Grattis Emelie

Idag fyller min kära vän Emelie 19 år så grattis till henne! Det ska firas lite ikväll med sång och paket hoppas hon blir glad. Idag skulle även Markus fyllt 18 år men tyvärr blev det inte så och vi saknar honom så mycket, ska åka ut till graven senare idag för att hälsa på. Ikväll klockan sex så kommer Emelie och Jens hit och då ska vi laga grillad fläskfilé, hasselbaks potatis och grönsaker. Till efterätt blir det gammaldags vaniljglass med ananas på. Basse har även köpt en fyverkerilåda som ska smällas av innan det bär av ner till Palladium för att fira Annso 18.

Mot södra vi

Idag har vi lite att göra så jag tror inte jag hinner plugga något även fast det skulle behövas, det är ju så tråkigt på jullovet och allt. Jag ska Hämta ut mina glasögon som ligger och väntar på mig och innan vi åker till Södra vi så ska jag åka förbi coop och köpa en blomma. Inatt sov jag väldigt bra efter att ha läst lite i boken sömnlös av Barbara Voors. Lite senare idag blir det förmodligen skridsko åkning och korvgrillning med Basses familj men imorgon kommer vi tillbaka hit igen. man måste ju vara tidig med att köpa nyårs mat, någon som har något förslag på mat?

Mellandags shopping !

Så jäkla svårt det är att sova i det lilla gästrummet, trångt, varmt och stökigt. Bara en vecka kvar nu så håll ut Annika. Idag ska vi springa ner till stan och kolla in mellandagsrean lite och grabbarna får dra till systemet sålänge, man vill ju inte missa champanjen till nyår ;). Köerna kommer säkert vara långa men om man hittar ett fynd så kanske det är värt det. jag har bara lite svårt att förstå egentligen varför man köper ännu fler prylar när man fått en säck full i julklapp. Jag räknar inte med att köpa något speciellt iaf så vi får se kramar.

Annandagen = revbensdagen

Brukar inte ni andra äta revbenspjäll på annandagen? Det gör såklart vi, likadant varje jul och så ska det vara.
Det här sakerna är idag från Ikea, om jag gillar hur man har placerat alla tavlor här på bilden även om man kan göra någon mindre variant som passar bättre. Konstgjorda blommor som överlever förhoppningsvis lite längre än mina vanliga blommor. De vackra parfym flaskorna, allt vill jag plocka hem på mellandagsrean från Ikea bara det inte blir för mycket. Tavlorna får jag nog skippa men parfymflaskorna heter "Yngaren min dröm" och är riktigt snygga.

Marimekko

Hej, hoppas ni fått fina julklappar, ätit god mat och haft en trevlig stund igår med familjen för det har absolut jag haft! Gillar ni inte den här fina kökshandduken från Marimekko med en svart vitt motiv på? Vanliga tyger kan man också köpa från Marimekko  och min mamma har använt ett sådant tyg till en stor tavla som sitter bakom soffan här.
Det går bra att matcha med den här kudden som är från samma märke som också följer
det svart vita temat, dessa bilder har jag hittat från nätet som går att beställa men det finns även i diverse hemslöjdsbutiker m.m.

Julafton

God jul på er! Jag gick upp rätt tidigt idag och inte bara för att skaka om julklapparna utan även för att det var så jäkla varmt i rummet jag sov i. Idag är det dags för det näst sista julbordet (altså det fjärde) och det blir hemma hos mamma. Basse åkte igår hem till sin familj men kommer tillbaka imorgon på juldagen, så fort han åkt kändes det piss.. Är det inte meningen att man ska fira jul med alla man älskar längre? Vi ska byta julklappar på juldagen så jag kan inte avslöja vad han ska få än, Vad har ni för färger i eran gran? Vårat tema blev blått och silver som förra året.

Dags för brillor

Jaha då ska man skaffa glasögon då.. Var på stan och kollade synen idag och på långt håll var den inte den bästa så nu är brillorna påväg. Jag behöver dock bara använda dem på föreläsningar och ibland när jag ser på tv, dom var ganska snygga så det gör mig inget. 2200 kr kostade mina så ni får väl se en bild sedan när jag fått dem sedan. Den här roliga granen är från Costa boda och heter Atoll Cristmas, fin va ?
Också från Costa boda är den här Catwalk Mada som är en fin porslins staty i lagon storlek.


Mobil bloggande. Hej nu sitter jag i södra...

101220_155032 (MMS)

Mobil bloggande. Hej nu sitter jag i södra vi men åker tillbaka till västervik imorgon. Bilden tog jag igår på stan, anledningen till att jag lägger upp den är för att jag tänkte snickra upp en liknande själv. Jag fick massor av inspiration igår och mitt nästa projekt är kristallkrona! Jag hittade en fin igår och om det är halva priset så kommer jag slå till mina bloggläsare. Lovar att ni får se den isåfall. Nu ska jag gå och äta en kola. Är på riktigt bra humör idag kramar


4 advent

I Linköping står vår gran redan uppe för att vi skulle hinna se den lite innan det är dags att plocka ner den igen så här får ni se en bild på den. Visserligen är den av plast men söt ändå med kulor från Biltema och glitter från Basses julkartong. Mat från förra veckan var soyapasta, kyckling och fyllda tomater med lök,ost,persilja och olja.
saknar min hun nu när jag är i viken och egentligen ska jag åka till han idag men det verkar inte gå för all snö :( Får se hur det blir. Tips på efterrätt är grillad banan med glass och choklad, verkligen mums som efterrätt !

Mönster

I morse drack jag mitt te ur mammas mönstrade kopp av Stig Lindberg som hon köpt på coop. Mönstret påminde mig lite om Sandra Isakssons porslin med de vackra krumelurerna. Hon har gjort mycket snyggt som ni ser på mina bilder. tallriken gillar jag som är fylld av humor och lite barnslighet, alla hennes nakna personer porslinet tilltalar hehe. Dock vet jag inte hur mycket varje sak kostar men sådana är väldigt snygga att ha i sitt hem. Nu ska vi iväg på julbord i Broddebo. I klädväg blir det en body (Åhlens), jeans (Veromoda) och kavaj (H&M).

Västervik

Jaha då var man i kära Västervik igen då :D Mamma och jag sitter här med varsin dator just nu trötta efter en god måltid och kaffe på maten. Idag har jag hunnit med redovisning i skolan, fått jullov, åkt tåg hit och hämtat ut min kavaj som kom idag från H&M. Den var lite tajt i storlek 38 men eftersom 40 var så jätte stor så får den här duga, ja kommer tänja ut den lite. Imorgon ska vi åka vidare till Broddebo för att äta julbord hos Jonas och Markus farmor och farfar. Kommer bli så tomt när det fattar en viktig person där! Länge sedan jag var där nu men vi fyra brukade alltid ta på oss varsin färgglad overall och springa ut till ladan och hoppa i höet, leka med alla mysiga katter och busa omkring. Undra hur allt kommer bli där.. Det kan bara inte fortsätta som ingenting och det vill jag verkligen inte heller. Nu ska jag snart göra iordning madrassen i det lilla rummet där jag ska sova. Kramar till er som läser!

Sköna hem

Igår köpte jag ett nummer av sköna hem som jag bläddrade klart på en och enhalv timme, vet inte om jag gillar de äldre tidningarna bättre faktiskt. Jag fick en hög med äldre tidningar av mamma och det var massor med tips som jag har klippt ut och sparat men i de nya tidningarna är det mer inspiration till att ändra om och köpa nya saker. Det var iaf julnumret som jag köpte och man blir verkligen avundsjukt på hur rent, polerat och nytt allting är på bilderna. idag ska jag plugga en del på hem tentan och sedan gå på handledning av provet, är altså bara en timme i skolan idag så då kan jag lika gärna gå dit. Jag tror föresten att jag sover för mycket.. vaknade vid 7 idag och var pigg, fortsatte ändå sova till 9 och nu är jag ändå helt seg och trött. Ska nog gå en promenad innan det blir mörkt så att jag piggnar till men det är så kallt ute, burr massa minus.

Shopping sug

Nu trivs man bra här i julstöket, granen uppe sheck, alla tomtar och ljus uppe sheck, till och med julgodis i hela kylen sheck. nu ska jag bara kolla efter när tågen till Västervik går på fredag, känner att jag inte behöver förboka eftersom man vet ju inte om de är försenade och så. Kanske att man betalar i onödan då och det är inte bra.. är sugen på att gå ner till stan och shoppa lite men måste plugga, har en känsla av att man inte ska bränna pengar i onödan innan jul precis, bättre jag sparar till mellandags rean. Vill ta med ex-box och guitarhero till viken men blir så mycket att släpa på, går nog inte. Fattar inte hur jag ska få med mig allt, dator, alla paket som kommer ta tre påsar typ och en resväska som man rullar med kläder och allt annat. Den här lugna dagen behövde jag för att tänka ut allt, funderar nästan på att hämta väskan och lägga ner lite varje dag, vore inte så kul om jag glömde nyårsklänningen hemma.

Julbort

Hur många julbord brukar ni äta per jul? jag brukar alltid komma upp i ca tre stycken och samma blir iår. Igår käkade jag julbort med vännerna och allt var med, bästa som jag gillar är nog ägghalvorna med majonäs och gräslök. Vi hade också revben, julskinka och hemma lagade köttbullar. prinskorven som Basse råkade få tag i var visst från Skönero såg vi när vi kom hem, 60 kroners korv är ju alltid mums eller vad säger ni. Malin mojsade ihop en enormt god janssons frestelse och Anton fixade egen rödbetssallad, var verkligen julstämning i köket när alla lagade mat till julmusik.  En bild är även fotad från mat kön, jag gillar damerna först regeln och särskilt vid julbord ;)
Sista veckan nu innan jullovet och det ska bli så skönt att vara ledig, kunna sova lite längre än vanligt och att åka hem till Västervik och träffa familjen. Nu ska jag dricka te, äta en macka och sedan ett varmt bad / kramar

Bak kväll

Marsipan rör:
marsipan
nougat
nötter
  • Forma marsipanen till ett rör och fyll med smällt nougat
  • smällt det antingen i kastrull eller i en microvågs ugn
  • låt nougaten svalna lite innan du häller det i röret
  • varva med choklad och nötter hela tiden
  • toppa med en nöt
Kola:
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1/2 tsk salt
3 dl vispgrädde
1 dl honung
  • Smällr smöret i en kastrull och tillsätt sedan resterade ingredienser
  • koka upp under omrörning i 20 - 30 min
  • gör kul provet när det är klart, häll sedan upp på en plåt med smörpapper
  • låt smeten stelna i kylen till nästa dag
  • skär sedan upp kolan i bitar och förvara kylt i plastfolie eller smörpapper


Så skön dag

Tentan är avklarad med ett godkänd och jag blev så glad att det kommer rädda min kväll. Klumpen i magen har försvunnit lite grann och fredagskvällen kommer nog bli riktigt rolig och god om man kan säga så.
Malin kommer bort senare och då ska vi baka pepparkakor, jag har även köpt lite saker till knäck, kola och någon annan godis bit som jag hittade recept på. Kanske en film senare med glögg och pepparkaka som kommer sitta fint. Efter skolan idag så blev det stan med Alexandra och Malin, vi började med en lunch på Berget och drog vidare för sista julklappsköp, hittade även ett linne på H&M för 99 kr som jag köpte, jag kommer nog visa det på bloggen senare. Mycken kläder jag köper från hm nu! klänning, linne och en kavaj som är beställt och kommer v.50. Jag kanske har tänkt ha den över klänningen på nyår men vet inte än, såhär ser den ut iaf ----------)

Saknad

Kylan kommer och går
men den finns alltid där nu
sorgen anfaller ibland
men ofta ger den mig ro
Det är så hemskt
att någon kan försvinna så
någon som är så värd att leva
Vill så gärna träffa dig igen




Tapeter

Hej folket! Nu är jag äntligen hemma från skolan och det väntas plugg men allra först tänkte jag prioritera en försenad lunch, klockan är ju faktiskt redan snart 14.00. Basse sitter i vardagsrummet med en kompis och pluggar medans jag är i köket för att inte störa. Måste vakta potatisen med som kokar över, som ni vet har jag omprov att plugga på, grupparbete att avklara och så tog jag på mig att renskriva gruppkontraktet. Tänkte även handla idag..
Påvägen hem pratade jag och Isabella (från gruppen) om tabeter och mönster, hon har just flyttat in ett kvarter bort från mig. Första tapeten som jag har hittat och gillar är den här svart vit blommiga, den ger ett intryck av gammaldags och modern känsla. Andra som jag gillade från Tapetorama var denna med röda fjärilar, gullig altså. Sista var lite annorlunda med svaga konturer av en blomma som inte blir för mönstrad, alla tycker jag är lantliga.
Vilken är snyggast tycker ni?

Då var Basse hemma igen

Igår kväll började årets roligaste luciakraball fest! Eftersom Basse inte lyckades ta sig hem än så sålde jag hans biljett för 200 kr, ganska bra eller vad säger ni. jag åkte först till Alexandra och mötte upp henne innan vi tog bussen till förfesten i Ryd. Rolig kväll och sällskap hem fick jag av Alexandra en bit och grannarna, mycket trevligt. Drinkar 40 kr styck är inget att leka med så idag blir det en pizza för att fira att älsklingen kom hem på morgonen också. Jag var hemma igen runt fem snåret och Basse kom vid åtta, så jäkla skönt att han är hemma igen! han hade också med sig en del presenter hem till mig :) En flaska rött vin, mintú i lakritssmak, lakrits pingvin godis och smycken :) Halsband, armband och örhängen i samma sort typ. Jätte fint allting ! världens bästa säger jag bara :D Nu måste jag gå och kolla in lite kort från deras resa till Spanien. Jätte fint ställe dom varit på, ha en bra söndag allihopa

Inrednings önskelista

Här är min lilla inrednings önskelista som jag skrev om, alla dom här sakerna skulle passa så bra in i lägenheten!
  1. Snygga skyltar och den behöver inte vara i sådan här form som hänger utan kan vara något gullit ord med.
  2. Här kommer den snygga kristall kronan som jag tänkt på länge, den svarta är ju super snygg.
  3. På tredje plats ligger lite bad saker och badbomber i alla möjliga roliga färger, älskar ju att bada.
  4. Tvål pump och matchande tandborstkopp skulle inte vara fel, ser lite mer personligt ut än i plast.
  5. Toa papper med olika texter eller pyssel på, jag har sett massor på lager house och de är så charmiga.
  6. Gammal plåtburk med gångjärn som man kan få plats med hembakta kakor i. Har börjat gilla plåtburkar.
  7. Sist men inte minst en kruka med exempelvis dill, gräslök eller persilja. Så kan man sätta i en liten skylt.

Snabb risrätt

Idag ska jag tipsa om en snabb risrätt som även är jätte bra om du råkar ha gammalt ris kvar sedan gårdagen.
  • Koka riset om du inte redan har sedan innan
  • stek falukorven tillsammans med shalotten löken
  • När riset börjar mjukna i kastrullen så släng i lite goda grönsaker som du har hemma, i min var det broccoli, paprika, zuccini och släng även i korven och löken
  • Blanda ihop allt tills grönsakerna mjuknar och även riset
  • Servera med soya och gärna lite persilja att dekorera med
Min utvärdering av maträtten var att den blev bra och funkar även bra att spara som rester och äta dagen efter. Vissa maträtter kan bli lite torra efter en dag men detta funkade bra.

Inreda

Hej kära läsare! Jag håller nu på att fila på en inrednings önskelista men den är inte klar än så därför lägger jag inte upp den nu. På Inreda.se finns det massor med fina och roliga inredningsprodukter b.l.a den här tomten i guld för 199 kr. Det finns även dessa snygga postrar med olika texter på, jag skulle då vilja ha en liknande fast i mattform på golvet. Dansa som att ingen ser dig, sjung som att ingen hör dig, ge som om du hade massor. Fina budskap!
Dessa diskhandskar har jag lagt upp förut för länge sedan men dom är så snygga att de får åka ett varv till här på bloggen. Jag som diskar allt för hand hade ju passat jätte bra i dom här, då vill man nästan inte ens ha någon maskin. Nu när det närmar sig jul vill man passa på att baka i mängder och roliga formar gör det bara roligare! I måndags bakade jag och Malin lussekatter men tyvärr blev dom inte jätte lyckade. Knaper bullar kan vi kalla dem ;)

RSS 2.0