Äldre böcker

Hej på er! Så trött jag har varit idag men börjar piggna till lite, jag ska snart till stan och göra lite ärenden och har just pluggat en del. Klockan 8.00 idag hade vi information om det nya temat humanistiskt/samhällskunskap som inte verkar vidare kul. Jag ska fråga ut Alexandra sedan eftersom hon hade det förra veckan, så tråkigt det kommer bli!
Jag har sett en del bilder på äldre böcker och hur snyggt det kan se ut när det står i bokhyllan. Äldre böcker som man kan läsa fortfarande menar jag, allt från sagor till romaner. Finns mycket på myrornas om du är intresserad!

Söndags häng

Då sitter man här och väntar på att killarna ska sluta spela Fifa och sätta på tvn istället. Är så sugen på salta pinnar och överväger nästan att gå och köpa i kiosken mitt över gatan. Igår var vi hos Anton och Malin vilket blev en trevlig kväll, en svalkande promenad hem igen för att möta sin skönhetssömn. Det var väl vad som hände igår så nu vet ni det. Har ni föresten provat att pynta med citron någongång? jag fick iden från Allt i hemmet där de skrev om allt man kan göra med citroner. Saft, pynta med det, perfekt till bakning och matlagning och mycket mer. Ha en bra söndag!

Vardagsrum från Englesson

Vilken vardagsrum gillar ni bäst? Båda två är väldigt ljusa och öppna vilket jag gillar, jag har också börjat tycka om färger som grå och brun som jag inte gillat förut. Prydligheten gör mycket och man får tänka sig när det har gått ett par månader och det inte är lika iordning längre. Puffar är riktigt snygga om man har plats för det och på Lager house igår såg jag en väldigt vacker och färgglad puff, så gå dit om ni vill ha tag i en söt puff att sitta på.
Idag ska vi på krogen och förfest hos Anton och Malin, kommer bli så kul så kanske att vi ses i linköping inatt.

Äppelkaka med citron och kardemumma (8 bitar)

125g smör
1 1/2dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
2 ägg
2 1/2dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Fyllning och garnering:
ca 3 äpplen
1 tsk kardemumma
1 msk strösocker

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form men djupa kanter med smör.
smält smöret och låt det svalna och rör ner det med socker, vaniljsocker och citronskal.
Tillsätt ägg och rör noga ner den för sedan är det dags att ha i mjölet, bakpulver och mjölken.
Häll i smeten i formen, skär äpplena i klyftor.
Stick ner äpplena tätt i smeten och häll över kardemumma blandat med sockret.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35 min, servera sedan kakan ljummen med exempelvis grädde.

Jag provade kakan med glass men föredrog grädde mer, för synens skull pudrade jag över lite vaniljsocker. Mjölet går alldeles utmärkt att byta ut mot glutenfritt mjöl. Lycka till och bjud på den smaskiga kakan!




Torsdag

Ingen helt vanlig torsdag för idag kom pappa, Robert och Annso för att hämta mig i skolan. Jag blev faktiskt förvånad att de ens hittade dit, Annso övningskörde hela vägen så snart blir det väl uppkörning. Fan då får vi kriga om vem som ska köra bilen :P.  Vi åkte till gamla Linköping och gick sedan till vallagård och klappade på djuren, det var hästar, kaniner, getter, höns, marsvin och hönor. Hoppas jag inte glömde någon. Jag bjöd på käk hos mig med soppa och efterrätt som ni får receptet på imorgon. Jag hämtade ut mina H&M saker men allt var för stort så de ska bytas.


Mitt i veckan

Nu har vi kommit till lilllördag mitt i veckan och det ska bli så jäkla skönt med helg! Imorgon kommer syrran och Robert hit, även pappa men han ska inte sova över. I helgen ska vi shoppa på Ikano (fashion friday) och ut på krogen. På hyllan här under står parfym flaskor från Ikea, 3 stycken för 99 kr och den lilla rosa parfymen från Oriflame, samlar på sådana flaskor nu! Vi har också vårt mini utkiksberg ett kvarter bort där vi brukar mysa, titta ut och dricka varm choklad. Sista av dagens bilder är från alla hjärtans dag när jag blev överaskad av Basse <3.

Beställt

Hej måndag! Igår beställde jag en del från H&M eftersom jag inte vill vara sämre än min syster och mamma på att shoppa ;). Allt det här kostade ca 200 kr och det ska bli roligt att se när det dyker upp en liten låda vid mataffären
Klänningen kostade 49 kr och och samma med linnet, det mesta är tänkt till sommaren och det är ändå enkla plagg som är lätta att macha med. Jag hoppas inte den svarta kiolen är för kort för jag hade tänkt att dra upp den till en midje kjol, eftersom den är töjbar i midjan är det nog bra passform och passar på olika sätt.

Jaha då var man tillbaka igen

Tillbaka till Linköping igen och Basses föräldrar har precis varit här och käkat Basses goda mat (det är faktiskt en kille med kock skills jag har lyckats få tag på)! Därför kommer ett snabbrecept på hans löksås till den här maträtten:
Inredienser: 1 skvätt vatten, 2 dl grädde, lite maizenaredning som är brun och 4 shalottenlökar samt salt och peppar. Sedan har vi den smaskiga såsen som verkar väldigt lätt att laga.
Som bästa citaten från filmen "I rymmden finns inga kännslor": Kärlek är som sås, det tar tid ;)

Godmorgon på er! Inatt sov jag riktigt bra...

Godmorgon på er! Inatt sov jag riktigt bra i mammas soffa och vaknade bara två gånger. Ena gången stod pettson, altså katten och tittade på mig men sedan tröttnade han och sprang iväg för att tugga på en blomma. Andra gången jag vaknade stod mamma och tittade så då gick jag upp vid halv nio. Vi ska snart gå ut och kolla in lite secund hand. Vart handlar ni bäst begagnat? Och vad köper ni?


Hej nu får ni ett inlägg från tåget! Jag ä...

Hej nu får ni ett inlägg från tåget! Jag är påväg till Västervik med kustpilen. Bara resan dit är fin med mycket vatten, åar och betande djur. Ikväll trodde jag att det skulle bli bowling och mat men familjen ändrar sig snabbt så nu ska pappa, syster och jag ut och äta vilket kommer bli minst lika bra! Ha en super bra helg för det ska jag ha. ;-)


Vanlig onsdag

Hej jag glömmde såklart att berätta vad min darling gjorde för mig på Allahjärtansdag. Dagen började närma sig slutet men när jag kom hem från träningen så var ett varmt bad fixat och massor! Av värmeljus som var formade till hjärtan på golvet, En stor vas med rosor och en choklad ask samt ett glas vin. Vill alltid vara med dig fina älskling!
Min nya mobil som jag är smått beroende av finns här på bild och jag har märkt att många i skolan har likadana eller liknande. Denna knut med rosett hade jag förra veckan och den idén fick jag av det bruna sidenbandet i garderoben.

Alla hjärtansdag

Så idag är det altså Alla hjärtans dag och jag undrar hur mycket ni går in för den dagen? vad gör ni för speciellt?
Både Basse och jag börjar tio idag så mysigt att kunna gå upp tillsamans, Basse fick desutom frukost på sängen och gelehjärtan <3. Jag hoppas att ni såg solsidan igår, så bra som vanligt haha! Fredde som fick veta att han hade hemoröjder och blev undersökt i en bil på en parkeringsplats, det var desutom han som skrev avsnittet och fick inspiration från när han blev undersökt för halsont på en parkeringsplats, lite skillnad men otroligt roligt.

Söndag

Hej alla bloggfantaster! Igår var det bara en sådan jätte bra dag, det mesta gick vägen och var roligt. Jag och Basse åkte till Ikano köpcenter efter en lång skön förmiddag med mycket vila, först var vi på Onoff och skulle lämna in min mobil men det var ingen idé eftersom det kostar 500 kr att skicka iväg den oavsätt om den inte går att laga. Eftersom jag hatar Onoff så gick jag till Telenor och beställde en ny mobil gratis med surf, xperia x8 så nu är jag nöjd! Bilderna idag säger inte så mycket om inlägget men jag är glad så då blir det mycket färg, me like!

Hur man gör en vacker flaska att ge bort i present

1. Här använde jag mig av present papper och ett vanligt papperaark för att det ska bli lite stadigare. Mät ut så att presentpappret blir lite större än ditt A4 ark. Lägg flaskan du ska använda på pappret och måtta så att pappret räcker över drygt halva flaskbotten. Papprets höjd ska motsvara flaskans höjd från botten till flaskhals, (A4 brukar räcka).
2. Vik in en kant 1 cm som ska löpa längs flaskans botten och upp längs sidan. Det är bra att sätta en liten tejp där du ska börja rulla så att pappret hålls spänt. Jag kommer i punkt 3 beskriva en bård som är högs upp runt flaskhalsen men den har inte jag med på min visnings bild. Gör den om du känner för det, blir en snygg kant.
3. Vik in en kant som ska bli bården upptill, först en centimeter och sedan en centimeter till. Det ska göra så att ditt pappersark altså den vita kanten syns.
4. Rulla nu in flaskan och glöm inte att fixera pappret mot flaskans glas så att den sitter fast när du ska rulla.
5. Vik sedan pappret i botten som ekrar i ett cykelhjul.
6. Dekorera med snören, pärlband, handskriva lappar och matcha fär och pynt. Nu har du en vacker flaska att ge bort till någon!

Lästips

Storlek 37 av Denise Rudberg: Singeltjejen Loura har ett attraktivt jobb inom musikbranshen, hon är ytterst medveten om sitt utseende och hon älskar Stockholms uteliv. Men bakom fasaden är Loura en rotlös själ, som ständigt slits mellan vardagen i Sverige och sin förmögna familj i New York. (tycker jag alla borde läsa!)
Samtidigt som jag läser bocketböcker så gillar jag såklart inredningstidningar som ex Allt i hemmet. Just för att dem visar så bra tips och såklart behövs inte en stor villa för att genomföra det. Nu ska jag snart till stan och leta tyg :).

Hårfärgning

Ibland måste man göra det och jag tror att fler gör det än de som inte gör det, Färgar håret såklart! Medans vi såg på solsidan så kletade Malin i färgen i mitt hår, låt verka i 20 min och kleta i resten, sedan klart. Känns mycket snyggare och fräshare nu när våren börjar trilla ner till jorden. Men färgen är blond, blondare än innan eftersom innan känndes det lite ask tråkigt sådär. Min syster sa att jag skulle visa en bild så det är väl bäst jag gör det och det blir en före och en efter bild. Kanske inte syns jätte bra för kvaliten på bilderna är inte den bästa kramar. (överst är nu).

Mysfrukost i helgen

Så var man tillbaka vid ruta ett.. Ännu en måndag med gå upp tidigt, rusa till bussen/skolan och träning på kvällen. Jag tycker om måndag ibland och särskillt nu när vädret verkar så vackert och friskt ute.
I helgen så har vi tagit oss tid till att sova länge och sedan gå upp och sitta länge och äta mysfrukost. På lördagen så stack vi iväg när vi vaknat och köpte baguetter och smör som vi satt och knaprade tillsamans med ett kokt ägg och en kopp te. På Ica hittade jag även den här blomman för 29 kr. Gillar den för att den är både lila, gul och vit kramar.

Tjej kväll

Hej alla glada och ni som är bakis! Jag tillhör nog lite den sista gruppen idag för igår hade vi tjej kväll hos Malin och tyvärr hade jag ingen kamera med mig så det blev inga foton. Ni måste hålla med om att det är riktigt skönt ibland att bara ses tjejer och skvallra av er och fråga ut varandra roliga saker som man inte visste om den personen. Det bästa av allt är också att man vet att det man säger stannar i säkert förvar, håller ni inte med?
Basse ville att jag skulle lägga ut den här goda matbilden som han skapade i onsdags, väldigt gott och lite lyxigt.

Tacofylld paprika med majs (4pers)

600g nötfärs
1 msk matolja
40g taco kryddmix
två paprikor
1 1/2 dl riven ost
4 majskolvar
2 avokado
1 rödlök
4 tomater
gräddfil
tortillachips



Sätt ugnen på 175 grader. Bryn färsen i oljan, tillsätt kryddmixen.
Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med den kupiga sidan ner i en ugnssäker form.
Fyll dem med färsen och strö över osten, sätt in formen i ugnen 15-20 min.
Gör iordning majskolvarna och koka sedan i saltat vatten.
Koka dem i ca 10 min sedan dags för avokadon, dela och ta bort kärnan samt tärna den.
Skala och hacka löken, tärna tomaterna.
Blanda alla grönsakerna till en sallad och servera sedan med paprika, majskolvar, sallad, gräddfil, tortillachips och gärna en salsa sås.




Fredagsmys

Hej alla bloggläsare! Vad ska ni göra den här fredagen? Ska bli så skönt nu med en ledig helg och för min del inleds fredagen med ett Aerobic pass och sedan ska jag och Basse ut och äta en god middag på Hamlet (Engelsk pub i Linköping.) Egentligen hade jag tänkt lägga ut ett gott recept idag på bloggen men kameran behövde laddas lite så det blir detta istället. Min nyinköpta väska från Gina 249kr, liten och smidig för en sväng på stan. Det här (bild 2) fixade jag med några olika ramar hemifrån och de som dem har gemensamt är fruktbilderna från Ikea! vår vår vår.

Onsdag

Hej på er! Halva veckan har redan gått och de gick väldigt fort måste jag säga. Idag ska jag vara i skolan från 10.00 till 17.00, det var länge sedan jag behövde vara där så länge men vi ska iaf komma igång med grupparbetet idag. När jag kommer hem så hoppas jag på att maten redan är klar så ja kan äta och fort hoppa i träningskläderna för Core ikväll.
Den här hyllan här under är från Ikea 49 kr, och är egentligen ett cd/dvd ställ men passar även bra till mina pocketböcker! Bara man har en idé i huvudet och går in på Ikea så ordnar sig allt :) Ha en bra dag!

RSS 2.0