Spá kväll hemma

En dag förra veckan gjorde jag iordning en spá kväll till Basse och mig. Det är inte mycket som krävs förutom något gott att dricka och lite tända ljus. Jag fixade också iordning lite chokladdoppade jordgubbar. Mina är doppade med mörk choklad med apelsinsmak (den som redan fanns hemma). Först gjorde vi rent ansiktet med krämen från BIO. Steg två blev ansiktsmasken som hade chokladdoft och blir varm i ansiktet, den har jag nog köpt på ica maxi. Maskerna var på i badet medans håret tvättades. Efter badet behöver man smörja in huden med hudkräm och ansiktet med nattkrämen från BIO. 

In to the wild

I helgen såg jag på filmen "In to the wild" som är från 2007. Den är baserad på en verklig historia som både är sorglig och vacker. Filmen i sig är ganska tråkig, man följer vad som händer en kille när han sticker hemifrån. Han trivs inte med att leva i överflöd, altså med teknik och ett fint hem utan han trivs bättre i vildmarken. När jag skriver att filmen är vacker så syftar jag på alla underbara miljöer som han kommer till. Jag tänker bara att oj så häftigt om man fick vara där någon gång. Skådisarna är bla. Emile Hirsch, Vince Vaughn och Kristen Stewart.
 

Tips på maträtter från veckan

Hej på er! I det här inlägget får ni lite tips på vardagsmat och ni får gärna kommentera vart ni hittar inspiration till er matlagning. Jag hittar alla möjliga recept från icas Buffé tidning och ibland från lappar i affären. Icas app är också bra. Muffins gjorde jag häromveckan som är sockerfria och glutenfria. Sötman kommer från jordgubbar och persikobitar som jag hade i. Köttfärsspett med klyftpotatis har vi också ätit från det grekiska köket. Jag gjorde också om den vanliga spagetti carbonara och tillsatte rivna morötter och en ärtor och majsblandning.

Ny mobiltelefon

Hej på er! Idag vaknade jag med huvudvärk så det är inte kul. På dagens schema står det förbereda uppgifter till praktiken och läsa litteratur. Jag kommer att hinna med lite pyssel och ett träningspass också. Vad gör ni idag?
När jag förlängde mitt abonnemang i förtid hos telenor så fick jag hämta ut en ny mobil. Det blev en Experia go, skönt när man vet hur telefonen funkar innan eftersom jag hade Experia tidigare med. Den här är desutom damm och vattentät. Är det någon som föresten vet hur man sänker ljudet på alarmsignalen? Finns inget på inställningar..
 
 

Så var det snart jul igen

 
  • Gucci  parfym II Eau de Parfum Spray 30ml
  • en resa till ullared
  • någon bra deodorant
  • Modershjärtat av Katerina Janouch
  • sportväska från Rusta
  • lila mobilskal till experia go

Kinamat och dessert

Jag ska tipsa er om en maträtt som vi äter ganska ofta hos oss och det är kinamat som vi gör själva. Okej jag erkänner att Basse gör den så står jag för någon dessert efteråt. Vi har i bambuskott, morötter, paprika, lök och kyckling men den fungerar lika bra vegitariskt. Efter maten gjorde jag iordning en Trifle på irish coffe och apelsin. Ni blandar bara ihop 3 msk whisky, 1dl kaffe, 3 apelsiner, 2,5 dl grädde, 1 tärnad chokladkaka, 2 msk socker, 1 burk chokladmousse och 25 g mörk choklad att strössla över. Receptet räcker till 6-8 pers så vi minskade ner det.
 

Nu är det en ny helg

Nu är det en ny helg men bilderna är från förra i Västervik, jag fotar så mycket med nya kameran nu. Så fort man ska gå en promenad eller hitta på något annat kul så tar jag med den. Den här helgen kommer bli ganska lugn men  jag hittar säkert på saker så det blir full rulle ändå. Idag ska jag städa lite här och ikväll ska jag till Rebeca för filmkväll. Någon som sett Magic Mike? Hoppas på att den ska vara bra! Imorgon blir det en runda på stan för att kanske hitta någon julklapp eller varför inte en ny klänning till mig själv ;) Ha en bra helg!

Rokoko

Efter Halloweenfesten blev det ostar m.m över så de mumsade jag och Basse på framför tvn efter att jag hämtat den lilla möbeln. Det första franska inslaget i min inredning blev den lilla rokoko möbeln. Möbeln är ca 20 år gammal men stilen är från 1700 - talet. Jag tycker om de runda formerna som ger ett mjukt intryck och färgen. Jag har lite svårt att bestämma mig för en stil jag gillar numera men fina saker tycker jag om så varför inte varva gammalt, nytt, vitt och färger. Vad gillar ni för stilar i hemmet? 
 

Helg i Västervik

Alla helgons dag har spenderats i Västervik med familjen. På fredagen mötte jag upp pappa och Annso och blev bjuden på chinabuffé som var mumsigt och vi tittade även in på en prylbutik så nu har jag köpt lite mer julsaker. På lördagen började en ny tradition, Roger lagade till en kalkon som blev god så de kommer vi nog äta varje år nu. Det har också blivit många promenader och fina bilder på kameran. Hoppas ni haft en trevlig helg!
 
 
 
 
 

RSS 2.0