Lasange

Du behöver:
8 lasangeplattor
1 gul lök
1 morot
vitlöksklyftor eller pulver
500g köttfärs
1msk olivolja
400g krossade tomater
1msk tomatpuré
salt och peppar
2 nävar sallad, ruccola eller isbärgssallad
2dl riven ost
10 körsbärstomater

Béchlamelsås:
30g smör
1/2dl vetemjöl
7dl mjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och vitlöken samt skär moroten i bitar.
Bryn köttfärsen i olivoljan. Tillsätt lök, morot och vitlök.
Häll över krossade tomater, tomatpuré och krydda med salt och peppar. Låt puttra i 20 min medans du gör såsen.
Smält smöret till såsen i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt sjuda i några minuter så den tjocknar.
Hacka salladen och dela tomaterna. Börja med att lägga i ett lager av köttfärsen i en ugnsform, lägg på ett lager lasange plattor, täck med sås och lägg på salladen.
Fortsätt varva och avsluta med såsen. Strö över riven ost och toppa med körsbärstomater.
Värm lasangen i 25-30 min eller tills den fått fin färg.

Tänk på att täcka lasangeplattorna för annars blir de aldrig mjuka. Annars en väldigt god och populär rätt hemma.



Kommentarer
Postat av: Malin

Ser urgott ut!

2011-10-02 @ 14:09:52
URL: http://cielrose.blogg.se/
Postat av: Basse

MUMS!

2011-10-03 @ 15:11:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0