Ekängsskolan

Nu har jag haft en veckas praktik på Ekängsskolan i Linköping och har blandade kännslor men mest positiva. Det ända dåliga är att jag måste gå upp så tidigt och det är jag verkligen inte van vid. Hur vänjer man sig egentligen? Klockan sex ringer mitt alarm varje morgon och då börjar allt rulla på tills halv fyra då jag är hemma och utmattad. Middag och träning sedan sängen är allt jag orkar med. Men väldigt roligt och lärorikt. Jag får många bra tips från min handledare och sex lektioner har jag hållt i själv. Nu ska jag koppla av riktigt mycket med en lugn helg!

Rospåsar

Hej! Nu har jag pysslat till det lite igen och den här gången har jag gjort rospåsar som doftar gott. Du behöver bara en kökshandduk i linne, något fint band exempelvis siden och torkade blommor. Jag köpte potpurré på Ikea och har i mina påsar. Om du plockar blommor själv så ska du låta den torka innan. Sy små påsar av kökshandduken, bara klipp den i så stora bitar du vill ha och sy ihop. Vänd ut och in med så inte stygnen syns. Fyll påsen med torkade blommor antingen rosor eller lavendel förslagsvis och knyt ett vackert band om. Ha påsen i garderoben eller på toan.

Malins födelsedagsfest

Den här helgen och veckan har varit så bra att man nästan vill att den ska vara som alla dagar, upprepas hela tiden! Eller blir det för tråkigt kanske? I fredags kom Annso och Robert hit och vi fikade, åt god mat och slappade vid tvn. Fredags mys helt enkelt och i lördags så var det Malins födesedagsfest som blev hur bra som helst. Jag och Annso kom och hämtade upp henne för att gå bort till stellas frisörsalong  där vi piffade till oss inför kvällen. Sedan kom Josefine dit och vi gick ut för att vänta på överaskningen som var en limosin, våran för en halvtimme!

Kyckling gryta

Du behöver:
kycklingfiléer
1 lök
vitlöksklyftor eller pulver
1 purjolök
1 paprika
broccoli
3dl vispgrädde
1msk senap
1tsk maizena
salt och peppar
sallad
persilja

Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna i småbitar
strimla lök, purjolök, paprika och broccoli
Fräs all lök i en stekpanna en liten stund
Tillsätt kyckling och grönsaker och låt fräsa i några minuter
Tillsätt grädde och senap och strö sedan på maizenan
Rör om och låt det puttra i 20 min
Smaka av med salt och peppar
Servera grytan i djupa tallrikar och med pasta och grönsallad till
Toppa även med persiljan

Tänk på att den verkligen ska puttra i 20 min för det är så smakerna sätter sig samman och blir supergod!



Bästa dagen

  • Två och ett halvt år med älskling
  • Godkänd på tentan som jag pluggat på sedan Juli
  • Förlovad med Basse
  • Fått ett gulligt kärleksbrev
  • Ätit en god middag på Kniv och Gaffel

Snöglob

Till den här snögloben behöver du en burk, vattenfast lim, glitter, diskmedel, vackert band och vatten.
Rengör burken ordentligt innan, för att få loss ettiketten enkelt är det bara att ha på jättevarmt vatten.
Nu är det dags att limma på motivet i locket på burken eller inuti. Låt det torka minst en timme för annars håller det inte. Fyll burken med vatten, glitter och väldigt lite diskmedel så att inte glittret ska klumpa ihop sig. Limma fast locket. Knyt ett vackert band runt locket, jag limmade på mitt band. Här kan du få ideer: www.skalaminimal.se

Lördag i Västervik

Hej!
nu är jag i Västervik och ikväll har jag lovat att följa med Annso till en av hennes kompisar som fyller år. Hoppas att det blir roligt, vi köpte en flaska vitt vin som vi ska ta med till henne, typiskt att hon bor på andra sidan stan med så vi får en bit att cykla. Idag var vi en sväng på stan och det ända jag köpte var en dushkräm från H&M. Jag såg också att mitt inlägg innan detta har hoppat felt fel så ursäkta för det. Tjejkvällen var förra helgen så vet inte varför den hoppade in här..  Ha en bra helg! Kramar

Serier

En av mina favorit serier är True blood! Någon som också ser på det? När man tänker på det så börjar allt bli väldigt konstigt i serien för av alla varelser som finns är det minst människor och i början verkade alla vara det.. Börja se för det är väldigt spännande varje gång och man kan inte sluta när man börjat (inser jag om alla serier jag kollat på) :D. I helgen så tror jag att det väntar en tjejkväll för vi hade så jäkla roligt sist så alla har längtat så mycket. Sist blev det guitar hero, dans på Platenz och massor av tjejsnack, så som det ska vara!


Halens

När Halenskatalogen kom så var det bara den tunna inredningstidningen som jag orkade titta i och då såg jag en fin servis som jag skulle vilja ha. Den är i 16 olika delar och kostar 495kr, heter Lilja om någon vill kolla närmare på den på Halens hemsida. Stengods 4 av varje och innehåller mattallrikar, assietter, djupa tallrikar och muggar. Den funkar även till maskindisk och i micro. Färgerna är svart eller creme färgad och jag tyckte bäst om den här i creme. Jag ska inte beställa den för det blir att man samlar på sig så mycket när det inte finns plats för det man har, men fin iaf.

Potatissoppa med bacon

Till 4 pers:
400g potatis
1 purjolök
Vitlökspulver
8dl grönsaksbuljong
2dl grädde
salt, peppar
Tillbehör:
4 skivor vitt bröd
1pakt bacon
2dl riven ost
1dl persilja

Gör såhär:
Skala potatisen och skär den i bitar samt skiva purjolöken
Lägg potatis, purjolök, vitlök och grönsaksbuljong i en kastrull
Sjud under svag värme tills potatisen mjuknat
Tillsätt grädde och kryddor
Tärna brödet och skär baconet i bitar, stek allt tills det fått en fin färg
Blanda i persilja i stekpannan
Häll upp soppan i fyra djupa tallrikar och fördela baconröran ovanpå, strö även över osten

Jättegod matig soppa som går fort att göra och som alla älskar. Roligast är att göra sin egen variant av den!


Tentan gjort

Kan inte sluta tänka på hur skönt det är att ha omtentan gjort som var ett tag sedan, och desutom kändes det som att det gick bra. Hoppas bara att jag får reda på svaret snart för även att det kändes bra är jag allt lite nervös och kollar mailen ofta! Innan jag gjorde den så var jag jätte nervös men tänkte inte på det, försökte ta det lugnt även fast hjärtat bankade så ja trodde att jag skulle dö och att jag inte kunde sova för alla tvångstankar som dök upp i mitt huvud. Blä för prov som skolan utsätter mig för som bara framkallar panik när man ska försöka göra sitt bästa.

Mammas födelsedag 18 Aug

På torsdagen fyllde min kära mamma 45 år så då åkte vi såklart ner till Västervik för att fira! Jag tog massor med väldigt fina naturbilder som jag ska lägga upp en annan gång för det var så många och det går inte att sålla ut de finaste. På morgonen innan vi åkte käkade Basse och jag voffel brunch som var otroligt gott med sylt, grädde och blåbär. När mamma kom hem från jobbet åt vi tacos och sedan åkte vi ut till Gränsöslott och fikade. Hon fick bland annat en turridning av mig och Annso så snart hoppas jag att hon ringer och har bestämt en dag och ställe för ridning

RSS 2.0