Iste

Gör eget iste! Jätte bra att ha hemma och går snabbt att göra om gäster kommer som inte tycker om kaffe. Vi har aldrig saft hemma och då är det gott med något annat sött ibland. Jag föredrar vanligt te men Basse älskade det. Annars brukar jag ha aprikos iste som man gör i kaffemaskinen men den finns nästan aldrig i affären.
Du behöver bara värma en liter te, blanda i 5 msk socker, lite citronsaft och (om du vill) några mynta kvistar så är det klart. Låt det stå bara till det blir kallt och lägg i massor med is!

Felupplagt! Inlägget här uppe lade jag in ...

mms_img10596 (MMS)

Felupplagt! Inlägget här uppe lade jag in att det skulle komma upp på fredag men de blev visst fel. Inte första gången och jag fattar inte varför? Här har ni en bild på min lunch: baconlindat broccoli i ugnen ocj majs. Bra tränings-lunch eller vad säger ni? Kram


Mot Västervik

Äntligen helg och fredag! Om några timmar ska jag sätta mig på tåget och åka till Västervik för att hälsa på familjen lite. Min kurs i skolan slutar idag med så det är så skönt att ha avklarat ännu en kurs (om tentan går bra vill säga). Jag gjorde provet i måndags och det handlade om alla svenska skrivregler men jag tror ändå att jag hade koll.
Så idag ska jag nog hitta på något med pappa: bio, bowling eller kanske afterwork buffé på Harrys, får se vad det blir. Lördag blir turridning med mamma och syster (mammas födelsedagspresent). Vad ska ni göra i helgen?

Solros på burk

Förlänge sedan så beställde jag från coolstuff lite saker och bland annat solros på burk. För er som inte sett en sådan, så är det en konservburk som man öppnar och lägger i lite frön. Vattnar måste man också göra och efter ett tag så växer det upp solrosor. Det tog väldigt lång tid innan mina började blomma och konservburken blev förliten så mina blommor fick flytta in i en kruka. Nu har massor med solrosor kommit ut och bilden är tagen när bara två blommade. Burken är så bra för den håller hur länge som helst, så du kan vänta typ ett år innan du öppnar den!

Inredning

Jag hittade en jätterolig inredningssida på nätet som jag fick tips om från en tidning som heter Tovas hem och trädgård. Jag tycker om den tidningen eftersom den är billig och jag får så många bra ideér som jag kan förverkliga hemma. Kolla på <www.inmyhouse.se> där den här stjärnan finns som är fin att hänga i fönstret för 39kr. Eller varför inte den här brödlådan för 600kr som är rosa. Problemet är bara att jag har så lite plats på bänken, jag skulle vilja ställa in micron i ett underskåp men vet inte hur jag kan dra sladden.. Vad tycker ni om klockan? Helt underbar!


Ikea

I helgen tog Basse och jag en sväng till Ikea för att jag sett en så fin ram på nätet som jag bara måste ha. Vi hittade även lite slevar och köksredskap och lite andra småsaker som glödlampor. Nu lyser alla lamporna i min kristallkrona igen så jag är glad. Så skönt det har varit med en slapphelg och nu ser jag fram emot nästa helg eftersom jag ska ut med några kompisar från skolan. Roligt att lära känna nytt folk och arbetet i skolan går också så mycket bättre då. Ikväll är det träning som gäller med core och sist fick jag träningsverk i rumpan men det känns bra att man jobbat.

Pyssel

Jag är lite delad på mitten beroende på om jag ser fram emot vintern eller inte. Tycker inte om kyla förutom när det gäller att åka skidor för då åker jag gärna till fjällen och myser i någon toppstuga med varmchoklad. Jag ser även fram emot julpyssel och faktiskt så har jag redan börjat lite smått, när jag pysslat klart kan jag gärna ta en sista minuten och dra ifrån snön. Den här varianten av adventsljusstake är gjord av en metallbricka som pappa gjort, röda blockljus som är från lagerhouse (jag tycker just dem räcker så länge) och grönmossa som jag plockade i skogen.

Bakhumör

Just nu är jag inne i någon bakperiod som har hållt på ett tag. Mat känner jag oftast inte för att laga medans Basse är i full gång med att fixa goda maträtter varje dag nu i nästan över en vecka. Efterrätt får vi iallafall och lite av det jag bakat är scons, cup cakes och mera cup cakes. Det är morottsmuffins, limemuffins och vaniljmuffins så nu blir det inga fler på ett tag. Stella har även slingat mitt hår så nu är det glasigt och ingen utväxt längre vilket är så skönt! Jag säger bara "tar det senare" tills det inte går längre, i varje spegel jag såg fanns en mörkare hårbotten..



Onsdag

En solig dag i Oktober för ungefär någon vecka sedan så skulle vi laga någon god maträtt men hade ingen smör hemma så Basse blev tvungen att springa över gatan och köpa. Jag gick ut till balkongen för att se när han gick över gatan eftersom jag inte orkade gå dit själv och då gjorde han en god tjänst! Han är i brun jacka där på bilden och hjälper till att bära en soffa åt någon in till butiken. Snällt ju haha i brist på vad jag ska skriva om.
Senare blev det film kväll och kramar i soffan :D

Utfodring av ankor

Ibland när man har lite tid över och även lite bröd över brukar vi ta en sväng ner till ankorna och mata dem lite. Nu var det ett bra tag sedan men de ser ut att överleva utan våran hjälp. Det är massor av folk som ofta står och slänger bröd till dem. Den här gången var de små söta ankorna inte där utan istället var de stora, läskiga, bajsspridande och kvackande fåglarna där. Jag kommer inte ens ihåg vad de heter men ni ser på bilden. Läskiga eller hur? Jag fick lite panik när de springer fram mot den men jag är även snabb med att springa åt andra hållet.

Fredag

Sista veckan på praktiken har varit och det känns tråkigt att sluta men i vår kommer jag tillbaka med ny energi och då tror jag att jag ska stanna i fyra veckor istället för två. Vi får se vad som händer i helgen för det här blogginlägget är tidsinställt men på shemat står det utgång med Alexandra och imorgon åker vi till Södra vi och stannar en natt. Förra veckan fick vi äntligen förlovningsringarna så här är en suddig bild på min, man ser knappt men det är en rand i mitten. Jag har även köpt en ny sminkväska till min lilla samling, det är den guldiga med svart spets som är ny :).

Matta

I lördags när jag gick en runda på stan med Malin hittade jag en liten söt trasmatta på åhlens för 75 kr. Lila som jag älskar och den passar bra in i vardagsrummet, jag gjorde misstaget att uppskatta väldigt fel hur stor mattan skulle vara. Den var bara en liten plutt när jag hade förväntat mig större men så kan det gå, lite komiskt! I helgen för övrigt har jag tagit det mest lugnt och i lördags kom Stella och Malin förbi på en spelkväll. Vi mumsade på kex, ost, popcorn och lite godis medans vi spelade monopol, hej knekt och sanning och konka. Ha nu en bra vecka på er!

Lasange

Du behöver:
8 lasangeplattor
1 gul lök
1 morot
vitlöksklyftor eller pulver
500g köttfärs
1msk olivolja
400g krossade tomater
1msk tomatpuré
salt och peppar
2 nävar sallad, ruccola eller isbärgssallad
2dl riven ost
10 körsbärstomater

Béchlamelsås:
30g smör
1/2dl vetemjöl
7dl mjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och vitlöken samt skär moroten i bitar.
Bryn köttfärsen i olivoljan. Tillsätt lök, morot och vitlök.
Häll över krossade tomater, tomatpuré och krydda med salt och peppar. Låt puttra i 20 min medans du gör såsen.
Smält smöret till såsen i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt sjuda i några minuter så den tjocknar.
Hacka salladen och dela tomaterna. Börja med att lägga i ett lager av köttfärsen i en ugnsform, lägg på ett lager lasange plattor, täck med sås och lägg på salladen.
Fortsätt varva och avsluta med såsen. Strö över riven ost och toppa med körsbärstomater.
Värm lasangen i 25-30 min eller tills den fått fin färg.

Tänk på att täcka lasangeplattorna för annars blir de aldrig mjuka. Annars en väldigt god och populär rätt hemma.



RSS 2.0