baksidan av en avdelarbokhylla eller bara rama in olika bitar av tapet och göra en tavla.
2. Tobias säger att en inspirations bild är bra när man ska skapa ett rum. Antingen en speciell färg som håller ihop allt eller ett visst material som finns på flera olika möbler och även i olika rum. En bild kan också ge så mycket.
3. Huvudsaken är att man gillar förändringen man gör och att man är med hela vägen och inte bara anlitar folk till det. Ta god tid på dig för besluten och gör så mycket du kan själv så att det blir "ditt eget speciella" för det är värt!

Mot Västervik

Idag drar vi med Kustpilen till Västervik och lördag beger vi oss sedan vidare mot Gamleby och Kleverna som Basses familjs stuga heter. Där ska det bli kräftskiva så jag får underhållas med att smutta på några klor. Ända delen på kräftan som är god hehe. Jag håller nu på att plugga för fullt med att läsa ut boken Genus som är intressant. Idag blir det lite försenade bilder från våran inflyttnings kräftskiva med eftersom ni inte fått sett dom är, typ en månad sent.
Jag ska nog försöka blogga under helgen både från mobilen och från någon annans dator :P. Så jäkla skönt att jag är ledig idag men har ändå fullt upp så ska försöka hinna plugga 4 timmar idag iaf med boken och min intervju. Jag har sett en underbar kappa från H&Ms nya katalog för 400 kr. Den finns i blå, grå och svart tror jag och vill ju verkligen ha en kappa. Vad tycker ni om den ni som sett den? Ska sticka en snygg halsduk till yippi kommer bli snyggt!

Stressig vecka

Egentligen har inte veckan varit direkt stressig utan bara mycket saker att göra från skolan m.m. Mina böcker kom från Adlibris iaf nu i veckan så jag har kunnat läsa i skolböckerna. Från Tisdag till torsdag ska man hinna läsa en hel bok om genus pedagogik, två kapitel i Alan Bryman och två artiklar från ett häfte. Som ni förstår så går ju de sakerna före bloggandet men ändå har jag inte hunnit läsa allt. Det är ju mycket roligare att baka pizza bullar som nu t.e.x. Lite nya saker har tillkommit i lägenheten också, en hall byrå med en lampa till och sedan en ny duk och även kakel dekoration. Om ni vill ha recept på pizza bullar så säg till, bilder kommer när dom är klara :D
Randig duk Indiska 39 kr
Kakelplattor dekoration Lagerhouse 60 kr


Maträtter från veckan

Jag har blivit lite dålig på att lägga upp olika mat recept men ska försöka göra ändring och kanske att det kommer upp lite bakverk här med. Idag så är jag ledig så det som händer idag blir då att läsa i boken "En oväntad semester" av Marian Keyes som jag fick från Malin. Så bra verkligen så ni kan låna den sen om ni vill, syftar på Annso eller Malin som kanske är intresserade. jag ska laga min goda brunch, altså välja 5 saker från kylen och steka ihop det. Brukar bli ägg, bacon, oliver, soltorkade tomater och gurka och allt steker jag bara i pannan till och med gurkan!
Sedan har jag tvätt tid så då ska det bli skönt med lite rena kläder, inte för att det märks i garderoben att hälften är borta men men.. korgen är ju full så då måste det göras. Hur ofta brukar ni tvätta?  Jag kör en gång i veckan bara.
Stella, Malin och jag ska ses i parken senare och ha picnic! varm choklad, mackor kakor och filtar yii längtar :D

Ekonomi tips

Idag vaknade jag tidigt som vanligt (nio) och började läsa min bok med Marian keys. Här kommer 3 ekonomiska tips
1. Ta hand om din ekonomi själv och ha koll på vad du själv köper, låt ingen tvinga dig till köp.
2. Din sambo eller pojkväns ekonomiska problem är hans som du aldrig ska ta ansvar för.
3. Låna inte ut pengar till någon om du inte är helt säker på att du får tillbaka dom, blir bara värre.

Igår när killarna hade dragit för att hälsa på en kompis så drog vi tjej gänget (Malin, Stella och jag) hem till Malin på kvällen. Innan på dagen gick Malin och jag ett antal kilometer med en karta för att leta efter Friskis och Svettis, det tog minst en timme och vi frågade massa påvägen. När vi kom fram så kände jag igen mig.. det var ju bara 5 min från där jag bor bara att vi tog en väääldigt lång omväg runt stan. Roligaste kvällen sedan på länge tjejer, love!

Min favorit låt!


Visste ni att..

Enligt http://www.improveme.se/magazine/5961 så finns det en ny studie som visar att män som kollar in tjejers bröst lever längre och får bättre hälsa, jag är då väldigt skeptisk mot det här men ändå är det lite komisk fakta.
En sak som låter lite roligt är att om en kille vanligtvis skulle stå och glo på någons bröst så kan han råka ut för en smäll men det kanske är värt det om han får leva 5 år längre. Det här är en tysk studie som har provats på tre sjukhus i Frankfurt. Männen fick altså sitta i tio min per dag och titta på kvinnobröst och det var lika bra för hälsan som att träna 30 min.. Det ledde till lägre blodtryck och lägre vilopuls även minskad risk för hjärta och kärl sjukdomar.  Förklaringen som forskarna tar upp är att sexuell upphetsning gör att hjärtat slår snabbare och att blodcirkulationen kommer igång. Studiens författare är Karen Weatherby så nu vet ni det hehe.



Thomas Sabo

Idag har jag fått en känsla för lite mera smycken när man kollar på vissa mode bilder och sådär. Många härliga och livfulla smycken kommer från Thomas Sabo och det här med en kedja och flera berlocker att byta med är ju super.
Färger gör väldigt mycket med oss och både som ett färgglatt halsband kan pigga upp oss så kan även ett färgglatt rum göra det. Det finns olika betydelser för färger och vi börjar väl här:
Rött = värme, passion och ger liv till ett rum
Orange och gult = solsken och ger positiva känslor även tillför energi på nytt
Grönt och turkost = påminner om naturen och ger trygghet och ro, även avkopplande och renande
Blått för tankarna till himmelen och friheten och mystiken. Vilken färg dras du till? Allt detta och lite till ska finnas på www.dn.se

tråkig dag

Kära läsare, de som hänger i varje dag vilka det nu är hehe. även fast det är jätte soligt ute och att allt är jäkligt bra egentligen även fast jag saknar alla i Västervik så kan man bara känna sig utmattad och lite depp vissa dagar, lite konstigt är det allt eftersom man inte har någon bra anledning att sitta inne och sura. Jag kom bara att tänka på att det är väldigt få som pratar lika mycket med en även fast man flyttat. är bara 1,5 timme hit och endast 90 kr men ändå så är det inte mycket vänskap som håller i sig. Jag saknar alla mina vänner som jag brukade träffa varje dag förut faktiskt. Jag behöver nog röra på mig och skaka av mig alla dumma känslor men träningen är så fucking dyr här.. kostar 600 kr i månaden typ och det tror jag inte går men vad kan man annars göra. Jag klarar inte av att sitta här mer. Nu ska jag ut och cykla till universitetet, vad ska man annars göra när man är ledig och allt ;) saknar er..

RSS 2.0