Tenta

Hej ni ska få en liten uppdatering om min dag idag som bestod av nervositet (iaf på morgonen). Jag hade tenta om läraren och kommunikationen och har ingen aning om hur det gick. Tror att det gick helt okej men det är svårt att veta hur lärarna vill att man ska formulera svaren.. 3 timmer satt jag och skrev innan jag gav upp men svarade på alla frågor. Sedan blev det en runda på stan med Alexandra och Malin och jag hittade en snygg kofta på Cubus, och även lite vin fick jag med hem både vitt och rosé. Imorgon har jag en ledig dag så då ska jag ringa runt och ordna med sommarjobb.

veckans mattips

Hej! Har du dålig fantasi en dag till din maträtt så är det bara att göra den här enkla goda rätten, ingredienserna har vi oftast hemma redan annars är det bara att skramla ihop lite annat gott. Till den här rätten behöver du:
Oliver
Bacon
Paprika
ägg
spagetti
persilja att dekorera med

Börja koka upp vattnet till pastan och rulla sålänge in paprikan i baconen. Oliverna ska läggas upp på tallriken.
När du lägger i pastan kan du även börja steka rullarna, det behövs ingen tandpetare i om du inte vill.
Efter bacon rullarna steker du ägg till alla som vill ha, skakar om pastan när den är klar och på med lite persilja.

Snittar

Så skön lördagsmorgon att vakna till kl 9, även fast jag gillar att gå upp skapligt på helgen med så beror det på en vana från skolan. Första gången jag vaknade var kl 8 men sov vidare. Nu tänkte jag läsa lite till provet nästa torsdag men först tänkte jag avslöja hur dessa snittar är gjorda som jag hade på födelsedagsfesten. Brödet stektes lite knaprigt i olja innan jag delade dom i bitar. På vissa är det bara creme bonjoure vitlökssmak och lite basilika samt tomat. På de andra emellan är det mixad bonjoure, skinka och basilika samt en färsk tomatskiva på, nu vet ni det :)

Fredag plus nya pengar

Fredag wiihuu! Ikväll blir det en myskväll med två nya filmer från Lovefilm (kärlekskommedier), plugg hemma på dagen. Jag gillar det här med ett färgtema i ett hörn. I ett fönster kanske jag vill ha blåa vaser och ett annat fönster rosa men ändå är det i samma rum. Vad tycker ni om det? Förstår ni vad jag menar? Blanda lite olika färgklickar som ger ett fint intryck, här i vardagsrummet på en hylla har jag blått. En ljuslykta, en vas och den fina receptboken som jag älskar. På köksbordet regerar kombinationen av rosa/lila och duken är från Indiska samt osten från Ica xD som visst råkade stå där när jag skulle fota..

Fika på stan med girlsen

Hej! Idag blir det en kort dag i skolan med föreläsning om musik och lite repitition på gruppens teater sketch. Efter skolan ska jag ner till stan och dra en fika med Malin och Stella :). Så jäkla skönt med vår äntligen, den får gärna stanna! Nu är jag jätte sugen på att resa till något annat land där det finns lite mer värme men problemet är tiden. Skolan kräver att jag ska vara hemma. I eftermiddag ska jag gå och svettas på coren istället för på Mallorca, om det nu är så varmt där.. Jag får väl slänga iväg ett sms och fråga mormor, men alla mina överblivna mynt går nu till rädda barnen burken varje måndag istället för ner i sparburken. Sverige är ju inte så dumt det heller nu.

2-årsdag

Hej! Dagen var igår men idag kan jag lägga ut alla roliga bilder och skriva om dagen som blev mycket lyckad! På förmiddagen gick vi upp till vårt lilla berg och fikade i solen. I matsäcken fanns det ost och äggmackor, revbensspjäll, kaffe och varm choklad. Jag använde såklart min fina trermosmugg, första äventyret han fått följa med på än så länge. På kvällen åt vi på resturang Butterfly som hade en blandning av pizzor och alcarté, väldigt väldigt gott!
Kvällen närmade sig sitt slut men först provade vi  massageoljan jag fick av Malin när jag fyllde år. Älskar din hun!<3

Födelsedags pics

Jag tänkte tipsa om min enkla tårta som jag gjorde när jag fyllde år. Tyvärr blev den inte helt perfekt när jag gjorde den men jag vet anledningen så vi börjar. Receptet fick jag av Basses mamma och det som är bäst var att den även är glutenfri. Gör bara en vanlig maräng botten formad som en tårta (titta noga så att den inte blir kladdig inuti)!
Sedan vispar du grädde och brer ut på tårtan som vanligt, dekorationen är det roligaste och jag valde frukter till. Med ett glas bubbel till så blev den verkligen bra till en 20 års fest. Idag har jag och älskling varit tillsammans 2 år btw!!:D
(Älskade mamma :))

Födelsedags bilder

Vilket skönt väder det är idag, 10 grader här vid fönstret. jag har inte visat alla bilder från min födelsedag men här är några. Voffeljärn som jag fick av mormor och morfar, såklart har vi redan provat det och vofflorna blev jätte goda! Av syrran fick jag ett miniväxthus som jag har planterat tomat och blommor i för tillfället, det växer så det knakar. Utanför Linköping på Unnerstadgård köpte Basse den här fina boken till mig som jag har skrivit in diverse recept i än så länge, kaffe maskin fick jag en Dolce Gusto som fungerar jätte bra så igår var jag och köpte ännu mer kaplsar.

Du är saknad

På något sätt har jag börjat uppskatta livet mer sedan du försvann
Saknaden av dig är otrolig och många roliga minnen kommer fram när jag tänker på dig
När vi var i torpet och du hoppade upp på Lettir (hästen) barbacka som började trava
Hur vågade du egentligen när du inte var van?
Trots allt så lever vi andra vidare för kärlekens skull <3
(Sista bild av Roger)

träning

Nu sitter jag och förbereder mig inför dagen med en skål fil med mussli och en kopp te till, som alltid nästan. Om en stund ska jag trampa mig iväg till skolan (jag har ju börjat vår cykla) så nu får jag inte kliva på bussen förutom när det regnar. Jag har en lektion idag och det är Idrott i tre timmar, vi ska kanske få göra några övningar och sedan ha mini föreläsning mellan det. I eftermiddag blir det mer träning, Core med Alexandra, det ska bli skönt att hoppa ur sig all vårenergi. Är det någon mer än vi som har gjort grilldebut än? Till blev det bakpotatis och tzatziki!

Någon som hört?

Jag läste senaste nummret av tidningen Må bra och fick reda på något underligt och ganska häftigt som går att uppfinna. Det här är ett Amerikanskt påhitt om en speciell sorts trosa. Det finns altså en inbyggd sensor i den som kan känna av blodtrycket och hjärtrytmen. Den användes inom militären till att få viktig information ifall en soldad skadas ute. Man kan också tänka sig nu att använda den till andra saker exempelvis inom hemsjukvård eller bara till en person som vill ha koll på blodtryck och hjärtrytmen. Någon som är sugen på att använda en supertrosa?

Disk

Hej på er! Jag är glad att det inte är min diskdag idag kan jag lova, glas överallt i köket och kastruller och voffeljärn. Det blev iaf en rolig fest igår med lekar, mousserande vin och många fina presenter, man borde ha födelsedags fest oftare. Eftersom vår lägenhet är så liten så är det roligt att få lite inspiration från andra och bilder på nätet. Hur man kan inreda till exempel och vart andra har fått plats med sin kaffemaskin eller mikrovågsugn, så kolla bilder innan ni börjar inreda ifall det snart är dags för en flytt. Såhär kan det se ut i en ettas kök och det är inte vårat på bilden.


present kartong

Den här idé fick jag av Malin när jag tittade i hennes blogg och fina presentkartånger. Jag har alltid tyckt att att det ser krångligt ut men av den här beskrivningen är det lätt och bara att köra på, lycka till ni som orkar göra den.
Du behöver:
papper
skokartång/ask
sax
tejp
presentpapper och snöre

1. Lägg kartången på pappret så du kan mäta hur mycket papper som behövs, vik sedan upp kant i kant på kartången och lägg till 2-4 cm runt så att det räcker.

2. Markera hörnen och vik in pappret mot kartångens hörn så att det syns i pappret när du släpper igen. Klipp in där du markerat vid kartångens hörn och var noggrann.

3. Vik pappret upp och över kartångkanten på alla sidor. En bit tejp i kanten gör att pappret sitter fast ordentligt.

4. Gör likadant med kartånglocket.

5. Dekorera, Ta en långsmal remsa, gärna en spillbit och vik in ytterkanterna så att de döljs. Tejpa fast kanten på lockets insida.

6. Bygg på med band, rosetter på samma sätt. KLipp flikar på en kort bandbit och dra åt ett snöre på mitten så får du en fin rosett.

Så här ser min variant ut.


Tips

Jag fortsätter att tipsa men den här gången om små saker som förskönar hemmet eller festen, du väljer. Lite inspiration bara som jag blev sugen på när jag surfade runt som bäst, det händer ganska ofta att man "vill ha".
Först är det papperskonst från Japan som jag hittade bilder på, det skulle passa bra på bordet till en middag och coolt om man lyckas skapa själv. Sedan har vi en stor vas med snittblommor men det kan även vara någon fin vårkvist. Sist föll jag för vackra dukningar, bara man lägger ner lite tid så är det nog inte så jätte svårt, pysselipyssel på det.

Hur du gör din egna sovmask

Det finns en anledning till att kändisar ser bra ut dagen efter krogen och anledningen är en sovmask som håller ljuset borta och du kan få din skönhetssömn hela dagen om du så vill. Testa din finmotorik och gör en sådan här.
Du behöver:
Velourtyg
fleecetyg
en gammal bh
tråd
brodergarn
spetsband
knappnålar
tygsax
symaskin

1. Rita av ett mönster av en sovmask eller tillverka mönstet själv. Nåla fast det på dubbelvikt velourtyg och klipp ut.
Lägg mönstret på dubbelvikt fleecetyg och klipp ut, tråckla sedan ihop fleecebitarna för han med några stygn i kanten.
2. Sicksacka kanterna på de båda veloure delarna.

3. Klipp av ett av de reglerbara banden från en bh. Lägg bandet på rätsidan av ett av velourbitarna, änden utåt.
Lägg den andra velourbiten ovanpå, rätsida mot rätsida och nåla fast, bandet bör nu ligga inuti masken.

4. Sy en cm från kanten med raksöm men lämna en liten öppning högst upp, vänd masken ut och in samt dra in fleecet. Det kan vara lite svårt eftersom tygerna gärna vill fastna i varandra, sy igen öppningen sedan för hand.

5. För att fleecen ska ligga på plats, sy en cm för hand in från maskens ytterkant med broderigarn. Dekorera!

Tips: Tänk på att göra din egen tolkning av den här beskrivningen, det gjorde jag eftersom jag för det första inte äger någon symaskin. Visa gärna din variant sedan av masken kram.

20 år idag!

Är det nu rynkorna börjar krypa fram och lederna stelnar, eller är det nu livet börjar och massor att uppleva? Det suger bara att en del inte ens får uppleva det! Sånt tänker jag faktiskt ofta på men det kanske tillhör 20 att tänka för mycket jag vet inte.. Jag vet iaf att den finaste pojkvännen har gett mig nagelförlängning i gelé så nu kommer naglarna gnistra på lördag när jag ska ha fest här. Hoppas det funkar på mina korta skrumpna naglar bara för annars jag ska bättra mig! Idag ska jag och Malin till systemet och det ska köpas vitt vin och mousserande vin kram.

Åhlens

Godmorgon, idag har jag spanat in prylar från Åhlens som skulle passa prima i mitt hem. När jag kommer tillbaka till Linköping så ska jag fota allt jag fick igår i födelsedagspresent så ni får se! Allt var lika bra och användbart så det tackar jag så mycket för, Ni ska allt få se det i veckan som kommer. Här är lite andra prylar som jag sett från Åhlens: Blommig kudde här från Åhlens 179 kr,
doft ljus 39 kr som är så mysigt att ta fram på kvällen eller varför inte ställa i badrummet när man tar ett bad och läser en bok. Glasdjur 159 kr som jag spanat in ett tag nu men visst är de söta. Skulle kunna tänka mig allihop!

Äntligen sol

Idag har vi äntligen fått lite sol utomhus som strålar in här i köket där jag sitter i mammas kökssoffa som hon nydligen klätt om. Jag rekommenderar er att åka förbi Unnerstadgård för det var verkligen mysigt där! Inte så jätte stort men väldigt lätt att hitta dit och väldigt mysiga saker och café. Basse köpte två fina ljusluktor till mig och en snygg tygbok med tomma bruna sidor där jag ska skriva något fint. Jag kommer visa senare men det är nedpackat nu, fikat får mig att tänka på annat mumsigt fika som jag och Annso köpte i Linköping förra helgen:

Äntligen fredag!

yes! Nu är det fredag för jag och Basse ska åka till Västervik över helgen för de hemma ska fira mig lite iförskott och så får vi se vad som händer för roligt med. De sista dagarna har jag sovit enormt dåligt och haft ständig huvudverk, tog tabletter när jag skulle sova och har exakt lika ont på morgonen igen.. Fattar inte.
En rolig sak är att vi ska åka förbi Unnerstadgård påvägen till viken och det är ett ställe men jättefin inredning som man förmodligen får köpa och ett litet mysigt café, ska bli roligt med en liten road trip. Bara att ta fram kartan och gasa på så hörs vi i viken imorgon kramar!

Helgens fynd

Hej på er! Jag har glömt bort att visa mina kära fynd som jag gjorde i helgen (bara rea och fynd) så jag är glad :)
Nagelacket är från H&M och har en slags djup blå färg blandat med lite grönt, lät knäppt men fint var det iaf, sedan köpte jag armbandet och en klocka på Guldfynd. Jag hade födelsedags rabatt 30% eftersom jag fyller 20 på måndag. Sjalen är köpt på Monki för 40 kr, älskar aprikos färgen! För övrigt stank det mögel på Monki så vi gick fort därifrån och till Din sko där jag hittade skorna för 50 kr. Tänkte till våren om den kommer snart LÄNGTAR!

RSS 2.0