Träning

Nu är träningen igång sedan ett tag tillbaka och jag försöker bli mer tränad med hjälp av olika pass på friskis och svettis och vardagsmotion med cykling och promenader. En vanlig vecka kan se ut såhär för mig:
M: step up. T: skivstång. O: vila. T: vila. F: aerobic. L:yoga. S: vila
Plugget tar mycket tid men såklart skulle jag vilja motionera mer. Soliga dagar är som gjorde för promenader eller en cykeltur runt eklandskapet, man får passa på när värmen finns kvar.

Mummel och mera

Hej på er! Jag har inte visat de nya spelet som jag hittade på Erikshjälpen i Vimmerby nu i sommar. Det heter Mummel och går ut på bla. att veta/gissa skillnaden på vad som är ett riktigt citat eller replik och vilka som dina kompisar har hittat på av en känd person. Jätte svårt men roligt att hitta på själv, spännande med att se vem som vinner. Imorgon för att byta ämne så ska Basse och jag titta på en lägenhet (tvåa) som ligger på Prästbollsgatan och i slutet av veckan måste vi bestämma om vi vill flytta in i den i december eller om vi vill bo kvar i vår plutt..

Äpplekaka

NU har jag testat lite olika recept på äpplekaka och den här får bäst i test av mig med vaniljsås till!

200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
finrivet skal och saft från 1/2 citron

fyllning:
2 dl vatten
1 dl strösocker
1 bit kanelstång (fungerar lika bra med vanlig kanel i burk)
finrivet skal och saft från 1/2 citron
3-4 klyftade äpplen

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Börja koka upp fyllningen i en kastrull, låt äpplena bli mjuka och låt svalna i lagen.
Sila bort lagen och ta bort kanelstången. Rör smör och socker poröst, tillsätt sedan äggen och övriga ingredienser. Häll smeten i en smörad och bröad form. Lägg ner äpplebitarna i ett fint mönster.
Grädda i nedre delen av ugnen i 50 - 60 min. Låt svalna, lägg upp på ett fat och pudra över lite florsocker.
Servera med vaniljsås.




En kort vecka

Nu är min skolvecka slut, eller igår egentligen eftersom jag har varit hemma idag. Textilverkstaden som jag skulle ha blev inställd så jag har suttit hemma och bara läst och läst. Som pause i läsandet cyklade Basse och jag till Ekholmens centrum och handlade lite mat samt alkohol till helgens kravall. På lördag ska vi till universitetet för att gå på utedisco med fina vänner och innan dess förfest hos Alexandra. Nu är jag verkligen igång igen i studentvardagen med plugg, träning och festande! Härligt!

Första skoldagen

Idag börjar jag min första skoldag på Campus i Norrköping och känner mig lite pirrig. Tredje året altså av fyra på universitetet så läraryrket närmar sig. Min skoldag håller på från 13.00 - 17.00 och det gör faktiskt inget att jag får åka 45 min bussresa för att komma dit, inte idag iaf när vädret är så tråkigt.
Mitt bästa sommarköp den här sommaren är min fina cykel Yosemite three speed från Biltema som jag cyklat runt på vid varje lediga tillfälle sedan jag köpte den. Förra veckan tog Basse och jag en mils tur runt eklandskapet.

Grattis mamma på födelsedagen

Idag är vi i torpet för att fira älskade mammas födelsedag! Vi firar också att mormor och morfar har varit gifta i 50 år! Försök slå den siffran ni. Jag tror att det blir lite grillning och lite paket och fika här idag så bilder från dagen får jag lägga upp senare.

En bit av skogen flyttar in

På promenad häromdagen gick jag förbi skogen som ligger bortanför vår lägenhet. Tanken var att jag skulle hitta en fin snirklig pinne att ha i en vas för det hade jag sett en fin bild på. Min pinne var mindre snirklig så jag kompletterade med lite bärkvistar. När jag kom hem vill jag heller inte ha den inomhus ifall massa kryp skulle lockas till den, så nu är den på balkongen. Inte så speciellt och bra som jag tänkt från början men nu står iaf pinnen där :P. Snart börjar plugget så jag försöker komma in i de gamla rutinerna med träning och mindre sovmorgon.

Kräftskiva

I lördags var vi på kräftskiva i Tranås som Rebeca och hennes vän hade ordnat. Jättefina partytält var uppsatta och det var riktigt trevligt att lära känna lite nya människor. De ända som vi kände sedan innan var ju Rebeca och Hampus så ungefär 20 nya personer har jag säkert träffat nu. Alla hade med sig något var och eftersom vi var så många blev det väldigt mycket mat! Efter maten och snapsvisorna spelade vi ett musikquiz där alla blev indelade i olika lag. Efter festen så drog alla vidare till krogen och sov det gjorde Basse och jag hemma hos Jessica.

Minigolf

Minigolf hör sommaren till och här har vi spelar med Basses föräldrar. Som vanligt i golf går det inte så bra för mig men grattis till Staffan som vann. Till nästa år kanske jag borde träna upp mig och odla en golfbana hemma i lägenheten som jag kan träna på. Eller så är det bara att inse, minigolf är inte min grej. Nu är det inte långt kvar på sommarlovet och den 20/8 börjar jag i Norrköping att plugga till förskolelärare. Halva högskolebiten är över och dags för andra halvan, två år kvar. Tur att jag förhoppningsvis kommer i en bra klass med Rebeca och Suzann!

Lådan

Ett sommarprojekt som Basse och jag satte igång med var den här lådan. Vi hittade några bra träbitar som Basse sågade till och jag filade lena. Sedan spikade Basse ihop dem som en låda med fyra fack i där jag ska plantera örter. Vi oljade in lådan och målade den sedan vit med en färg som är vattenavstötande. Jag målade dit texten Vi´rgula som på latin betyder grönskade. I botten ska en bit av en plastsäck ligga med lekakulor över som samlar upp vattnet och ger det till växterna. Ni får se en efterbild när växterna är i lådan sedan.

Hemma spá

Recept på det perfekta hemma spát som jag fixade till häromkvällen när jag var ensam hemma:
  1. Bada med badsalt
  2. lägg en ansiktsmask
  3. fila fötterna
  4. smörj in kroppen med en doftande lotion
  5. plocka ögonbryn
  6. smörj in ansiktet med en bra ansiktskräm
  7. fila naglar
  8. måla nagelack och överlack
  9. sjunk ner i soffan med ett glas vin och jordgubbar eller martini med oliver. Eventuellt båda :)

Filmkväll

För ett tag sedan hade jag filmkväll med fina vänner och underbara pojkvän. Vi lagade egna pizzor och åt framför tvn. När andra filmen drog igång blev det kaffe och godis. Underbart med hemmamys! Kan rekommendera filmerna: Jeff who lives at home och Old school.

RSS 2.0