Lysingsbadet

Nu har jag kommit hem från lysingsbadet efter att ha varit där med pappa och Annso och spelat äventyrsgolf. Banorna är väldigt mysiga med små vattenfall, broar och vacker natur. Vi spelade nio hål som kostade 60 kr och tog många fotopauser! Jag älskar min lilla digitalkamera. Innan vi spelade så åt vi på resturang Taste som var mycket gott efter en hård arbetsdag och jag tog bakpotatis med currykyckling röra. På jobbet idag fick jag lite mer att göra så nu har jag fullt upp med att skära ut 160 papp skivor och blestra låter det inte roligt. Ganska pyssligt säger jag.

Hej på er som läser min blogg! Nu är en ar...

fxcam_1309279923 (MMS)

Hej på er som läser min blogg! Nu är en arbetsdag slut och jag ligger i sängen och ska se på cougar town innan det är sovdax. Imorgon eftermiddag ser jag fram emot äventyrsgolf och middag på lysingsbadet med pappa:-)


Tovehult

I söndags var Annso och jag i Tovehult och fikade med grabbarna. Jätte mysigt ställe som ändå inte ligger jättlångt ifrån Västervik, det är en familj som äger fiket och som även bor ovanför i ett jätte mysigt hus med stor trädgård. Alla åt blåbärspaj med olika tillbehör men jag tog en kaffe till, man får själv välja en mugg som passar en själv och ingen är den andra lik. Jag åker gärna dit snart igen och man kan aldrig låta bli att fota blommorna i trädgården. Älskar det stället! Någon som varit där?


Midsommar

Hade ni en rolig midsommar? Vi hade roligt i Mickes stuga med trevliga människor och god mat, alltid roligt att träffa nya människor. Vi grillade kött med en vitlök/chili marinad som hade varit på i över ett dygn så det var ganska starkt och till hade vi färskpotatis, paprika, tomater och lök som vi värmde i ugnen i ett folie paket. Till efterrätt hade vi massor tårtor efter som det blev lite misförstånd men det gjorde ingen skada, när det är midsommarafton får man allt festa till det och äta en massa hehe. Imorgon ska vi åka och fika på Tovehult, ska bli mysigt kram!

Midsommar imorgon

Hej! Här regnar det för fullt ute och jag sitter hemma hos mamma framför tvn och dricker flaskcocacola och myser för fullt. Första veckan är avklarad på jobbet och idag hade jag riktigt roligt för dagen gick fort. Idag har jag blästrat, vägt påsar med fiber, dammat av trappor och målat maskiner för fullt. Vi åt god mat i resturangen och midsommartårta till eftermiddagsfikat. Imorgon är det midsommarafton och det ska bli riktigt roligt firande i Mickes stuga ute vid händelöp med grillat och fina vänner! Vad ska ni andra göra på missommar? Firar ni ens?

Hej på er! Jag har precis tagit en paus fr...

mms_img11700 (MMS)

Hej på er! Jag har precis tagit en paus från målandet en stund. Man är inte van att gå så mycket så på eftermiddagen blir det inte massor gjort diräkt. Annso sitter och målar på en maskin på bilden. Sista timmen brukar vi jobba ihop.


Minigolf

Idag blir det ett kort inlägg för nyss när jag skrivit klart en massa så försvann allt utan anledning så att jag fick skriva om allt igen.. Så jäkla tråkigt! Basse och jag drog en minigolf igår iaf och vi var riktigt dåliga båda två men det var ändå första gången vi spelar för iår. Imorgon ska vi åka till Västervik där jag ska vara och jobba i fyra veckor nu. Jag ska jobba på Slip naxos där de tillverkar slipskivor och jag ska vara i ett blandningsrum där man tillverkar själva slipmaterialet. Det ska bli ganska intressant och jag hoppas att man hinner bada och allt sånt med på kvällen.

Bröllop för Ida och Datte

Nu är Basses kusin Ida gift och det var väligt roligt och fint att få vara där. I fredags åkte vi till Södra vi och hjälpte Basses mamma med all bröllpsmat som skulle lagas, det skulle serveras smörgåstårtsbakelse till förätt med vitt vin och till huvudrätt fläskfilé med potatisbakelse och rotfrukter med rött vin, till efterrätt blev det en pannacotta med jordgubb och lime och här vitt vin till. Brölloppsfesten blev bra med tal, lekar och mingel men mest dans tror jag. Alkoholen flödade så vissa blev lite smått överberusade men det var en riktigt trevlig kväll med taxi hem på kvällen.

Hej nu har vi precis dragit upp våra kanot...

mms_img48546 (MMS)

Hej nu har vi precis dragit upp våra kanoter vid väg 40 och väntar på sjussen till kanoterna. Vädret har vatir perfekt förutom inatt när det regnade. Så jag rekomenderar att paddla i stångån! Ha en bra tisdag kramar


Söndag 12/11

Hej på er! Hur har ni börjat erat sommarlov? Mitt startar med ett bröllop i Vimmerby för Basses kusin och jag försöker ta många kort så ni kan få ta del av det också. Imorgon ska kompisgänget dra ut och paddla kanot i Stångån. Vi börjar någonstans vid Rumskulla och paddlar ner till Vimmerby, jag har inte så stor koll men vi ska ta med en karta. Det blir även en övernattning i tält och lite grillning. I min och Malins partykanot ska vi ha en ishink med öl och mitt älskade rosé vin som jag ska släpa på. Lägger nog upp ett mobilinlägg från kanoten kramar


Shopping

Nu är äntligen skolan slut och sommarlovet börjar! Jag vet inte hur det går på provet men många i vår klass hade tydligen blivit underkända sa våran lärare. Alla tyckte altså att tentan var vansinnigt svår, onödigt svår med frågor som inte har med läraryrket att göra knappt. Jag har ialafall tröst shoppat nu ifall jag inte blir godkänd.
Den här tofsen är från Indiska och kostade 25kr, jag köpte två och hängde på gardinen men man kan även sätta dem på väskan. Kopparna är med från Indiska och citron teét från Villiage. Det var gott men inte jätte mycket citron smak.

Mint chokladtårta

200g mörk choklad
200g margarin
3 ägg
2 1/2dl strösocker
3dl vetemjöl

Chokladglasyr:
25g margarin
1dl vispgrädde
20plattor after eight

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en form
Bryt chokladen i bitar och smällt tillsamans med matfettet i en kastrull på svag värme och rör om
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet, häll ner i formen.
Grädda i ugnen i 20 min. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan bli kall.
Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning och låt sedan blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren jämt över kakan och låt den stelna i kylskåpet.
Servera med skivade apelsiner.

(Receptet är hittat på ica.se)





Berget

Ena halvan av familjen kom till Linköping och hälsade på för ett tag sedan och det var riktigt trevligt. Vi åkte till Ikea och handlade lite först, mormor och morfar handlade saker till deras nya köksinredning och jag hittade en del fynd med. Sedan åkte vi vidare till mig och fikade på vitchoklad Pannacotta och egen gjord glass samt kaffe till från min Dolche Gusto. Vi promenerade upp till berget som jag pratade så mycket om, mamma tvivlade till och med på att det fanns ett tag. Dessa dagar är bra att se tillbaka på när man inte mår så bra i övrigt.

Jotex

Äntligen är det söndag och inte långt kvar till sommarlovet, doc så ska jag jobba en del men det blir bara roligt med erfarenhet och lite extra klirr i kassan. Kanske att man ska beställa lite från Jotex eller någon annan inredningssida. Vad tycker ni om den här kudden som kostar 90 kr och har ett fint blommönster, jag tittade på den innan jag fastnade för mina soffkuddar från H&M home. Den här vattenkannan funkar bra som inredningsdetalj så man behöver inte ställa in den i något skåp när man vattnat. Den kostar 249 kr iaf, nu måste jag ner i tvättstugan, kram!


Nunc

Lite shopping från Nunk som jag har kollat in på hemsidan är detta nedan. Igår var jag på stan med Malin och bilder från det jag fick med mig hem kommer upp på bloggen nästa vecka när jag hunnit lägga in bilderna i datorn.
Men från Nunc altså är dessa gästtvålar i en skål, just att lägga upp dem såhär som prydnad fick jag verkligen ett öga för. Sedan bilden som jag på något sätt fastnade för. Lite inspiration är det med ljuset som står snett och hyllan på hjul. Verkligen fint och det kallar jag för lite slarvig ordning för det är ju det ser ut, ha en bra helg kramar!

Inredning till sommaren

Jag är riktigt sugen på att lägga till någon snygg pryl till hemmet men det får inte blir för mycket så att det ser stökigt ut. Är det någon som sett den här tavlan från Ikea? 39 kr för rosentavlan men jag hittade den inte när jag var där förra helgen. Det är ju verkligen jätte bra pris så jag förstår om den redan tagit slut, jag har bara sett den på nätet.
Från Sagaform har jag också spanat in en söt sommarsak, nämligen dessa portionsformar. Nu vet jag inte hur stora de är men någon snygg portionsskål skulle jag behöva eftersom jag bakar en hel del nu exempelvis pannacotta.

Tenta avklarad

Då är äntligen den sista tentan avklarad inför sommaren och mitt sommarlov börjar den nionde Juni. Nu har vi inte så mycket att göra förutom ett fördjupningsarbete som vi nästan är klara med, ska bara snygga till och lägga till en litteraturlista och invänta nästa torsdag då oponeringen är. På tentan vet jag inte alls hur det gick för jätte bra kändes det inte men jag hoppas på det bästa. Igår bakade jag en choklad tårta som vi ska fika på senare, det förtjänar vi efter ca 1,5 timmes promenad runt ån, tanneforsvägen och stan. Vad gör ni i solen idag?

RSS 2.0