Krispigt knäckebröd

1/4paket jäst
3dl ljummet vatten
25g rumsvarmt smör
1tsk salt
1-2tsk malda brödkryddor (ta din favorit som finns hemma)
1dl havregryn
5-6dl mjöl

Lös upp jästen i vattnet, blanda i övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa 60min under en bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll ut degen på ett bakbord och dela den i så många bröd du vill ha, ju mindre bröd ju mer krispiga blir dem.
Kavla upp på bordet och ta sista med en kruskavel om du har för att få till (hålen).
Lägg knäckebröden på pappersklädda plåtar och grädda i ugnen i 5 min, tills bröden fått färg.
Förvara torrt.

Receptet går utmärkt att göra på glutenfritt mjöl med och blir väldigt bra. Se bara till så att bröden inte är mjuka!



Kommentarer
Postat av: Pauline

Hej,

Jag jobbar för sajten Hittarecept.se. Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://aniiix.blogg.se/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".



Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!



Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på HittaRecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen



Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!



Vänlig hälsning,



Pauline Torres

[email protected]

2012-05-02 @ 17:47:40
URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0