Kräftskiva

Ett inlägg om vår kräftskiva som vi hade här för ett tag sedan. I en etta med sju personer som skulle äta och leka lekar, de fungerade bara bra. Vi dukade upp med långbord i vardagsrummet och visst var det trångt men det gick bra. Det blev knytkalas och alla som ville äta kräftor tog med. Förrätten bestod av smördegsinbakad fetaost och oliv knyten och tandpetare med ost, skinka och oliver. Huvudrätten bestod av skinka och broccolipaj, kycklingsallad, ugnsmackor och kräftor. Till efterrätt blev blev det blåbärspaj och glass samt kaffe, haha snacka om att bli mätt!

Rosa socker

För ett tag sedan så gav jag mig på att göra rosa socker som jag läste om i min pyssel delux bok som jag fick av Basse i julklapp. Den kommer väl till användning och jag har gjort allt från praliner till små paket askar.
När man gör rosa sockrer så tar man bara lite hallon och mixar eller mosar med en sked funkar också. Du kan även ta andra bär men det får inte vara kärnor i. Blanda iaf hallonen med mycket socker så det blir rosa och inga klumpar! Lägg in i ugnen i en form i 75 grader i 15 min så att de blir lite rostade, ta ut då och då för att mosa ner klumpar.

Fredag

Hej på er! Idag blir det en outfit bild på en poncho som jag köpte på GKs för ungefär 100kr. Det sköna är att det är så lätt att dra på sig den och att man även kan använda den som en filt i soffan, väldigt mysig och stickad!
Jag bjuder också på en bild som jag glömt att lägga upp förut på Annso och pappa när de var påväg hem igen från mig. jag stod på balkången när dem susade förbi nedanför, tyvärr har det inte blivit så mycket åkande för min del i sommar. Vad hittar ni på i helgen? Jag ska iväg till träningen för ett medel pass och sedan får vi se vad som händer!

Rörstrand

Presenttips från Rörstand finns det gott om och om ni har någon vän som fyller år om ett tag så är det perfekt att shoppa här. Present ask med godsaker och fina färger som ingen kan motstå, om man inte vill beställa så går det även att pyssla ihop en liknande själv. Hemagjorda praliner eller badkulor att lyxa till dagen med.
Det finns även den här flaskhållaren för 549kr så att man slipper märken på bordet efter flaskan, ser också bättre ut. På fredag börjar jag skolan men för att inte tänka på det så ska jag Yoga ikväll på friskis och svettis. kramar

Skor från H&M

Häromdagen var jag och hämtade ut mina skor som jag beställt från H&M för ett tag sedan. Malin och jag var i butiken och såg skorna, bara tre par stod det i butiken och vi båda blev förälskade och beställde från nätet. Jag tänkte inte köpa dem först men dagen efter fick jag 10% rabatt hem i brevlådan och kunde inte låta bli. De passade perfekt så snart när det blivit lite mer höstigt ute så ska jag börja använda dem! Något att längta till blir det men annars är hösten väldigt mysig, det är bara snön som jag inte gillar! Ikväll kommer Alexandra och fikar :)

Pannacotta med choklad

2dl vispgrädde
2msk socker
100g mjölkchoklad
1 gelatinblad

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i en skål med vatten i fem min
Koka under tiden upp grädde och socker
Ta upp gelatinbladet och krama ur vattnet, lägg sedan ner det i den varma grädden så att bladet smälter
Hacka chokladen och lägg i en bunke, häll sedan över den varma gräddblandningen
Rör om väl och sedan häll upp det i fyra koppar eller glas
Ställ kallt i kylen i ca tre timmar eller över natten så att den hinner stelna. Servera med färsk frukt ex hallon.







Sex and the city

Nu har jag sett klart alla sesånger av Sex and the city som jag lånade av malin. Alla sex bara försvann på ett par veckor och jag vet att jag kommer sakna min nya rutin, då menar jag gå upp strax efter nio och göra frukost (rostade mackor, smootie och en kopp te) sedan sätta mig bekvämt i soffan och dra igång en ny dvd skiva. Fyra avsnitt rullar förbi varje morgon men nu är det slut med det och sista avsnittet var verkligen sorgligt och lyckligt. På bilden är korgen med badsaker som jag köpte på GKs men jag har fyllt på med egna saker för att fylla ut den.

Hemtex

På den här måndagen bjuds det lite inspiration från Hemtex och själva inspirationen tycker jag kommer från alla färger. Hösten kommer dröja iår har jag hört så än kan vi samla på sommar färger men ändå sitter jag i soffan med en ny kofta från GKs även fast det inte är kallt. Idag måndag ser jag på sex and the city, pluggar, kanske joggar en sväng senare om jag orkar och i eftermiddag ska jag möta brudarna på stan för en fika. Helt perfekt dag enligt mig förutom plugget, veckorna närmar sig tyvärr min tenta så det är lika bra man börjar att plugga få timmar per dag.

Pyssel

När man inte har något för sig så är det alltid roligt att pyssla lite, bara små saker som går fort är min grej ;). Tålamod för att vika små kartånger och sådant är inte! min grej och jag har försökt men det slutar med att det är Basse som sitter och viker och jag som sitter och surar på en stol mitt emot för att det inte funkar. Den här gången köpte jag en fin glasburk från Ikea som kostade runt 30kr och lade i massor med värmeljus samt skrev den lilla skylten ifall någon är blind och inte ser vad det är i haha. Nej men skylten passar där som det lilla extra.

Yoga

Hej på er! Nu om ett tag ska jag cykla bort till träningen men det regnar en massa så det känns inte jätte roligt. Jag kan inte fuska nu och ta bilen när min cykel blev fixad igår, jag lämnade in den till Majeldens cykel här nedanför så nu har den ett helt nytt bakdäck och slang. Jag är fortfarande så irriterad på folk som snor cyklar! Min lilla röda som var jätte bra blev kidnappad för några veckor sedan.. Ska ni ha någon kräftskiva iår? Vi ska ha en här hemma med vännerna på lördag och det ser jag fram emot. Mitt nya halsband på bilden är från Glitter, kramar

Mona Svard

Nu i sommar har jag inte bloggat så mycket om inredning men nu till hösten kommer genast suget tillbaka. Hösten är inte här än tack och lov men det är nu jag har mer tid till att gå runt i butikerna och kolla runt, det är bara min ekonomi som skriker nej du borde inte;). Från Mona Svards hemsida har jag tittat på brickor som den här sommriga med blåbär eller den andra skärbrädan med blommotiv. Man kan även måla sitt eget motiv om man är duktig och har en skärbräda i trä. Sådana småsaker livar upp på något sett och det blir lite mer intressant att skära löken.

Torsdag

Då har jag avslutat min torsdag som har varit rolig och jag har hunnit med ganska mycket ändå, bara en månad kvar tills min skräck tenta. Jag gick upp och pluggade ett tag innan jag gick ner till parken för att sola och träffa vännerna, hann precis hem igen och diska innan jag sprang iväg till träningen. Försöker komma igång nu så den här veckan har jag kört Afrodans, yoga på friskis plus lite styrketräning hemma med min app i mobilen. Basse lagade en god middag (smördegsinbakad oxfilé, bakpotatis och lök sås). Han måste ju bevisa att han har jobbat som kock i sommar ;)

Roligt från Designtorget

Har alla det lika varmt som mig idag? Inte roligt alls att sitta inne och plugga till en omtenta.. Jag ska visa två saker som jag skulle kunna beställa hem från Designtorget. På hemsidan hittade jag en del fint men mest roliga saker att ha och visa vännerna. Den här lilla grillkrukan som ser ut som en blomkruka var söt, bara att ta av locket och börja grilla. Den här kabelhållaren för 85 kr är jag lite tveksam till. Jag tycker att sladdar är väldigt fula att ha liggandes genom lägenheten och då är frågan om man gör något fint av sladden eller om den bara syns mer. Vad tror ni?

Pinnarps camping

Hej! Jag gick igenom mina bilder nyss och kom på att jag inte bloggat om Pinnarps camping än, den ligger utanför Kisa och jag var där i fyra dagar med mamma, syster och boysen. Jag plockar fram några mysiga bilder och visar er. Allt var bra förutom toaletterna som var ganska skräpiga och jag mådde lite illa av att borsta tänderna där haha. En dag så hyrde vi en båt för att åka ut och fiska men efter många timmar så rodde vi tillbaka utan fisk. Mamma Annso och jag åkte även iväg för att rida turridning på Nordsvenskar, jätte härligt och fint väder. Min häst var doc hungrig..

RSS 2.0