Mint chokladtårta

200g mörk choklad
200g margarin
3 ägg
2 1/2dl strösocker
3dl vetemjöl

Chokladglasyr:
25g margarin
1dl vispgrädde
20plattor after eight

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en form
Bryt chokladen i bitar och smällt tillsamans med matfettet i en kastrull på svag värme och rör om
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet, häll ner i formen.
Grädda i ugnen i 20 min. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan bli kall.
Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning och låt sedan blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren jämt över kakan och låt den stelna i kylskåpet.
Servera med skivade apelsiner.

(Receptet är hittat på ica.se)





Kommentarer
Postat av: Malin

Urgod! :)

2011-06-08 @ 11:07:42
URL: http://cielrose.blogg.se/
Postat av: Malin

Svar: Ja, helt fantastiskt! Haha, absolut! ;)

2011-06-10 @ 16:43:19
URL: http://cielrose.blogg.se/
Postat av: Madeleine

mm vilken god tårta!

2011-06-10 @ 19:34:11
URL: http://bonjourvintage.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0