Vårig fredag

En ganska skön fredag som började ordentligt klockan 08.00 på H&Ms vip frukostmorgon. Jag gick dit med Alexandra och trodde innan att hur ska jag orka shoppa såhär tidigt, men det var verkligen inga problem. Två timmar gick fort och någon frukost hann vi inte ens med. När jag cyklade hemåt var jag 550 kr fattigare men då hade jag ändå fått 20% på köpet. Riktigt glad över nya klänningar, hårfärg, en tröja och en brun utan sol samt skor!
Nu ska jag och Basse snart se nyaste Harry Potter och kanske ta en kaka till. Ha en bra helg!

Tre rätter för LCHF

Som förrätt har jag gjort en turkiskyoghurt och fetaostdipp som bara är ihopmixad med lite gräslök över, till det gjorde jag rotfruktschips. Olika rotfrukter som man skär väldigt tunt och sprider ut på en plåt och har i ugnen samt gurkstavar. Huvudrätten består av fläskfilé som ligger i en sås med grädde, sambal olek, salami, bacon och soltorkade tomater samt kryddor. Till det serveras broccoli och en grönsallad med avokado och fetaost. Efterrätten blev en sockerfri chokladmousse toppad med nötter, grädde och hallon och en latte till. Detta bjöd jag min kära mamma på  då hon fick ett presentkort av mig i julklapp med tre rätter och vin hemma hos mig. Kramar!


Ekerö möbler

Hej på er och till en ny vecka! Klockan 09.00 kommer min hemtenta in i mailen så då är det bara att sätta igång, jag har en vecka på mig så det är gott om tid. Jag hade tänkt att träna i eftermiddag men jag får se hur det känns i kroppen just då. Basse och jag sprang 6.6km igår och idag känns min kropp stel och lite trasig eftersom jag började med att snubbla på en asfaltskant.. Träningsverk svider i rygg och ben men nästa gång kanske det känns bättre efteråt. Det jag skulle behöva är att ta ett bad från Ekerö, stilen kommer från den samiska hantverkstraditionen.

Kattvakt

Hej alla fredagsälskare! Det är så skönt att vakna när det är soligt ute och lika ljust inne som ute. Jag sitter i soffan med min kopp te och tittar på vakna med the voice och ska snart göra mig iordning för en dag med hemma plugg. Idag kommer Alexandra för att hämta sin lilla kissekatt som varit här i över en vecka nu och hårat ner, men vi kommer såklart att sakna han och hans små ljud. Ikväll blir det träning och sedan tjejkväll med Stella och Malin, ska bli skönt att komma bort från skolböckerna lite för på måndag skickas hemtentan ut så då blir det mycket. Kramar

Ikea

Hej! Idag ser det ut att bli en riktigt solig dag och det är efterlängtat. Lite tråkigt att jag ska sitta inne och plugga halva dagen innan jag cyklar till skolan. Ikväll blir det iallafall ett skivstångspass på friskis och svettis innan dagen tar slut. Men nu var det Ikea som jag skulle snacka om. Och även undra vart ni får eran inspiration till olika pyssel eller inredning ifrån? Som ni vet så bor jag i en etta och då krävs mycket smarta lösningar. Mitt senaste köp var en vit sängkappa som är bra för att dölja lådorna som står på hjul under sängen. Man ska följa drömmar oavsett storlek på lägenheten.

Granit

Hej på er! Idag har allt gått i ett här hemma med träning, disken och tvätten. Tur att jag bara har en sak till att göra ikväll och det är en timmes plugg till grammatiktentan. Om någon av er precis som jag har en stökig garderob kan det vara bra med olika förvaringslösningar och lite tips har jag hittat från Granit. Det ska både va snygg och rymma en massa skräp. Det finns hjälp för att hålla koll på aktiviteter, småprylar, papper och nycklar. Använd bara smarta fack och snygga lådor eller häng upp något med en klämma. Här är saker som jag skulle behöva i min garderob.

Fest bilder

I ett fredagsinlägg som det här passar det bra att jag kastar upp lite bilder från födelsedagsfesten. Tyvärr glömde jag bort kameran när gästerna kommit, fullt upp ändå med lekar och sång och ätande av tårtan. Det fina halsbandet fick jag av Basse innan som jag hade på mig. Någon vecka innan hade jag spanat in det på guldfynd, älskar bling bling. I tårtan bytte jag ut lite ingredienser så att alla skulle kunna äta den. Glutenmjöl, lite rivna morötter och citron i och istället för grädde är det philadelphiaost över. Övriga presenter fick jag av mina fina vänner, jätte rolig kväll!!

Ljusholmens ljus

På ljusholmens ljus kan du klicka in dig på "ditt eget café" och där finns olika kaffe recept. En som lät väldigt god tyckte jag var Hot Mocca. Det blir roligare att göra kaffe och godare att dricka så prova gärna. Här är receptet:

2 msk socker
2 msk kakao
2 koppar nybryggt starkt kaffe
2 koppar varm mjölk
2 msk vanillinsocker
Marshmallows

Blanda socker och kakao med nybryggt starkt kaffe. Häll i varm mjölk och söta med vanillinsocker. Servera i kaffekoppar som toppas med marshmallows. Pudra över kakao.

Bilder från födelsedag

Förra helgen när jag var i Västervik så blev jag firad av familjen och tänkte att jag skulle visa en del av vad jag fick i present. På förmiddagen bakade jag en liten kaka (sotarmurra) som är väldigt enkel att göra och smakade bra till glass. Jag mötte upp pappa på stan och gick och köpte ett par nya gympa skor, fick även halsbandet av honom. Den jättefina spegeln sitter nu i hallen. Precis sådan chabby chic stil som jag tycker om. Jag fick även den snygga smyckelådan, fröpåsar och en tavla. Fröna ska jag börja sätta i miniväxthuset i april. Väldigt nöjd över den dagen!

Fredagsmys

Äntligen är det fredag och början på helgen. Min helg kommer bestå av födelsedagsfest, smaskande på bullar som jag bakade förra veckan och en del plugg och träning. Grammatik tentan gick inte så bra så nu ska jag börja plugga på den igen. Blir riktigt deppad och trött när jag tänker på det. Jag dränker sorgerna med träning och går och kör ett skivstång/intervall pass ikväll och yoga i morgon förmiddag. Hur brukar ni andra som pluggar lägga upp erat tenta plugg på bästa sätt? Ha en bra helg så hoppas vi på att få tillbaka våren, har till och med köpt en ny jacka idag!

Födelsedag

Och idag blev jag genast ett år äldre när jag fyllde 21. På morgonen kl 06.00 kom Basse in med frukost på sängen och såg ganska trött ut. Min älskling hade fixat mackor, yogurt och en klase vindruvor på en fin bricka. Det blev en lång dag på praktiken eftersom vi hade planering som började 15.30. När jag kom hem igen så luktade det mat i hela trapphuset och Basse hade lagat plankstek och hällt upp rött vin. Jag fick ett jättefint silverhalsband som jag ska ha på mig i helgen. Bilderna är från festen hos Rebeca som jag glömt att blogga om. Riktigt rolig tjejkväll!

Pyssel

Häromdagen åkte jag och köpte pyssel på hobbybutiken i Tannefors. Det finns så mycket fint som jag vill köpa men som jag inte vet vad jag ska göra med. Derför har jag lagt till lite nya pysselbloggar på bloglovin. Jag gjorde en annorlunda form av drömfångare som hänger vid vinddraget i fönstret. Ta en fiskelina och trä på flirtkulor, pärlor och metallhjärtan som jag lindade en guldig pipränsare om. Fäst tråden då och då så föremålen får en lite flygande känsla. Jag tyckte att den blev gullig av ljusa pärlor som hör våren till.

Tåget rullar mot Västervik

Snart ska jag börja åka ner till stationen för att sedan ta tåget till Västervik där jag ska tillbringa helgen.  Just nu är jag så trött i kroppen efter ett medel/styrke pass och så den jobbiga disken. På något sätt spänner jag alltid magen så mycket när jag diskar, bara för att ta i så smutsen försvinner gissar jag haha bra träning. Nu har jag bara en sista sesång kvar av Gossip girl och jag vill inte åka ifrån det, någon mer som tittar/har tittat? Ni får en bild av ett vardagsrum från Englesson medans jag är borta. Ha en super skön och solig helg så hörs vi nästa vecka!


RSS 2.0