Hemmagjord Kina

Åå så god mat vi lagade nyss. Wokade kyckling, nudlar och wok grönsaker. Blir som äkta Kina mat men ännu godare på nåt sätt för att man gör den själv. Sojan gör den bruna färgen på nudlarna perfekt och väldigt god som smaktillsats. Det ska vi absolut göra fler gånger! Hela den här veckan jobbar pappa natt med så då blir de att fixa allt själva. Ganska kul med vissa delar, tvättningen och de fixar han säkert när han är hemma.
Om en stund ska jag iväg och träna med Linnea, det blir Step up och Pilates idag. är ganska skönt att avsluta med Pilates efter ett svett pass på en låda. Imorgon har jag religions prov. är alltid rädd för att ha pluggat in fel saker som inte kommer på provet, man vet ju aldrig vilka frågor han ska ställa. Hoppas det inte blir om prov för det har jag verkligen inte tid med. Har rätt mycket som ska göras med alla arbeten och redovisningar. Kan det inte bara bli student nu!

Bio ikväll

Hej bloggen nu har äntligen våra kära Hm saker kommit, känns nästan som julafton förutom att jag bara fick en liten bikini överdel. Basse fick allt sitt. Badbyxor, två kortärmade tröjor, strumpor och en piké. Annso fick sina trosor, Robban sina kallingar och Emelie sina linnen. Resten av sakerna kommer  i slutet av Februari och lite i Mars. Längtar tills min klänning ska komma, Hoppas den ser ut som på bilden bara. Just det jag beställde strumpor också. Behövs!
Snart ska jag och min älskling på bio  och se "Snabba cash" som typ alla redan har sett hehe. Jag hoppas den är bra för att alla säger olika.. Jag har läst typ halva boken men jag gillade den inte så mycket, hoppas filmen är bättre. Det är mitt sista present kort nu av dom tre jag fick i julklapp. Så smidigt och bra om man inte skulle ha pengar någon dag.

Är så nöjd och glad med livet nu, om jag tänker bort stressen i skolan förstås. Vet inte varför men har extra flyt nu





Dåligt med sömn

Fan vad svårt det kan vara att somna ibland. Dom senaste två veckorna har jag legat vaken och stirrat ut i mörkret. alla har väl förmodligen sin egen metod för sömnproblem och att räkna får är verkligen inte min grej. Dom första timmarna nu blir att sitta vid datorn, läsa min bok "vattenmelonen" eller spela sims. Ge gärna förslag på vad man gör en natt som denna hehe. värsta skit vädret är det idag med, jag blir så trött. Vill ha blommor och vår kläder !
Jag gjorde iaf en ansiktsmask förut för att pigga upp mig och min hy lite. Ser så kul ut när man är alldeles grön.
Igår äntligen beställdes kläderna från Hm, det blev en klänning, bikini och strumpor. roliga saker va? alltid kul med nytt. Jag hoppas att det blir en utlands resa sen så att jag får användning av bikinin. Trivs verkligen i värmen!
Jag hoppas att ingen missade Andra avenyn förut, stackars Liv! hur kan man sluta se på serien, det går inte !
Godnatt kramar





The reader

Nu har vi/Basse fått gratis månader från lovefilm. Vi började med att beställa varsin film, det blev The reader och Inglorius bastards. Jag misstänker att jag bara kommer att se den ena filmen. The reader som jag såg igår kväll var en lite annorlunda film men ändå väldigt bra. Sorglig också i slutet, det kanske kom en liten tår hehe.
Filmen handlade iaf om Michael Berg, en tysk advokat, som hade en affär med en äldre kvinna då han var tonåring på 1950-talet. Kvinnan, Hanna Schmitz, försvann och återkom senare som en av de åtalade i för krigbrott för sina handlingar som en vakt i ett koncentrationsläger. Michael inser att Hanna har en hemlighet som hon tror är värre än hennes naziförflutna, en hemlighet som kan kosta henne rättegången.
Väldigt bra och jag ska nog se den igen.. lite skumt bara att hon som är 43 har ett förhållande med en 15 åring      se den!







Dålig uppdatering

Godmorgon och förlåt för dålig uppdatering i helgen, har varit i Södra vi hos Basses familj.
I fredags så var vi och hälsade på Oskar och Sara i Vimmerby. Sara var ganska stor nu och har bara ca 2 månader kvar av sin graviditet. Ska bli spännande, dom hade också bytt lägenhet. Den var riktigt snyggt inrett och modern.
Ibland är det så jäkla skönt att bara slappa en hel helg. Blev mycket tv tittande och film. Igår var det också den tredje Johan Falk filmen, riktigt bra är dom allihopa! Har sett dom innan men skadar inte att se alla igen.
Jag har också åkt längdskidåkning för andra gången i mitt liv nu, första gången var med skolan och nu åkte vi i elljus spåret. Gud vad dålig ballans jag har, vanliga skidor är stadigare. Jag ramlade tre gånger men som tur är så är snön mjuk iaf.  Nu ska jag dra till skolan och plågas i några timmar seeya

Filmkväll hos mamma

Vilken slapp skola jag har, tyvärr ändras chemat till nästa vecka så då blir det längre dagar tyvärr. Vill inte !
Idag hade jag bara en lektion som tur var. jag skulle ha ett förhör på mitt arbete om Autism. Min lärare ville att hela min fakta skulle vara från boken tydligen. Så derför fick jag fel eftersom jag hade valt att prata om lite nyare phedagogiker och behandlingar som stod på nätet. fan fan fan, där blev min dag förstörd typ. Jag är den nya hack kycklingen.. Blir bara ledsen när hon säger att jag har vissa svårigheter m.m. Jag vet redan om att jag har svårt i skolan för teoretiska saker men ändå. (suck) Ikväll ska vi iaf bort till mamma och se på film, blir skönt att ta det lite lungt någon gång, behöver det nu. Desutom skulle hon bjuda på chips så då måste man ju passa på.
Jag ska lägga upp lite bilder från vårat pizza bak i gårkväll, dom blev mycket goda. men en färdigköpt deg är otroligt jobbig att knåda ut!




Tre rum och kök

Hej allihop, jag har just slutat skolan för dagen och ska snart när syrran slutat ta med killarna och dra ner till Tre rum och kök för att äta lunch buffe. Finns alltid två rätter och en veckans sallad. Idag ska jag käka kycklingkluppa, stekt potatis och sås mumma! Idag har det varit information om olika högskolor i bibloteket, mest gick jag dit för att ta lite godis och pennor men alltid kul. Jag funderar på att söka till Linköping/Norrköping.
Jag kan starkt rekommendera två bra böcker, "Luftslott" och "Vattenmelonen" Vattenmelonen håller jag på att läsa nu och den handlar om Claire som ska föda sitt första barn, När hon har fått barnet och hennes man kommer in så är det inte för att se sitt barn utan för att säga att han ska lämna henne för grannens fru. Claire vet inte vad hon ska göra men sticker sedan till till sina föräldrar på Irland. Hon är ledsen för vad som hänt och är inte världens bästa mamma direkt. Hon börjar dricka en hel del och går inte utanför dörren på flera månader. Hon vill gärna hämnas på sin otrogne ex man. Om ni precis som jag älskar böcker som innehåller mycket drama och som man kommer in i väldigt fort så är dom här verkligen något för er !



Sjuklings dag

Idag när jag kom hem fick jag möta min sjukling i sängen som stannat hemma från jobbet. Verkade vara nåt problem med magen. Så klockan 16.00 åkte vi in till sjukan och det verkade kanske vara någon bakterie, men det smittade förmodligen inte. När vi kom hem igen hade Annso och Emelie bakat Cocos toppar och Cornflakes flarn. Mums till fikat! Jag tror att vi har hamnat i någon baka och laga mat stadie för det finns nästan inget roligare än att äta något som man själv har lagat och som smakar så gott.
Idag är det inget Andra avenyn på tv som ja längtat tills varje tisdag, fan när börjar det egentligen? Istället kl 21.00 så är det "Det lilla huset vid sjön" som verkade bra iaf på reklamen. Villken slappdag ! Ska försöka hinna plugga lite med nu. Måste skriva klart om Autism eftersom jag ska redovisa på Fredag (hatar sånt).

Krya på er alla sjuka


Måndag igen

Så blev det Måndag igen och snön vräker ner, kan det inte bara sluta snart. Nu ser det mer ut som snöregn vilket jag inte har lust att gå i till skolan. Dessutom skulle vi va ute på idrotten och åka långfärdsskidor, blir säkert jätte kul om det hade varit uppehåll. Man vill bara gå och lägga sig igen när man sett de här vädret. Jag slutar iaf 14.00 idag.
Nuförtiden kan jag inte sova, jag vaknar och drömmer mardrömmar vilket är riktigt jobbigt. Vill sova! På helgen går det jätte bra men inte i veckorna. idag efter skolan ska jag iaf hänga med pappa och Annso upp till Team sportia och köpa ett par ljus blå Puma kortbyxor. Kollade igår på massa utlands resor, ser  så jätte härligt ut på bilderna. Jag och Basse funderar på att åka, har gjort det sedan i somras nu så snart måste det bli av. Grejen är att det kostar en del. Kanske bokar någon resa ikväll. Man kan ju alltid av boka om man ändrar sig. Resan blir isåfall i April. Hoppas!

Lördag

Så bra jag sov inatt bara för att min bunny har kommit hem. Har just gått upp nu och käkat frukost, för alla som inte vet så är jag te beroende. Jag måste dricka två muggar te om dagen annars blir det inte bra, morgon och kväll. Så jäkla gott det är med! I morse blev det någon söder blandning från willys, riktigt smaskig. Ni ska få receptet på världens enklaste kakor med som blev jätte goda! Jag brukar inte gilla Cocos kakor men dom här var jätte goda. Blev jätte nöjd med mig själv för att jag lyckades. Jag tycker att det är lite konstigt hur dom kan skriva ut vad som hälst på en löpsedel i affären. Först heter tidningen typ "Topp hälsa" och sedan skriver dom ut massa tips på bantning och har pinn smala tjejer på framsidan. Hur går det ihop sig igentligen? Jag vet inte, men ikväll kommer iaf Martin hit och då blir det nog utgång till Club 9 för lite biljard spelande m.m. Det blir kul! Så jäkla skönt med helg! Ska ta tag i plugg nu så det blir av.
Cocos toppar:
3 Ägg
2 dl Socker
Lite smör
250 g Cocos

Ugn 200 grader
Puss


Fick blommor av min älskling





Myskväll

Idag hade jag bara en lektion i skolan, kändes lite onödigt att gå dit men sånt är livet. Vi har gjort egna planeringar fram till v.9 så nu ska ja hinna jobba om Autism, rörelsehinder, syn och hörselskador och fosterdiagnostik m.m. Känns som att det kommer bli lite stressigt eftersom lärare verkar gilla att prata sönder lektionerna så att man inte hinner få nåt gjort. Jag slutade iaf halv 10, och inte visste vad jag skulle göra med dagen. Började med att gå till öb och köpa nudlar för bara 1 kr styck (wii). Sen har jag städat lite och bakat kakor som en hemma fru ska göra xD
Jag har blivit riktigt sugen på att se på någon musikal film, några som verkar bra nu är Nine, Footloose, Burlesque.
Igår var jag på arbetsförmedlingen och tog lite papper om sommarjobb. Har sökt till Astrid lindgrens värld, Lysingsbadet, Tallbacken och två förskolor. Hoppas på att få nåt iaf. Ikväll blir det myskväll med film, bad och vin :)
Ta hand om er, och ge mig gärna lite bra förslag på filmer !







Emelie idag

Idag har det varit en lungn dag. Jag känner mig väldigt trött i huvudet efter skolan.. Om det är mindre än 18 grader i klassrummet så ska man igentligen få gå hem. Idag i vårt klassrum var det 15 grader. Lederna blir kalla av att bara sitta stilla, så kroppen blir stel och man fryser hela eftermiddagen efter att man kommit hem. Sånt får man vara med om varje dag bara för att inte skolan har råd att höja temperaturen eller fixa den trasiga ventelationen som blåser ut små strömmar med kallluft. Alla elever klagar och är trötta under skoldagen. Blir sur på att det är såhär.
Emelie hängde med hem idag iaf så vi har ätit mackor och varm choklad för att försöka värma upp oss. Mina läppar börjar spricka av kylan så nu måste jag ha vit idominsalva på för att det ska läka. Varje gång man skrattar så spricker läpparna. Inte kul! Nej vad jag klagar. Den här dagen blir nog bra för ska till mamma och fika på semlor. Sedan har jag ju Emelie här :)

Om ni har något bra tips på någon slags lipsyl så får ni gärna kommentera


Godmorgon

Inatt har jag sovit ganska dåligt, Basse har börjat jobba igen efter ett halvår på komvux så de blir långt för han att åka. Klockan 05.00 måste han gå upp och och åka bil i 3 timmar om dagen. Något man inte såg fram emot! Båda låg bara och vände sig och tittade på klockan hela natten. Jag låg och såg på Johan Falk serien för andra gången. Snart ska man bege sig till skolan. Ganska soft dag ändå, jag har bara körsång och idrott. Oj måste packa kläder
hörs!


Krogen med Emelie som nyss fyllt 18

Skolan började igen på fredagen, så segt att behöva gå upp ur den sköna sängen bara för att ha en lektion i en timme. Känns lite onödigt att börja på en Fredag med, igentligen skulle vi börjat på torsdag men det var en studiedag så var ledig då. Vi pratade bara om klassresan som ja längtar till. Innan studenten som avslut ska vi åka till Göteborg och shoppa, Liseberg och krogen. Ska bli riktigt roligt! Allt går så långsamt framåt nu i skolan..
På kvällen drog vi till Nilsson och hade förfest innan krogen. Emelie har nyss fyllt 18 så måste såklart gå ut med henne. Det var inte direkt mycket folk på Morella.. Alla verkar gå ner på lördagen för att Palladium har öppet då.  Väldigt underlig kväll när dom flesta blev irriterade och började bråka ( mest med sin partner ). Allt blev kaos men jag är glad att alla kom hem iaf på kvällen. Ska verkligen inte hända igen! Morr xD



 


Linköping

Dom här två dagarna har varit händelserika. Vi började i kisa där det var väldigt kallt. Jag är mer än värme-människa än en kall tror jag haha. Men ändå älskar jag skidåkning. Ibörjan var det nästan inget folk så vi hade nästan backarna för oss själva. Eftersom Basse inte åkt skidor på 10 år så gick det kanske inte jätte bra i början, men det tog sig snabbt. Efter ett tag när flera kom så blev det väldigt uppkört och isigt. Så stannade inte hela dagen.
När vi hälsat på några kompisar i Linköping och var påväg hem dagen efter så hände en lite konstig sak. En röd bil kom och blåste förbi när det var enfiligt och körde ner Basses backspegel.. Den liksom vek sig framåt. Glaset blev lite sprucket och den svarta listen blev förstörd. Personen som nu körde i den röda bilen är nu anmäld så vi hoppas att det blir fixat. Samtalet med polisen tog en halvtimme. Galna bilister säger jag bara.. 

Kör försiktigt i snön

Hos Anton och Malin på kvällen



Kisabacken imorgon

imorgon drar Basse och jag till Kisa för att åka lite skidor. Ska bli jätte kul, eftersom det inte blir nåt sälen som vanligt får man hitta egna lösningar. När man ändå har skidor m.m så måste man passa på att åka lite. Tror det var 5 backar öppna, det är inte så stort men skönt att bara komma iväg någonstans. Eftersom Basse inte har åkt skidor på 10 år så hoppas jag att få några as garv i backen när han ramlar. Ska försöka filma lite som ja kanske lägger ut sen. 
Annsos veckorevyn kom just i brevlådan med en liten extra rosa tjejbok till som var riktigt intressant att läsa faktiskt. Det stod blandannat att var tredje tjej läser igenom sin killes sms regelbundet. Stod även andra saker som är värda att läsas. Förut idag såg vi på "Paranormal activity" fan vad läskig film, Jag skrek och var nära att pissa ner mig. Jäkligt bra gjort, man tror att allt är på riktigt för det verkar så. Kommer kanske inte kunna sova inatt..  


Grillning

Hej alla Idag har det varit en del tekniska problem xD Under en timme så fick min dator virus för att ja skulle ta hem en skiva, och så blev det fel på x-boxet så den måste skickas in på lagning. Ja upptäckte bara att det fanns massa nya ikoner med porr på min dator. Samma sak hade hänt med Annsos dator så felet gick att fixa iaf. Datorn känns helt ny efter omformateringen och inga trojaner och skit finns längre kvar som tur är. Från och med nu så ska jag kolla noga vad som tas hem på min dator!
Vi var ute på Gränsö idag med varm choklad, korvar, kakor och bullar. Allas tankar var att det skulle bli en trevlig dag så därför glömde vi tändare och papper till grillen. När vi kom till grillplatsen fick vi göra vårat bästa med några tändstickor, pappers kartonger och kvitton. Några vedbitar hade vi med också. Snabbt så dog elden och stickorna tog slut. Som tur var blev vi räddade av grillgrannarna med tändare, papper och kartong. Älskar sånna människor!
Även den bästa kan behöva lite hjälp ibland







Grattis Annso 1 Januari

Grattis till syrran som fyllde 17 den första Januari! Hoppas att du fick den dag du förtjänar, bara ett år kvar tills vi drar krogen :D <3

RSS 2.0