Tipsa

Tipset är om två lite olika saker, det är ju söndag så man får ta vad man har ;). Men jag tycker att ni ska kolla in dom ifall ni inte gjort det. Första saker är kläden från H & M för det finns väldigt mycket bra saker under 100 lappen och de som jag gillar har jag samlat ihop till ett kollage. Förra veckan hittade jag också en jätte snygg bolero för endast 50 kr, shoppa på rean och gör det mer till en sport. Jag känner mig så bra när jag hittat något till bra pris.
Mitt andra tips är om en film som jag sett nydligen, nämligen Iron Man 2 som är en bra action film om en amerikansk superhjälte. Filmen äe från 2010 och det är en uppföljare från Iron Man 1 från 2008. Snubben som är Iron Man vill inte dela ut information om sin nya teknologi för allmänheten ifall den kommer i fel händer. Skådisarna är b.l.a: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson




fyra frågor

Snällaste Malin skickade mig fyra frågor att svara på.

Fyra saker jag har gjort idag:

Gjort ännu en fråga från min tråkiga hemtenta

Gråtit en skvätt över gamla minnen

Ätit rost macka med salami på

Läst lite i min bok ”Dubbla slag”

Fyra saker som jag längtar efter:

Julen

Tills Annso och Emelie kommer hit

Helg

sova

Fyra saker på önskelistan:

En rolig bok med massa hemma pyssel

Smycken

Presentkort

En mascara

Fyra tv-program jag tittar på:

New York fruar, topmodel, halv åtta hos mig och ensam mamma söker

Fyra saker som jag avskyr:

Kyla

Döden

Att ha tråkigt

Bädda sängen

Fyra perosner att skicka vidare frågorna till:

Emelie

Nicki

Em

Madelene


Ikea

Igår åkte vi till Ikea Anton, Malin, Basse och jag. Dom har visst redan fått in vissa jul saker lite smått och en del saker fick vi allt med hem som ja visar senare. På nätet har jag även kollat in en del snygga lampor från Mio som jag kan rekommendera ifall ni söker en lampa. Finns en bra hemsida som jag tycker att ni ska gå in på ifall ni vill göra om ert hem och få se innan hur det ska se ut. Jag förstod inte riktigt sidan men lyckades till slut göra mig ett hus. Någon annan kanske förstår den bättre? www.roomle.com man bygger altså först huset med skala och allt, sedan kan man dra in olika inredningsmöbler i huset och bestämma storlek m.m på allt. Lite the sims aktigt låter det som. De visar innan med olika video klipp hur man gör och kommer igång så titta där innan så förstår man nog bäst. Sidan rekommenderades av Metro.se men jag har även prövat sidan själv och vet inte riktigt vad jag tyckte om den.

Overkligt

Jag hörde just en av dina låtar, bara för att få höra din röst. Du sa något om att kämpa och hålla huvudet högt. Vissa dagar går det bara inte, vissa dagar ramlar man bara ihop och går sönder. Jag förstår inte riktigt hur allt ska gå till nu, hur allt ska fortsätta. Varför kan vi inte bara dra tillbaka tiden tills när vi var små och satt hemma och bakade för vi skulle snart få gäster och du råkade nysa på bullarna. Nu när det är Halloween också påminns jag av att vi gick runt i våra fina dräkter och ropade bus eller godis, det var ju alltid vi fyra som gjorde det varje år. Alla dessa minnen kommer för alltid att finnas kvar tryggt bevarat i mitt hjärta, du kommer alltid saknas. Jag önskar bara att vi skulle ha träffats oftare för jag ville verkligen det. Jag saknar dig så mycket Markus kan inte förstå att du är borta, en ända lång mardröm..

Måndag

Som en vanlig Måndag idag då, upp vid nio och duscha och käka lite frulle. Sen ta tag i dagens arbete altså fortsätta med mitt hemma prov som inte är så roligt men måste ju ändå göras så.. Ska träffa Alexandra i veckan och plugga lite med. Helgen har varit mycket rolig och jag har kunnat koppla bort allt som inte är så roligt (nästan helt iaf). I fredags så gick jag ut med Basse och Alexandra, först förfest hos henne. Verkligen en rolig kväll och vi brände nog några kalorier på dansgolvet. Dom kom säkert in i kroppen igen tack vare den super äckliga sura drinken som Basse köpte. Lördag kom mamma, mormor, morfar och syster hit. Vi käkade lunch här och åkte vidare till gamla stan och fikade. På kvällen sedan var vi bort bjudna till Anton och Malin för tre rätters middag. Så jäkla bra helg!
I söndags köpte jag en tröja från H&M för 50 kr och vinterskor, vita 400 från Skopunkten. Är så glad! kolla in dom:

Smootie time

Apelsin- och banandrink

Du behöver:

75 gram banan

2 dl lättmjölk

0,5 msk koncentrerad apelsinjuice

Gör så här:

Mosa bananen något. Kör den tillsammans med mjölk och apelsinjuice i en mixer. Häll upp drinken i ett vackert glas.

gör extra mycket så du kan förbereda massa glas, till frukost blir det en super drink när man har det lite stressigt.

 


Potatis sallad

Det är ju alltid gott med potatissallad men ännu roligare om man kan ta åt sig äran själv istället för affären. Så här kommer ett gott recept på potatissallad som är hur lätt och smidigt som helst att göra själv så kör på!
4 Port:
7 g färskpotatis
8 sallads lökar (minska antalet eller skippa om du vill)
2 1/2 dl majonäs
1 tsk paprika pulver
salt och peppar
2 msk klippt färsk gräslök
1 krm paprika pulver till garnering och även gräslök
1 dl creme fraich

Koka upp potatisen i ca 10 - 15 min, skölj dem tills de blir kalla (kanske får stå i kylen ett tag). Skiva tunna salladslökar och blanda med majonäs, paprika pulver, creme fraiche, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över potatisarna och se till så att det blandas. strö över garneringen.  Klart att bjuda på.
På bilden under är det även en grekisk sallad som jag gjorde i veckan.





Lite trix bjuder dagen på

jag har just stickat klart min halsduk som från början skulle bli en tub - halsduk men riktigt så lång blev den inte. Jag ska prova min systers tips med att lägga den i vatten och sedan dra ut den lite grann, men tvivlar på att den blir så lång som ja ville ha den iaf. Jag visste inte från början hur man maskade av men den kollade jag bara upp på Google. Sidan där de visade hur man gjorde var ju kanon så här är en bild på mina konstverk haha. Den lila är årets halsduk och jag brukar få till en om året typ haha, ganska kul  är det när man har lite tid över så prova!
Jag håller på för fullt med mitt prov nu i skoklan, (det är en hemtenta) så jag får en vecka på mig men det är ändå jätte svåra frågor.. Igår satt jag 5 timmar med första frågan och den är inte riktigt klar men ska börja på andra idag, har verkligen ingen aning om hur andra världskriget påverkade elever och lärare :S Ha det bra ute i frosten som är.

Inrednings dax

Vi börjar med det som jag pysslade med igår, jag fick tre gamla glasbunkar av Malin och så skållade jag av lappen på burkarna. Innehållet i dom är Mallorca snäckor, Stenar som jag fått av någon typ och lite guld från Blomsterlandet.  Superlätt och de pryder nu fönsterbrädan i köket, har ju inte så många blommor :P.

Den här snygga lampan som heter Spinning BH1 pendel skulle jag gärna vilja ha i mitt vardagsrum i balkong fönstret. Den kommer från Benjamin Hubert och tradition. Väldigt söt och som ger lite extra ljus.
Nu mot hösten och våren välkomnar vi ännu mer metalliska detaljer, sotade pasteller i rosa och lite gråare möbler. Hörn fyllda med romantiska detaljer gillas också och jag älskar det pastelliga rosa färgen som är lite matt. Ärvda grejer som är ett par år tar tidningen "Vårt nya hem" gärna med in i hemmet och jag med. Gratis är gott.

Höst ljuva höst

Älskar hösten med alla dess vackra färger och att ta härliga promenader de soliga dagarna och sitta inne och pyssla de grå dagarna. Alla härliga stickade cardigan som finns som man bara vill ha mängder av och krypa ner med i soffan eller sitta och trycka på fik. Vinrött är en färg som behövs i min garderob, har inte ett ända plagg och det är synd. I nagelväg så är det ju så snygg med en färgad nagel med toppad tipp. Att ha själva nageln i olika färgtoner och sedan glitter eller någon diamant på tippen. Gillar även grafitti lacket som jag köpte på H&M för ca 70 kr.
I helgen har vi varit ute och gått promenad till ett berg med the family. Mamma, Roger, Jonas och Annso som vi alltid brukade göra förr allihopa när vi var yngre. Gick upp på berget en lördag, Roger som berättade en gammal historia om att danskarna inkräktar osv och sedan det bästa, leta efter godis skatten. Saknar att bara sitta och prata med alla..

Hej idag är det sista dagen hos mamma och...

Hej idag är det sista dagen hos mamma och syster, igår hann jag att träffa emelie med och prata med henne. Eftersom vi bara träffas en gång i månaden så var det extra kul. Jag ska fixa de där som har hänt med bilden på inlägget under när ja kommer hem, nu har jag ingen dator. I helgen har jag köpt en del pysselsaker så ni ska få se lite när jag pysslat klart. Hörs


Lördag

Hej! idag ska jag hämta ut ett halsband och armband från Kappahl som jag lade undan igår. För er som inte vet så är jag i Västervik nu hos min 11 skulle vi gå ner till stan och hämta ut sakerna så vi får se om det blir just 11 men men. Jag kan tänka mig att gå ut en sväng själv annars för det är så fint väder ute ju! Vi ska hämta upp Jonas senare och åka ut till Gränsö för att fika och självklart kommer jag att ha kameran med mig. jag tror inte att jag hinner träffa pappa iaf fmamma och syster för att hälsa på i helgen. Ingen har vaknat än men jag gick upp vid 9 för att dusha, annars brukar det ju bli lång kö till dushen här :P Klör vi har alltid massa olika saker att göra så går om varandra.. jaja nu ska jag svara på mess från Basse(man blir ju mess bombad på morgonen) han är kvar i Linköping kramar






vad är inne och vad kan vi lika gärna strunta i?

Nu har jag läst en del om trendspaning med Stefan Nilsson och har full koll (nästan) som jag delar med mig av. ;)
  • Humor i inredningen är såklart inne och vi ser det lite överallt, lek med färg och mönster så kommer vi långt
  • Ugglor och olika djur har setts i flera inredningstidningar och jag har börjat gilla glas fåglarna väldigt mycket
  • Om vi går till färgerna igen så diggar vi 1950 talets pastell färger både i inredning och make up
  • Barn rum börjar mer och mer få en mer "vuxen" inredning med mer ordning och mys stämning
  • men i barnrummen är det fortfarande lekfullt och även det övriga rummet. Vuxna vågar mer med olika tyger
  • Småvarianter av dessa klassiska vuxen möbler tror Stefan att vi kommer att se mycket framöver så satsa
  • Även i inredningen så är ekologiskt en stor grej och miljövänliga möbler  och material vill vi ha ännu mer

Hej kära bloggläsare

Nu ska jag snart bege mig till skolan för ett grupparbete. Det som är så skönt är att studierna blir mycket friare, vi bestämde idag att vi ses vid 11 och sedan får vi se hur länge vi jobbar. Jag har iaf hamnat i en bra grupp som är väldigt ambitiös och vill få klart arbetet. Ganska bra för då vet man att det blir gjort, alla har liksom samma inställning. I helgen sedan så ska jag åka till Västervik och träffa familjen lite, Fredag bjuder på att snacka med mamma och syster. Kanske även följa med henne till körskolan och hjälpa till lite där men sånt märks. På Lördag ska jag ev träffa pappa med och ta en fika på stan eller liknande, sist jag var nere så hann jag knappt träffa han.. Man hinner inte mycket på en helg. På Söndag hoppas jag även att vi åker ut till Torpet och träffar mormor och morfar. Så härligt att vara på landet och fota en massa när det är höst. Nu ska jag till skolan så ha det gott alla!

Pilaffris

Här behöver du:
1 msk smör
2 msk finhackad lök (frivilligt)
1 dl ris och 2dl vatten för två personer
en grönsaksbuljong tärning
Persilja och en pressad vitlöksklyfta
salt

Fräs löken i smöret, rör ner riset och blanda om så att kornen blir lite glansiga.
Häll i buljong i vattnet och låt det koka upp. Koka sedan risen i 18 - 25 min ca.
Blanda sedan i persilja, vitlök och salt och innan serveringen klicka då i smöret och blanda runt.
OBS Ett gott tips som jag gjorde sist är att pressa citron saft i riset, ungefär en halv citron för att smaken ska bli god!

Blanda på med det du har hemma

I Cosmopolitans Oktober nummer så hittade jag roliga tips på hur man kan experimentera ihop olika produkter hemma med hjälp av sina gamla. Så jag rotade i badrumsskåpet och hittade en del saker hemma. Här är förklaring:
  1. Highlighterkräm Då behöver du endast en skimmerskugga och ett fetare läppbalsam. Ingenting annat behövs. Krossa altså pulvret av ögonskuggan i en liten skål/bunke, sedan häller du i en liten klick av läppbalsamet och blandar runt tills det blir en skimrande kräm. Använd den nya krämen på kindbenen och där du vill skimra!
  2. Färgat läppbalsam Här behöver du ett puderrouge och ett vanligt läppbalsam. Man får testa sig fram på varje produkt. Dra med ett finger över ditt rouge och dutta sedan på dina läppar. Sedan tar du läppbalsam och masserar ihop tills färgen har smält samman. Tipset kommer ifrån Sofia Lewandrowski (makeup artist)

Då har vi kommit till köket

  • För att få inspiration till ditt kök så kan jag rekommendera att riva ut bilder i tidningar och kanske skriva ut bilder från nätet. Man kan också anteckna vad man ser när man går på ex Ikea. Jätte kul att fixa "sitt eget".
  • Rensa ut dina lådor i köket och fundera på vad du använder och inte. Skapa sedan ordning med att lägga ett ämne ex bak prylar nära varandra så att du hittar saker lättare. Denna punkt behöver jag själv tänka på!
  • Taklampan i köket kan lätt bli ett problem. Den får absolut inte hänga ner så långt att man inte ser personen som sitter mitt emot, man vill heller inte ha några ljusstakar som täcker synen förutom ifall det är en person vi inte gillar ;)
  • Ha el uttag så att det räcker så du slipper flytta runt på kaffebryggaren och te kokaren som ja var tvungen till.

Så blev det fredag

Idag så kom Oriflame paketet hem så jag gick i regnet till Ica för att hämta det. Allas saker var med i paketet den här gången och jag hade beställt en klick it mascara. På ena sidan är det vanlig svart mascara och på andra sidan är det en blå aliner. Senare kan man även köpa till sedan ifall man vill byta och ha läppglans på ena sidan.

Min Goodie bag kom även hem idag, blev verkligen en liten överraskningspresent på Torsdagskvällen och det behövdes med. Den innehöll en Nivea soft body and face creme som är väldigt fuktighetsgivande och innehåller vitamin E. Jag fick också en Lumene med vitamin C, altså en Day creme som jag verkligen gillade och vill ha.
Klockan 10.00 idag ska jag åka bort till Nygatan 20 och få min manikyr som presentkortet från Cosmopolitan lovade. För 250 kronor så rensar de altså ur under naglarna och drar över ett bas lack. Blir intressant över att se resultatet.

Dagarna bara flyr

Allt går så fort nu som om dagarna bara flyr, kan inte allt bara stanna så att man kan hinna med att tänka.. Idag efter min föreläsning gick jag och käkade lunch med en tjej från skolan och på något sätt fick jag skuldkänslor för att jag inte stannade hemma, eller gick hem med en gång för att vara ensam. Ska man inte göra det när man just förlorat någon? På något sätt känns det bra att ingen känner mig särskilt väl här, ingen som som vet och kan komma på tal eller försöka trösta. För det går naturligtvis inte att bli tröstad från en sån här sak men man kan låtsas vara någon annan för ett tag och fortsätta prata och le. När man sedan kommer hem kan man tillåta sig själv att falla ihop på sängen och släppa ut alla känslor men då har man iaf fått några timmar att gå på dagen.  Vad ska man göra då?
Kappa från H&M ca 400 kr. har även köpt en mössa, drinkunderlägg, kjol och en socker skål


En dag som går i dimma

Fortsätt lev för vackra stunder
Fortsätt lev för minnen
Fortsätt lev för saknaden
men minns alltid dagen 4/10



Helg mys med syster och Robban

I fredags kom altså Annso och Robban på eftermiddagen så då åt vi pizza och spelade band hero tills vi blev hesa. På lördagen gick vi upp kl 09.00 och drog sedan ner till stan för att shoppa på rean. Annso fick med sig ett par harem byxor hem och jag drinkunderlägg, mössa och en kjol. Gick även till simhallen! Dessa prylar skulle jag vilja ha i mitt hem:

En vacker mässing lampa från Urban living för 9020 sek

En roligbokhylla gjord i tre olika moduler som man själv kan bygga ihop efter tycke och smak för 750 sek

Snygg hängare som kan få in rätta kicken i ditt hem, kanske är det som fattas? 210 sek

Latte Cappuccino eller kaffe. Sån här skulle lätt passa in i mitt kök. 4495 kr (inte riktigt min prisgrupp dock)

Jätte gullig ljusstake som föreställer ett hjärta. Mina vänner vet att jag älskar ljusprylar och allt som har med det att göra.


Gör om ditt vardagsrum

I vardagsrummet ska dina vänner och familj kunna samlas och ha det mysigt tillsammans och då kanske du också vill kunna visa upp ditt hem. Använd dig av basfärger på möblerna och lägg till mer färg på kuddar och textiler. Städa undan på dina hyllor och rensa ut de böcker som du aldrig använder. Luckor för bokhyllan är bra för att du slipper att damma så ofta. Lampor är stort för sinnesstämningen så en bra tak lampa, läslampor och mys lampor är bra att ha, Låt inte tvn få ta all plats när ni umgås, skaffa istället en brasa på tvn och tryck på när ni ska få gäster. Mycket trevligare!  En bordsskiva under soffbordet är väldigt smart för att inte alla kontroller till tvn och ex box prylar ska ligga framme på bordet. Placera ut prydnads saker med omtanke på olika ställen så att de passar in med färgerna i rummet och så vidare. Gör ditt hem spännande så att gästerna lägger märke till det och får tänka efter lite extra.

RSS 2.0